שתף קטע נבחר

שטראוס הולכת על חלבון

חדש על מדף הגבינות: בינואר יושקו יוגורטים סמיכים יותר ועם הרבה יותר חלבון • קהל היעד: העוסקים בספורט

שטראוס מרחיבה את קטגוריית היוגורטים: ב־2016 היא תתמקד במוצרים עשירים בחלבון, וב־1 בינואר תעלה למדפים הסנונית הראשונה: יוגורט דנונה עשיר בחלבון.

 

הסדרה תכלול ארבעה מוצרים, שיהיו סמיכים יותר, ועם 117%־122% יותר חלבון ממוצרים מקבילים. קהל היעד יהיה העוסקים בספורט — רוב האוכלוסייה לפי סקרים — לאור ההמלצה לאכול הרבה חלבון אחרי האימון.

 

62% מבני 18 ומעלה מגדירים עצמם עוסקים בספורט לפחות פעם בשבוע, ו־37% מדווחים על שלוש פעמים בשבוע לפחות. מבין המתאמנים, 81% אומרים שהם אוכלים אחרי אימון, ו־78% סבורים כי יש לאכול חלבון לשם חיזוק ובניית השרירים.

 

שטראוס תשקיע כ־10 מיליון שקל בפיתוח ושיווק המוצרים החדשים: יוגורט לבן ושלושה יוגורטים עם פרי בתחתית (פירות יער, אננס ואפרסק).

צילום : ידיעות אחרונות

 

אריאלה שיפנבאור־וייס, מנהלת השיווק של מחלבות שטראוס, מדברת על סטגנציה בקטגוריית היוגורטים בשנים האחרונות, ותולה אותה בחוסר חדשנות מספיק. "אף שזו הקטגוריה השנייה בגודלה בשוק המזון, עם מיליארד שקל בשנה, היא מתכווצת בכ־1% בשנה", היא אומרת. "בארה"ב זיהינו טרנד: בין 2007 ל־2013, יוגורט מועשר בחלבון הכפיל את המכירות בקטגוריה, מ־3.5 מיליארד דולר בשנה ל־6.5 מיליארד". באירופה, לדבריה, המצב שונה. "בשונה מארה"ב וישראל, באירופה מכירות היוגורט גדולות מאוד יחסית לאוכלוסייה, וקשה להחדיר קטגוריות חדשות".

 

בארה"ב משווק היוגורט עתיר החלבון כ"יוגורט יווני". הראשונים היו צ'ובאני, חברה קטנה עם בעלים ממוצא יווני שטענה לאותנטיות, סמיכות ושיעור חלבון גבוה. אחריה נכנסה גם דנונה העולמית עם Oikos, ומאז הצטרפו לשוק כל יצרניות החלב.

 

בארץ נכשל הניסיון של שטראוס להחדיר יוגורט יווני סמיך, שכלל שיעור חלבון דומה לדנונה לבן רגיל, אולי בגלל יותר שומן (7%) ומחיר גבוה. לפי שטראוס, היוגורטים החדשים יכללו מרקם סמיך ומשביע ומעט שומן: 2.9% ללבן ו־2.3% לטעמי פירות. הגביעים יהיו נמוכים ורחבים מהמקובל כדי לבדלם. ארבעה טועמים ניסו את המוצר. רובם אהבו ושניים הסכימו שהוא משביע יותר.

 

איך מגדילים את שיעור החלבון ביוגורט? שיפנבאור־וייס: "מרכזים את החלב הגולמי, תוך הוצאת הנוזלים ושליטה ברמת השומן. ביוגורט הלבן אין תוספת סוכר, הסוכר המצוין ברכיבים הוא רק הסוכר הטבעי של החלב. ביוגורטי הפירות הוספנו סוכר, אבל פחות מיוגורטי הפרי האחרים שלנו. היוגורט שמעל הפרי הוא יוגורט לבן רגיל".

 

גביע יעלה 4.5 שקלים — כמו יוגורטי הפרי הרגילים של שטראוס, אבל יקר מדנונה לבן, שעולה 3.5 שקלים ל־200 גרם. "מדובר במוצר שייצורו יקר יותר בגלל החלבון,ואנחנו בטוחים שהצרכן יידע להעריך זאת", אומרת שיפנבאור־וייס. לדבריה היא מאמינה בקטגוריה החדשה ובטוחה שבעתיד ייכנסו אליה עוד מוצרים עתירי חלבון.

 

לא רק החלבון חשוב

 

לדברי הדיאטנית הקלינית מריאנה אורבך, אלה אכן מוצרים עתירי חלבון יחסית לשוק. "רמת החלבון בהם גדולה בעד 100%, ומתאימה לאנשים בריאים שעוסקים בספורט או למי שמחפש הרבה חלבון בנפח קטן, כמו קשישים שממעיטים באכילה, בעלי מצב תזונתי ירוד בשל מחלה או אי־צריכת חלבון מספקת, וילדים סרבני אכילה או בררנים. עם זאת יש לזכור שתוספת החלבון מגיעה מעבר לצריכת מוצרים עתירי חלבון, כמו טונה או תוספי חלבון, ולהביא בחשבון גם מרכיבים נוספים במוצר, כמו סוכר ומלח".

 

הדיאטן הקליני צחי כנען מסכים: "כמות חלבוני החלב כמעט כפולה לעומת מוצרים אחרים בשוק ושווה כמחצית מכמות החלבון המומלצת למבוגר אחרי אימון. הכמות ביחידה שווה לאכילת ביצה וחצי, חצי גביע גבינה 5%, או כ־50 גרם טונה משומרת. לפי מחקרי עומק, צריכת חלבוני חלב אכן מגבירה יצירת שרירים אחרי אימון, בעיקר אחרי אימון התנגדות (כמו משקולות). מנגד תכולת הסוכר גבוהה: כפית ביוגורט לבן ושתיים ביוגורט עם פרי. לשיקולו של כל מתאמן". 

 

shenker@013.net

 

פורסם לראשונה 06.12.15, 21:29

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים