שתף קטע נבחר

כך תשמרו על תנור האפייה שלכם

מהן התקלות הנפוצות, כיצד ניתן להימנע מהן ובאילו מקרים כלל לא ישתלם לתקן את התנור. קבלו עצות מ"המקצוענים" וגם טיפים לתחזוקה נכונה של תנור האפייה הביתי

בשיתוף המקצוענים

 

ניקיתם את התנור ומחקתם את הסימונים על התצוגה? התנור לא מחמם ואתם לא מבינים למה? האוכל נשרף למרות שכיוונתם אותו רק על 120 מעלות? תקלות רבות נגרמות כתוצאה משימוש לא נכון בתנור, ומשימוש בחומרי ניקוי חזקים מדי.

 

עוד בנושא:

איזה מטבח מתאים לי?

המקרר שלכם - איך תשמרו עליו

איך מנקים את התנור באופן יסודי

 

"התקלה הנפוצה ביותר בתנורים עם שעון דיגיטלי היא שהתנור לא עובד אחרי הפסקת חשמל", מסביר מושיקו אביבי ממושיקו שירות תיקונים.

 "הנורה שמציגה את השעה מהבהבת, ובמקרה כזה התנור לא יעבוד עד שלא יכוונו מחדש את השעה. אנשים לא מבינים למה התנור מפסיק לעבוד, וזה רק עניין של כיוון מחדש של השעון".

 

"אחרי הפסקת חשמל הרבה צרכנים מתקשרים אליי בעניין הזה", מוסיף אילן בן דוד מ-I.B.D - תיקון ושירות מוצרי חשמל בייתים. "אני כבעל מקצוע, פותר את העניין בשיחה טלפונית, ומנחה את הלקוח כיצד לכייל את השעון, וחוסך לו עלות מיותרת של ביקור טכנאי".

 

התקלה השנייה הנפוצה היא קצרים. אביבי: "לרוב התקלה נגרמת עקב בעיה בגוף חימום. זו לא תקלה שניתן לתקן לבד, וכדאי להזמין בעל מקצוע לשם תיקון התקלה".

 

"אם גוף החימום מקצר, יש צורך בהחלפתו" אומר בן דוד. "אבל לא בכל מחיר משתלם להחליף גוף חימום. אם התנור הוא של חברת גדולה ומוכרת, משתלם להשקיע בהחלפת גוף החימום. אם עלות התנור היא 4,500-4,000 שקל, כדאי להשקיע בעלות התיקון, גם אם התקלקלו שני גופי חימום בו. כי אז כל גוף חימום יעלה כ-300 שקל, והתיקון ישתלם. אם לעומת זאת, מדובר בתנור שנקנה בסכום של כ- 1,200 שקל, לא כדאי להשקיע בתיקון. גוף חימום עליון למשל, עולה 250 שקל, פלוס עבודה זה 550 שקל, זה כ-50 אחוז מערך התנור, ולכן פחות מומלץ יהיה להשקיע במקרה הזה".

 

תקלה נוספת קשורה לטמפרטורה. אומר אביבי: "לעתים צרכנים טוענים שהתנור שורף את האוכל או שהוא לא מחמם. זה יכול להיות בגלל שהטמפרטורה שכתובה על הצג לא משקפת את הטמפרטורה אליה מגיע התנור בפועל. הוא יכול להיות מתחת או מעל למה שרשום, ואז לא לתפקד כראוי".

 

בן דוד: "תקלה זו קשורה לבעיה בתרמוסטט או של אי אטימה טובה של דלת התנור או בעיית צירית בדלת. זו יכולה להיות בעיה של גוף חימום רק אם התנור לא מגיע לטמפרטורה הנדרשת. בכל שלושת המקרים האלו חובה להזמין טכנאי".

 

 (המחשה: ShutterStock) (המחשה: ShutterStock)
(המחשה: ShutterStock)

 

במוקד השירות של המקצוענים מזכירים: "במקרה של תקלה בתנור בדקו האם עדיין ברשותכם אחריות במסגרת רכישת המוצר ואתם זכאים לתיקון. במקרה שלא, גם אם הזמנתם טכנאי ובעל המקצוע התקין לכם רכיב או השתמש בחלפים חשוב לשמור את תעודת האחריות יחד עם החשבונית".

 

תחזוקה לא נכונה 

וישנן תקלות שנגרמות כתוצאה מתחזוקה לא נכונה של התנור, וניקוי באמצעות חומרים שמזיקים לתנור. בן דוד: "לעתים חומרי ניקוי חזקים מקלפים את שכבת האמייל של התנור וגורמים לו לחלודה ולהתפוררות של התנור. ואז, תהיה בעיה של אפיה לא נכונה, כי אז חום יברח החוצה, כי לא תהיה את שכבת האמייל שתבודד".

 

אביבי: "ישנם כאלה שמתיזים חומרי ניקוי על גוף החימום ויכולים להרוס אותו. הדבר הכי טוב הוא לנקות עם מטלית מיד אחרי כל הפעלה של התנור, כדי למנוע נזקים לטווח ארוך. אני ממליץ לחמם את התנור ל-200-150 מעלות, ואז להמתין כרבע שעה ולאחר מכן לנגב את התנור עם מטלית לחה. ברגע שהתנור חם מרבית השומנים יוסרו גם ללא שימוש בחומרי ניקוי".

 בן דוד מוסיף: "לא מומלץ לנקות עם מטלית מיד אחרי הפעלת התנור, אלא לחכות לפחות רבע שעה, ולא להסתפק בכמה דקות המתנה, כי אז המטלית יכולה להידבק לדפנות התנור".

 

ישנם תנורים שבהם יש פונקציה שמאפשרת ניקוי עצמי. אביבי: "אני באופן אישי מתנגד לפונקציה הזו, כי כדי שהתנור ינקה את עצמו הוא צריך להתחמם לטמפרטורה של 500 מעלות, ולדעתי זה רק גורם לתקלות לטווח ארוך, כי התנור מתחמם יותר מדי ובמרבית הצורך ניתן להסתפק בניקוי התנור באופן ידני". בן דוד מוסיף: "בייחוד בתנורים שבהם יש כרטיס אלקטרוני, שימוש בפונקציה של ניקוי עצמי, יכולה לגרום לנזק לכרטיס שלעתים הוא אף בלתי הפיך, שעלותו יכולה לעלות בין 1,000 ל-2,500 שקל".

 

תקלה נוספת יכולה להופיע בדלת התנור. אביבי: "פעמים רבות אני מגיע לבתים שבהם ניסו לפרק את דלת התנור, כדי לנקות את הלכלוך שהצטבר בין הזכוכית החיצונית לזכוכית הפנימית שעל דלת התנור. אני באופן אישי ממליץ שלא לנסות לפרק את הדלת לבד, אלא לבקש מטכנאי לעשות זאת, או לברר מראש כיצד ניתן לפרק את הדלת, כי אחרת מי שאינו יודע לפרק נכון יכול לשבור את הצירים או את הדלת עצמה, ואז עלות התיקון תהיה גבוהה הרבה יותר".

 

מסילות, לעומת זאת, ניתן לשלוף ולנקות מחוץ לתנור. אביבי: "מרבית המסילות עשויות כיום מנירוסטה, והן נשלפות ובהחלט ניתן לנקות אותן בחוץ, כדי שחומרי הניקוי לא יבואו במגע עם שכבת האמייל הפנימית של התנור".

 

נקודת תורפה נוספת היא המספרים שמוטבעים על התצוגה החיצונית בתנור.

 אביבי: "פעמים רבות אנשים מוחקים את הסימונים על צד התצוגה, בשל שימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים, כמו מסירי שומן למיניהם ואפילו ספוג הפלא. מומלץ לנגב בעדינות את אזור התצוגה, עם מטלית לחה ועם סבון כלים לכל היותר ולא לשפשף חזק מדי כדי לא למחוק את המספרים ואת יתר הסימנים שעל הצג".

 

בן דוד: "באופן כללי חשוב להתאים את חומר הניקוי להמלצת היצרן של התנור, המופיעה בחוברת ההפעלה. בהרבה מקרים הניקוי יהיה באמצעות מטלית לחה וסבון כלים או משחה ייעודית לניקוי התנור".

 

מחפשים בעלי מקצוע באחריות? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים