שתף קטע נבחר

ריתוק ללוחמים שהפריעו לכתבת הפלסטינית

בצה"ל ראו בחומרה את התנהגותם של שלושת הלוחמים שתועדו מפריעים לכתבת הטלוויזיה הפלסטינית. הלוחמים נשפטו ל-14 ימי ריתוק

 

הענישה ללוחמים שפגמו בשידור הכתבה של הטלוויזיה הפלסטינית: שני לוחמי גדוד נצח יהודה ולוחם ממערך האיסוף הקרבי נשפטו ל-14 ימי ריתוק לאחר שצולמו מפריעים לדיווח של כתבת הטלוויזיה הפלסטינית.

 

התקרית אירעה בשבת האחרונה בעת שהכתבת העבירה דיווח מהכפר עאבוד שבחבל בנימין. תיעוד התקרית הפך לוויראלי ברשתות החברתיות, ועורר מבוכה בצבא.

 

בצה"ל ראו בחומרה את התקרית והחליטו לטפל בחיילים במישור המשמעתי, מבלי שהוגשה תלונה לפיקוד המרכז מצדה של הטלוויזיה הפלסטינית או אנשיה בשטח. בעקבות האירוע חודדו הנהלים באוגדת איו"ש בקרב כוחות הביטחון השוטף שפועלים בכלל הגזרות בגדה.


לפי נהלים אלו, שמעוגנים בפקודות הנמסרות לכוחות בשטח מעת לעת, "אין מניעה חוקית לצלמים באיו"ש לצלם את חיילי צה"ל, לרבות במהלך פעילות מבצעית. במקרים שבהם צלם מפריע לפעילות הכוחות, יש לבקש ממנו להפסיק את פעילותו המפריעה, ולהתריע בפניו שאם לא יעשה זאת, יעוכב או ייעצר. גם כשהצלם חשוד

בהפרעה לחייל בעצם נוכחותו הפיזית במקום מסוים, אין לתפוס את ציוד הצילום, אלא אם נעשה בו שימוש ישיר לצורך הפרעה לחייל".

 

לפי הפקודות, לחיילים גם אסור להניח את ידם על עדשות מצלמה של עיתונאים וגם לא להחרים כרטיסי זיכרון ממצלמותיהם.

 

יצוין כי אחת הדרכים של צה"ל להימנע מעימותים בין חיילים לצוותי תקשורת בגדה היא להציב מפקדים, לרוב קצינים, בקדמת הפעילויות המבצעיות. יחד עם זאת, לפני כחודשיים ניצל מחבל את האפשרות שניתנת לצלמים לפעול בקרבת לוחמים ודקר ופצע קשה לוחם צה"ל צפונית לחברון, כשהוא מחופש לצלם עיתונות.

 

תקרית אחרת התרחשה בסוף ספטמבר, כשכוח מחטיבת גבעתי בפיקודו של סגן מפקד פלוגה החרים ושבר ציוד צילום של עיתונאים מסוכנות הידיעות הצרפתית במהלך הפרת סדר בסמוך לכפר בית פוריכ. הקצין הודח מצה"ל בשל התקרית שכללה גם מעצר בכוח פיזי נגד אחד הצלמים, אך נוקה במישור הפלילי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים