שתף קטע נבחר

גמביה תאסור מילת נשים: "מסר לעולם"

הנשיא יחיא ג'אמה הפתיע כשהורה לאסור את ההליך הכואב שמבוצע בעיקר בילדות, אך פעילים טוענים שרק חקיקת חוק בנושא "תציל אינספור חיים"

חותכים את הדגדגן עם אביזרים מאולתרים, בהם תערים, זכוכית שבורה ומספריים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חותכים את הדגדגן עם אביזרים מאולתרים, בהם תערים, זכוכית שבורה ומספריים(צילום: רויטרס)

נשיא גמביה יחיא ג'אמה הפתיע כשהורה לאסור מילת נשים באופן מיידי, אולם פעילים נגד מילת נשים טוענים שרק חוק שיאכוף את הנושא "יציל אינספור חיי אדם" במדינה המערב אפריקנית שבה שלושה רבעים מהנשים עברו את ההליך הקשה.

 

עוד חדשות מעניינות בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

טקס מילת נשים פולחני בקניה. תיעוד מיוחד

 

ג'אמה הכריז על איסור מילת נשים במהלך המסע השנתי שהוא עורך במדינה. "ג'אנה הכריז שמילת נשים תיאסר באופן מיידי", כתב שר המידע שריף בוג'נאג בעמוד הפייסבוק שלו.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
שבע מתוך תשע הקבוצות האתניות בגמביה, מדינה שרוב תושביה מוסלמים, מבצעות מילת נשים - הליך שבו כורתים את הדגדגן ושפתי הפות, בעיקר לילדות, ושגורם לא פעם לסיבוכים רפואיים שעלולים להסתיים במוות. ההליך מבוצע בדרך כלל בחשאי והוא זוכה לגינויים רבים מצד ארגוני זכויות נשים בעולם.

 

אור ירוק ממנהיגים דתיים

"ההודעה של הנשיא ג'אמה שולחת מסר ברור לעולם, אבל חקיקת חוק תשלח באופן מיידי מסר חזק יותר", אמרה הפעילה נגד מילת נשים ג'אחה דוקרה. "חוק יציל אינספור חיים בגמביה", היא הוסיפה.

 

אחד האתגרים הגדולים ביותר שבפניהם ניצבו הפעילים בגמביה היה התפיסה המוטעית שמילת נשים היא חובה דתית. אבל דוקרה אמרה שהפעילים זכו בשנים האחרונות לתמיכה מצד מנהיגים דתיים, ארגוני נשים וזקני כפרים.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ברחבי הגלובוס, בייחוד באפריקה, המזרח התיכון ואסיה, חיות 140 מיליון נשים ונערות שמתמודדות עם ההשלכות של הליך מילת הנשים, שנתפשת על ידי משפחות רבות כהליך שמטהר את הבנות, שומר על הבתולין שלהן ומחזק את סיכוייהן להתחתן. הליך מילת נשים כולל כאמור חיתוך הדגדגן ולאחר מכן תפירת הווגינה במטרה להפחית את החשק המיני של האישה. מבצעי ההליך משתמשים באביזרים מאולתרים שונים, בהם תערים, זכוכית שבורה ומספריים. ההליך, שבנוסף לכאב ולייסורים שהוא גורם, עלול לגרום גם לטחורים, לטראומה ולסיבוכים בלידה.

 

יותר מאלף קהילות בגמביה נטשו את מילת הנשים בארבע הצהרות המוניות מאז 2007, סיפרה איסאטו טוריי, אחת הפעילות הבולטות ביותר בגמביה נגד מילת נשים. ארגון הנשים שבראשו היא עומדת, GAMCOTRAP, ארגן הכרזה המונית נוספת תחת השם "להשליך את הסכין" במחוז הנהר המרכזי. האירוע נערך אתמול, ב-25 בנובמבר, היום הבינלאומי באו"ם למיגור אלימות נגד נשים. "כל המדינה קוראת לשינוי ולחוק. אנו נעים קדימה לעבר אפס סובלנות כלפי מילת נשים", אמרה טוריי, שב-25 שנות פעילותה קיבלה איומים רבים על חייה.

 

מוקדם יותר השנה הוציאה ניגריה מחוץ לחוק את מילת הנשים, והמנהג שרד בכמה מדינות ביבשת האפריקנית, בהן סיירה ליאון, ליבריה ומאלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים