כך תכינו ארוחה מושלמת משאריות של אתמול
כדורי פירה, סלט פסטה, פשטידה או בראוניז ללא אפיה. אלה רק חלק מהאפשרויות הבלתי מוגבלות שעומדות בפנינו כאשר אנחנו מכינים ארוחת ערב לכל המשפחה מהשאריות של אתמול. מי חשב שארוחה מפירה ועוף של אתמול יכולה להיות כל כך טעימה ומזינה?
בשיתוף אסם
בהרבה מאוד מקרים, כאשר אנחנו מבשלים לכל המשפחה, קשה מאד לקלוע לכמות המדויקת ונשארים עודפים - פסטה מבושלת ללא רוטב, תפוחי אדמה או פירה שויתרו עליהם לטובת הסלט, בשר, עוף או ירקות בתנור. את האוכל הזה אף פעם לא נהוג לזרוק וכולנו מכירים את הקופסאות האלה ששוכבות במקרר עד שמישהו מחליט לעשות סדר.
למען האמת, שאריות של אתמול יכולות להניב ארוחת ערב לתפארת לכל המשפחה. ולא, לא חייבים רק לחמם ולהגיש, אלא להיות יצירתיים ולהכין מנות חדשות לחלוטין תוך ידיעה שאנחנו יעילים, לא מבזבזים אוכל ושומרים על הסביבה. חוץ מזה, בדרך כלל ארוחת שאריות היא הרבה יותר קלה להכנה, אז תמיד אפשר לשתף את הילדים בהכנתה, לאפשר להם להמציא מנות חדשות ומוצלחות לבד בהתאם לטעמם האישי. אז בפעם הבאה אל תקחו קשה את העובדה שאחרי שבישלתם לכל המשפחה, נשאר הרבה אוכל – יום למחרת תוכלו להכין ממנו ארוחת ערב מזינה ומעניינת.
כדורי פירה
נשארו לכם תפוחי אדמה אפויים או פירה מאתמול? מועכים, מוסיפים ביצה לכל כוס פירה, מלח, פלפל שחור – לפי הטעם, אפשר להוסיף גבינה צהובה ו/או גרעיני תירס. מכינים בלילה מביצה נוספת, בצלחת שטוחה – פירורי לחם. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2-3 ס"מ.
מכדררים כדורים קטנים מבצק תפוחי אדמה, טובלים בביצה ואחריה בפירורי לחם, מטגנים בשמן חם עד ההזהבה. מוציאים לנייר סופג כדי לסלק עודפי שמן.
סלט פסטה או פשטידה
לסלט כזה יש אלף ואחת גרסאות, תלוי מה נשאר במקרר. פסטה מבושלת הולכת נהדר עם כל דבר – שאריות רוסטביף בתנור, עוף בגריל, ירקות אנטיפסטי או כל סוג של גבינה. אפשר להוסיף לסלט פסטה גם ירקות טריים, זיתים או טונה וכך בכל פעם נקבל סלט צבעוני אחר וטעים. אפשר גם לחלוט פרחי ברוקולי ולהוסיף פנימה או עגבניות טריות.
בקלות רבה ועל אותו עיקרון אפשר להפוך שאריות פסטה או אטריות לפשטידה צבעונית – מוסיפים ירקות חתוכים (למשל, ברוקולי, פלפל, כרובית, פטריות, תירס), טונה, עוף או בשר, ביצים, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם, מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה. אפשר להוסיף גם גבינה צהובה, בולגרית או אפילו קוטג', לפזר מעל קוביות חמאה ופירורי לחם (כך אחרי האפיה יתקבל קראסט טעים). אפשר גם לעשות פשטידות אישיות בתבנית מאפינס ולתת לכל אחד מהילדים לשחק עם התוספות.
אפשר פשוט להקפיץ פסטה מבושלת עם קצת שמן או חמאה, להוסיף ירקות (טריים או אפויים) ושאריות עוף מפורק לחתיכות קטנות. פשוט תפעילו את הפנטזיה שלכם ותוכלו להכין ארוחה נהדרת וגם להמציא מתכון על הדרך.
סלט פסטה, עוף ואבוקדו
מצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת
שאריות עוף מהארוחה (מפורק לחתיכות בגודל ביס ונקי מעצמות)
אבוקדו בשל חתוך לקוביות
עגבניות חתוכות לקוביות או ירקות קלויים שנשארו מהארוחה, חתוכים לרצועות דקות
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, אפשר להוסיף קצת עלי בייבי. מגישים.
רוצים לקרוא עוד בנושא? היכנסו ל"שולחן משפחתי"
פשטידת פסטה-טונה
מצרכים:
3 כוסות פסטה מבושלת
2 קופסאות טונה (בשמן או במים)
כוס גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מסננים את הטונה מהשמן / מהמים, מוסיפים לפסטה, מערבבים. מוסיפים פנימה ביצים וגבינה צהובה (משאירים 2-3 כפות גבינה בצד). בודקים תיבול. משמנים את התבנית ומעבירים את התערובת אליה. מפזרים מעל את שאריות הגבינה הצהובה. אופים כ-חצי שעה ב-180 מעלות עד להזהבה.
בראוניז ללא אפיה משאריות עוגה
נשארה לכם עוגה בחושה, שכבר התייבשה קצת? תוכלו להכין ממנה קינוח מעלף – בראוניז ללא אפיה!
מצרכים:
פירורי עוגה (בערך 2 כוסות) – אפשר לפורר ביד או במעבד מזון, לא חייבים לפורר דק, מותר גם פירורים גסים
חופן או שניים של אגוזי מלך או שקדים
50 ג' חמאה
100 ג' שוקולד מריר
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד ואת החמאה במיקרו או בבאן-מרי. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומעבירים לתבנית קטנה. דוחסים היטב לשכבה אחת. מכניסים למקרר לכמה שעות (רצוי לילה). חותכים לריבועיים ומגישים.
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

