שתף קטע נבחר

שרה עם תיק / ראיון

אלופת עולם, שיאנית עולם, אבל בלי מדליה אולימפית. בדרך לריו, השחיינית השוודית שרה שוסטרום הגיעה לישראל לאליפות אירופה בבריכות קצרות: "אני תמיד מופתעת כשאני שוברת שיא עולם"

הגשם דולף לאיטו על שפיים. פעם כן ופעם לא. אפילו לא מדובר בגשם אמיתי, רק טיפה פה ושם. אבל זה מספיק עבורנו לצאת במעילים ולהתכווץ בכל משב רוח, בזמן שאישה אחת חולפת על השביל כשהז'קט שלה מכסה את ראשה, רק שלא תירטב חס וחלילה.

 

עבור נבחרת השחייה השוודית זו חופשה טרופית. אחרי שכבר עברו את אימון הבוקר במכון ווינגייט לקראת אליפות אירופה בבריכות קצרות שתיפתח היום, השוודים מסתובבים מאושרים בחולצות קצרות, עושים פוזות על הדשא עבור הצלמים שהגיעו איתם.

 

המשלחת השבדית לאליפות. שוסטרום (ראשונה משמאל) (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המשלחת השבדית לאליפות. שוסטרום (ראשונה משמאל)(צילום: אורן אהרוני)

 

עיתונאית אורחת מחייכת ואומרת שככה נראה הקיץ בשוודיה. המשלחת לא גדולה, רק שבעה שחיינים, אבל יש בה יהלום שאין להרבה נבחרות אחרות.

 

שרה שוסטרום בת ה־22 שחתה כבר בגיל 14 באולימפיאדת בייג'ינג כילדת פלא, ומאז הלכה והפכה לאחת השחייניות הטובות שיש לענף להציע. יש לה 35 מדליות מאליפויות עולם ואירופה במסלולים מלאים וקצרים, כולל חמש מאליפות העולם האחרונה בקאזאן (זהב ב־50 וב־100 מטר פרפר). בשני המשחים הללו היא גם מחזיקה בשיאי העולם, כמו גם ב־100 חופשי ו־100 פרפר בבריכות קצרות.

 

ועכשיו היא כאן בשפיים. מחויכת, פתוחה, חיננית. במהלך האליפות היא תשתתף בארבעה משחים (50 ו־100 חופשי ופרפר), ותזנק לראשונה למים מחר בבוקר. לראיון הגיעה מהבריכה החדשה, שעשתה לה מצב רוח טוב. "הרגשתי מהירה מאוד בבוקר", היא אומרת, "אני כבר מצפה לתחרות. עברנו תקופת הכנה ארוכה ולא יצא לנו להתחרות הרבה, אז אני רוצה לראות אילו זמנים אוכל להשיג".

 

שוסטרום. כבר בגיל 14 השתתפה באולימפיאדה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שוסטרום. כבר בגיל 14 השתתפה באולימפיאדה(צילום: אורן אהרוני)

מהם הרשמים הראשונים שלך מישראל?

"זאת הפעם הראשונה שלי כאן, והכל נהדר. הסתובבנו קצת בת"א, הלכנו לעשות שופינג, כיף".

 

נראה שאתם לא חוששים מהמצב הביטחוני, כמו למשל השחיינית הגרמנייה שבחרה לא להגיע.

"לא חשבתי על זה יותר מדי. רציתי לבוא. אני מרגישה בטוחה כאן, וזה חשוב. אני לא יכולה לדבר בשם אחרים, אבל אני לא מפחדת. אני מתכננת להישאר בישראל יומיים־שלושה אחרי האליפות, כדי שאוכל לטייל. אני רוצה לבקר ביפו ובירושלים. בדרך כלל חוזרים הביתה מיד אחרי תחרויות ואין זמן לעשות דברים כאלה, ואני חושבת שיהיה נחמד לראות עוד מישראל".

 

"לא חששתי מהמצב הביטחוני" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"לא חששתי מהמצב הביטחוני"(צילום: אורן אהרוני)

 

יש הטוענים ששחיינים מתייחסים פחות ברצינות לתחרויות בבריכות קצרות.

"אני לוקחת כל אליפות ברצינות, תמיד רוצה לעשות את המיטב, כי אני תחרותית מאוד. כמובן שהאולימפיאדה בריו מחכה בקיץ, וזו התחרות החשובה ביותר. יש רגעים שבהם אני כבר לא יכולה לחכות לאולימפיאדה, כי אני כבר מרגישה מוכנה, אבל עדיין יש דרך לעבור".

 

ובאמת, יש לשוסטרום סיבה טובה לחכות. לצד ההצלחות, האולימפיאדה היא מחסום שעדיין לא עברה. בבייג'ינג, כאמור, עדיין הייתה ילדה, ובלונדון פיספסה ב־23 מאיות את מדליית הארד ב־100 פרפר והסתפקה במקום הרביעי. ב־50, 100 ו־200 חופשי היא לא עלתה לגמר.

 

עדיין בלי מדליה אולימפית (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
עדיין בלי מדליה אולימפית(צילום: אורן אהרוני)

 

זה בריא עבור ילדה בת 14 להתחרות באולימפיאדה, עם כל הלחץ מסביב?

"חשוב מאוד שיהיו סביבך האנשים הנכונים, ואבא שלי היה איתי. האמת היא שבגיל 15־14 אמרו לי שזה הזמן שבו השחייניות מגיעות לשיא ושכבר לא אקבע זמנים טובים יותר בהמשך, אז הרגשתי שאני חייבת להוכיח לכולם שהם טועים. ואני ממשיכה להוכיח את זה כל הזמן".

 

תצטרכי להתמודד עם קייטי לדקי האמריקאית, ששולטת במשחים החופשיים.

"כשיש יריבה ברמה כזו בבריכה, זה דוחף אותי עוד יותר להישגים. אני מחפשת איך להיות מהירה ממנה".

 

קייטי לדקי היריבה העיקרית (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קייטי לדקי היריבה העיקרית(צילום: אורן אהרוני)

 

מה דעתך על הקאמבק של מייקל פלפס? היית מסוגלת לעשות משהו כזה?

"זה שונה עבור גברים, כי לנשים קשה יותר לחזור אחרי שהן מביאות ילדים ומקימות משפחה. אולי בעוד עשר שנים אני אהיה בעיצומו של הקאמבק שלי".

 

שחיינים מתמודדים לא מעט עם שאלת המוטיבציה לאור האימונים הסיזיפיים. איך את מסתדרת עם זה?

"אני פשוט חושבת על המטרות שלי. לי אין בעיה עם העניין הזה, כי אני אוהבת להתאמן ולהישאר בכושר. לפעמים, אם אני עייפה, אני פשוט חושבת לעצמי: 'אין לי משהו יותר טוב לעשות, אז קדימה לבריכה'".

 

הקהל המקומי מקווה לראות שיאי עולם נשברים בישראל, ואת מומחית בכך. איך מרגישה כאשר האותיות WR מרצדות על לוח התוצאות?

"אני תמיד מופתעת מאוד, כי אני אף פעם לא חושבת שאוכל להשיג זמנים כאלה כשאני מתחילה לשחות".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שרה שוסטרום
צילום: אורן אהרוני
מומלצים