שתף קטע נבחר

העגבנייה שכבשה את ארומה

שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין חקלאי מחבל אשכול לרשת ארומה ישראל, מביא את עגבניית הגורמה מגי היישר לכל סניפי הרשת. הרווח הוא כולו של החקלאי, הרשת ושלכם

בשעות הבוקר המוקדמות, מתחילים לקטוף את עגבניות מגי האדומות בוהקות במשק החקלאי של אייבי עטיה במושב פרי גן שבדרום הארץ. תוך זמן קצר יגיעו עגבניות הגורמה הטריות האלה היישר לתוך הכריכים ולסלטים בסניפי ארומה ישראל.

 

עטיה, ששדותיו המנוקדים אדום נפרסים בחבל אשכול, הוא הספק הבלעדי של עגבניות מגי לרשת ארומה ישראל. מדובר במהלך לא שגרתי, והראשון מסוגו שנעשה בארץ, של עבודה ישירה בין חקלאי לרשת. כך עטיה זוכה כך בדילוג על פערי התיווך הגבוהים בחקלאות, ורשת ארומה זוכה לסחורה משובחת שגדלה בצורה מוקפדת ומבוקרת, עם הדברה משולבת תחת תו התקן של חברת BioBee.

 

 

אייבי עטיה, עם הבייבי שלו ושל ארומה ישראל בשדות המושב (צילום: תמר ידין) (צילום: תמר ידין)
אייבי עטיה, עם הבייבי שלו ושל ארומה ישראל בשדות המושב(צילום: תמר ידין)

עגבניית מגי, זן חדש שהוא פרי פיתוח ישראלי בין חברת הזרע לפקולטה לחקלאות, הוכתרה לאחרונה כ"חביבת השפים", וניתנו לה תארים נוספים, כמו "עגבניית גורמה" ו"עגבנייה עם טעם של פעם". העגבנייה העשירה בנוגד החמצון העוצמתי ליקופן, הוכלאה בין זני עגבניות מצטיינים בטעם, בבשרניות ובארומה, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן.

 

לקראת הגמר בעונה החמישית של מאסטר שף, ששיגרה לעולם את הזוכה מסימיליאנו די מטאו, התבקשו המתמודדים בקרב הראש בראש להתמודד עם משימת צמצום חומרי הגלם. רושפלד בחר את הפחמימה האהובה עליו – תפוח אדמה, חיים כהן בחר בחציל כאלתר אגו שלו, ואייל שני בחר, טוב נו, אתם יכולים לנחש, בעגבנייה. וליתר דיוק בעגבניית מגי.

 

שני, משורר העגבניות, הביט בפליאה ובערגה על עגבניית מגי נוטפת עסיס שרק חתך, הניפה מעלה, הילל את בשרה האדום ואת זרעיה הירוקים ואז פסק בפואטיות כי "העגבנייה הזאת היא כל הדמיון של האנושות". שני מכיר מקרוב לא מעט עגבניות, ובמסעדותיו הוא משתמש בעגבניות מגי בשלל מנות. הוא לא היחיד וכמוהו מלהטטים בעגבניות מגי שפים נוספים. בארומה ישראל היא משתדכת לסלטים ולכריכים המוגשים בכל סניפי הרשת.

 

אייבי עטיה, בן 36, דור שני למשפחת חקלאים, מגדל בנוסף לעגבניות מגי גם פלפלים ומלפפונים. עטיה מספר שהקשר עם ארומה ישראל נוצר לראשונה בתערוכה החקלאית השנתית של אגרומשוב. "החיבור בינינו היה מיידי", אומר עטיה, "הכרתי שותפים שאכפת להם מציונות, מחקלאות מאזור עוטף עזה, מערכים. בדרך כלל מה שמעניין רשתות בתי קפה זה המחיר ואורך חיי המדף. פה היתה הקפדה על הטעם והאיכות של העגבנייה. כל מה שהנחה אותם זה שהסלט יהיה טעים".

 

עגבניות מגי טריות, טעימות, עסיסיות ועשירות בליקופן (צילום: תמר ידין) (צילום: תמר ידין)
עגבניות מגי טריות, טעימות, עסיסיות ועשירות בליקופן(צילום: תמר ידין)

במסגרת ההסכם בין ארומה לעטיה, נשתלו בשלב ראשון 40 דונם של עגבניית מגי. "היתרון מבחינתי", אומר עטיה, "זה שאני עובד עם לקוח קצה אחד, ולא צריך לעבור חמישה אנשים. כשהייתי בשוק החופשי עם עגבנייה רגילה, הייתי מסתפק במחיר השוק, לפעמים במחירי הפסד. עכשיו אני מקבל יציבות ומחיר מעולה. היתרון מבחינת ארומה ישראל הוא שהם מקבלים לכל סניפי הרשת, את העגבנייה הטעימה והאיכותית ביותר שקיימת כיום, במחיר קבוע, ועם פיקוח על אופן הגידול. הם דואגים לרמת הסטנדרט של המנות שלהם. הם עשו הרבה ויתורים של נוחות כמו למשל, במקום לשים שני סלייסים של עגבנייה כעת צריכים לשים שישה. אבל הם העדיפו טעם. וגם המחיר הגבוה לא הרתיע אותם".

 

דני מישל, מנכ"ל ארומה ישראל, מספר כי "ההתקשרות עם אייבי לגידול ישיר של עגבניות מגי, לא נעשתה מטעמי מחיר אלא מטעמי איכות המוצר. עגבנית מגי יקרה בהרבה מעגבנייה רגילה בשוק. הרכישה ישירות מהחקלאי, מאפשרת לנו לשפר את האיכות בצורה משמעותית, מבלי שנצטרך להעלות את המחיר לצרכן. אנחנו בהחלט שוקלים להרחיב בהמשך את ההתקשרות גם למלפפונים וירקות נוספים. אנחנו שמחים שהלקוחות שלנו יכולים ליהנות מעגבניות איכותיות וטעימות ביותר, המגודלות תחת פיקוח הדברה חיצוני של חברת BIOBEE, ושאותן היה ניתן למצוא עד היום רק במסעדות יוקרה".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תמר ידין
איכותיות וטעימות - עגבניות מגי
צילום: תמר ידין
מומלצים