גמל על הכוונת
הם שני לוחמים ביחידה מובחרת שעמדו על סף יציאה לקורס קצינים • אבל במקום להגיע לבה"ד 1, הם מצאו את עצמם במעצר – לאחר שירו למוות בגמל שחלף מול מכוניתם • בצעד תמוה אסר בית־הדין לפרסם את שם היחידה
לא ברור מה עבר בראשם של שני לוחמים מצטיינים מיחידה מובחרת של צה"ל שבמהלך טיול פרטי במדבר יהודה, שבוע לפני צאתם לקורס קצינים, החליט אחד מהם לירות בגמל שהפריע להם בדרכם, בעוד שחברו צילם את האירוע.
לא ברור גם מה עבר בראשו של שופט בית־הדין הצבאי ביפו שהורה למנוע את פרסום שם היחידה שבה משרתים השניים, כאילו שאם היה מדובר בלוחמים מגולני או ממשמר הגבול, מישהו היה חושב לספק את אותה הגנה, שניתנה באורח תמוה לאותה יחידה, אף שברור שזהותם של שני הלוחמים אסורה ממילא לפרסום מתוקף שירותם שם.
שני הלוחמים נעצרו שלשום על ידי המשטרה הצבאית החוקרת, בעקבות מידע מודיעיני לפיו שני הלוחמים השתמשו בנשקם האישי כדי לירות בגמל.
בסרטון שצילמו הלוחמים בעצמם, הם נראים נוסעים ברכב במדבר. אחד החיילים, שנהג במכונית, נשמע ממלמל "הוא מפריע לי בדרך", ושולף אקדח. לאחר כמה שניות יורה החייל בגמל וממשיך בנסיעה. לאחר הירי אף נשמע בסרטון קול צחקוק קל.
השניים הודו במעשה, והביעו חרטה. ביחידה מיהרו להשעות אותם מפעילות מבצעית עד לתום החקירה.
אתמול האריך בית־הדין הצבאי את את מעצרו של היורה עד ליום ראשון ואת מעצר חברו עד היום.
מצה"ל נמסר בתגובה: "מדובר באירוע חמור שלא עולה בקנה אחד עם המצופה מחיילי צה"ל".
סרן ליאור עייש וסגן הילה קנטרוביץ' מהסנגוריה הצבאית, עורכי דינו של אחד החשודים מסרו: "מרשנו, לוחם ביחידה מובחרת, שלקח חלק בעשרות פעולות מבצעיות הקשורות לביטחון המדינה, היה מעורב יחד עם חברו באירוע נקודתי שלא מעיד על אופיו. אנו מצרים על כך שהתביעה הצבאית ביקשה להאריך את מעצרו הסגור להמשך החקירה. האירוע המצער גבה את מחירו כבר עתה במעצרו של מרשנו, בכך שמנע את יציאתו לקורס קצינים השבוע. ההגנה תעשה כל שיתאפשר על מנת שמרשנו, חייל מצטיין, יוכל לשים את האירוע המצער מאחוריו בהקדם, ויוכל לחזור ולתרום בשירותו הצבאי מבלי שרישום פלילי יפריע להמשך דרכו בצבא ובאזרחות לאחר שחרורו".
סרן מור ימין מהסנגוריה הצבאית, שמייצגת את החשוד השני, מסרה: "מדובר בלוחם ערכי ומצטיין שהיה אמור לצאת אתמול לקורס קצינים לאחר שירות ארוך ביחידה מובחרת. לחייל אין קשר לעבירה, וניתן לראות זאת בבירור מחומרי החקירה.
"אנו בטוחים שבימים הקרובים תתבהר התמונה המתוארת גם לגורמי האכיפה, כך שהחייל ינוקה מכל חשד, ישוחרר מכל מעצר וימשיך בשירותו המוצלח".