שתף קטע נבחר

איך לשמור על המייבש ומכונת הכביסה וגם לחסוך

הקפידו על שימוש נכון בחומרי הכביסה, נקו את הפילטר וגם אל תמלאו את מכונת הכביסה עד הסוף. במייבש אל תכינסו בגדים שאינם מאותו סוג. ומה עוד? המקצוענים עם הטיפים

בשיתוף המקצוענים

 

רובנו מפעילים את מכונת הכביסה כמעט מדי יום. חלקנו גם את מייבש הכביסה. באמצעות הקפדה על כמה כללי התנהגות פשוטים ועל תחזוקה נכונה תחסכו כסף בחשבון החשמל, בחשבון המים ובהוצאה מיותרת על תקלות שניתן למנוע מראש.

 

עוד בנושא:

מחירון תיקון מכונות כביסה

11 סימני אזהרה: המכונה עומדת לשבוק

מחירון תיקון מייבשי כביסה

 

טיפים לתחזוקה ולשימוש נכון במכונת כביסה:

 

הקפידו על שימוש נכון בחומרי הכביסה

"כדאי לקרוא היטב את הוראות השימוש של יצרן מכונת

 הכביסה ולהתאים את כמות אבקת הכביסה המתאימה לסוג התוכנית שמפעילים", אומר אשר אוחנה משירות אשר. "אנשים נוטים לעשות בלגאן ולשים את חומרי הניקוי שלא במיקום המתאים להם. במרבית המכונות יש שלושה תאים במגירה של חומרי הניקוי. התא עם ציור של פרח הוא התא של מרכך הכביסה. התא עם שני הקווים הוא התא המתאים לאבקת כביסה במרבית תוכניות הכביסה. התא שמצויר עליו רק קו אחד מיועד לאבקת כביסה, אבל רק במקרה של הפעלת תוכניות ארוכה שכוללת השרייה. ברגע שלא מקפידים לשים את החומרים במקום הנכון מתחילות בעיות. הבעיה הגדולה היא אם שמים אבקת כביסה ביחידה של המרכך. זה גורם לסתימה במערכת ומונע מפעולת המרכך לעבוד בפעם הבאה".

 

נקו את הפילטר אחת לחודש

אוחנה: "אני מאוד ממליץ לנקות את הפילטר אחת לחודש. הוא נמצא לרוב בחזית המכונה, בצד ימין למטה. הפילטר נשלף בהברגה ידנית ויש לנקות אותו תחת מים זורמים. אם מקפידים על כך זה מונע תקלות בהמשך".

 

"ניתן לשים סמרטוט מתחת לדלת הפילטר ולתת למים הכלואים בין התוף למשאבה לזרום החוצה", ממליץ אילן בן דוד מ-I.B.D - תיקון ושירות מוצרי חשמל בייתים. "מצטברת שם לרוב כמות של כליטר מים. יש גם נטייה ללכלוך ולמטבעות להצטבר שם. זה יכול למנוע בהמשך בעיות של סתימה בצנרת הניקוז".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

סחיטה במהירות גבוהה תחסוך לכם בהוצאות ייבוש

בן דוד: "אם המכונה מאפשרת סחיטה במהירות של 1200 סיבובים אני ממליץ להשתמש בה בייחוד אם מייבשים את הבגדים באמצעות מייבש כביסה. זה מקצר משמעותית את משך הייבוש וחוסך חשמל".

 

מלאו את המכונה רק 3/4 מהקיבולת הנפח שלה

בן דוד: "חשוב להקפיד שלא למלא את המכונה עד אפס מקום, אלא רק 3/4 מנפח הקיבולת שלה. גם אם המכונה מותאמת ל-7 ק"ג למשל, יחד עם המים המשקל יהיה 12-11 ק"ג. לכן, אסור להעמיס יותר מדי כביסה במכונה. באופן אישי אני ממליץ שלא להפעיל מכונה רק על חצי כי אולי היא תכבס יותר מהר, אבל זה בזבוז של מים".

 

תוכנית 15 דקות מתאימה רק לרענון בגדים

"זו טעות להכניס בגדים למכונה ל-15 דקות ולשים בתא חומרי הניקוי אבקת כביסה", אומר בן דוד. "יש לשים רק מרכך, מפני שבתוכנית של 15 דקות אין חימום של המים והאבקה לא נמסה, אלא נשארת על הבגדים. זו תוכנית שמתאימה רק לאוורור של בגדים ורענון שלהם. אם האבקה לא נמסה זה יכול לגרום להיווצרות של גושי אבקת כביסה במערכת הניקוז, ולכן כדאי להימנע מכך".

 

רוצים לחסוך בחשמל? הקפידו על מגבות בגודל בינוני

"בייחוד בבתים עם משפחות גדולות, שבהם מכונת הכביסה עובדת נון-סטופ, כדאי להימנע מראש מרכישה של מגבות גדולות מדי", מציע בן דוד. "במקרה כזה 2-3 מגבות ימלאו את מכונת הכביסה ויגרמו לטווח ארוך להוצאה כספית גדולה של מים וחשמל".

 

אל תשתמשו בטמפרטורה גבוהה מדי שלא לצורך

עיקר התצרוכת החשמלית במכונת כביסה היא עבור חימום המים.

 לכן, אם אין צורך ניתן בהחלט להסתפק בטמפרטורה של 40 מעלות עבור כביסה שאינה מלוכלכת מדי, ואין חובה להרתיח את הכביסה. זה שומר על הבגדים וגם שומר על מצב חשבון הבנק.

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "שימוש נכון במוצרי החשמל בבית יחסוך גם במים ובחשמל וגם יבטיח אורך חיים ארוך יותר למוצר. בנוסף, בעת תקלה כדאי לבדוק האם תעודת האחריות שהוענקה לכם בעת רכישת המוצר עדיין בתוקף ולכן חשוב לשמור אותה ולאגד במקום אחד את כל החשבוניות ותעודות האחריות".

 

טיפים לתחזוקה ולשימוש נכון במייבש כביסה

 

כל 3-2 מחזורי ייבוש נקו את המסנן מסיבים

"אחת לכל 3-2 מחזורי ייבוש כדאי מאוד לנקות את הפילטר מסיבים שהצטברו עליו" אומר בן דוד. "הפילטר עצמו נמצא בתוך התוף, בחלקו הקדמי. חשוב להקפיד על הניקוי כדי למנוע חדירה של הסיבים אל תוך המערכת, מה שיכול לגרום לסתימות ואז זה יכול לגרום לכך שמשך הייבוש יהיה ארוך משמעותית מהנדרש, ואת ההפרש נשלם בחשבון חשמל גבוה יותר".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הכניסו למייבש בגדים מאותו סוג

"מומלץ להכניס למייבש בגדים מאותו הסוג מבחינת אופי הבגדים והרכב החומרים שלהם", אומר בן דוד. "זאת מפני שלמייבש כביסה יש חיישני טמפרטורה וחיישני לחות. אם חלק מהכביסה עדיין לח המייבש ימשיך לחמם. לכן, לא כדאי להכניס בגד שעשוי מלייקרה יחד עם בגד מכותנה 100 אחוז כי משך הייבוש הנדרש להם הוא שונה, וזה יכול לגרום לבגד הלייקרה פשוט להתכווץ".

 

אל תתפתו להכניס בגדים רטובים באמצע שהמייבש עובד

אם התחלתם להפעיל את המייבש, אל תתפתו לפתוח אותו באמצע פעולת הייבוש ולהכניס לתוכו בגדים רטובים נוספים. בן דוד: "ברגע שמתחיל ייבוש החום מתפרש בצורה שווה על כל הבגדים. אם מכניסים באמצע כמה בגדים רטובים זה משבש את עבודת גוף החימום, מפני שזה גורם לו לפעול ואז להפסיק ואז שוב לפעול. זה בהחלט לא מומלץ".

 

יש לכם מייבש עם קונדנסור? הקפידו לשטוף את יחידת העיבוי

"ישנם 2 סוגים של מייבשי כביסה", מסביר בן דוד. "הסוג הראשון הוא מייבש

 עם צינור שרשורי לבן שמנקז את האדים אל מחוץ לבית והסוג השני הוא מדגם חדיש יותר והוא מגיע עם יחידת עיבוי ומגירת ניקוז של המים (קונדנסור). בשניהם חייבים לנקות את הפילטר כל 3-2 מחזורי ייבוש. העניין הוא שבמייבש עם קונדנסור צריך בנוסף אחת לשבוע לשטוף את יחידת העיבוי שנמצאת בחלק התחתון של המייבש. יש לנקות אותה תחת מים זורמים בזרם חזק. מומלץ אפילו לקחת אותה למוסך בזמן ששוטפים את האוטו ולנקות אותה באמצעות מכונת שטיפה בקיטור מהסיבים. אם היא יחידת העיבוי נסתמת זה יכול לגרום למייבש להפסיק לייבש, וגם אחרי 3 שעות הכביסה לא תהיה יבשה. זו תקלה חמורה שתחייב תיקון של טכנאי, וניתן להימנע ממנה פשוט על-ידי תחזוקה נכונה".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מכונות כביסה. ארכיון
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים