שתף קטע נבחר

מתכונים ביתיים: לביבות קלות וטעימות

כולנו מחכים לסופגניות, אבל הגיוון האמיתי מגיע דווקא מגזרת הלביבות. לכל משפחה יש את המתכון הסודי שלה ללביבות עם בטטה, גבינה, זוקיני או תפוחי עץ. הורים משתפים את המתכונים הכי אהובים שלהם

בשיתוף אסם

 

לא חייבים לחכות לחנוכה - לביבות יכולות להיות חלק בולט בארוחת הערב המשפחתית שלכם לאורך כל השנה. אפשר להגיש אותן כמנה עיקרית, כתוספת וגם בתור קינוח. מנה אוניברסלית שכל הילדים אוהבים, אפשר לאכול עם הידיים, עם מזלג, כפית או להחזיק בתוך מפית. אפשר 'להחביא' בפנים ירקות ועשבי תיבול, כדי להרגיל את הקטנים לטעמים חדשים. כל מה שצריך זה פומפיה או מעבד מזון, מחבת חמה עם קצת שמן או חמאה וכמה דקות סבלנות, כדי שלא יחסלו את הכל לפני שמגישים צלחת לביבות מהבילה אל שולחן ארוחת הערב המשפחתית. הורים משתפים - אלה לביבות הכי טעימות וקלות הכנה שכל המשפחה אוהבת ואפשר להכין עם הילדים לארוחת ערב או בכל הזדמנות שרוצים "לשחק" איתם במטבח..

 

לביבות בטטה של אלעד כליף

מצרכים:

500 גרם בטטה מגוררת דק וסחוטה (חשוב להוציא את הנוזלים)

2 ביצים טרופות

כף תערובת קמחים לטמפורה

כף סילאן

קצת מלח

 

אופן הכנה:

לערבב הכל, להכין לביבות בקוטר 7-8 סנטימטר ולטגן בחום גבוה עם מכסה, משני הצדדים.

 

לביבות בטטה עם סילן - מזין וטעים, לא רק לחנוכה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לביבות בטטה עם סילן - מזין וטעים, לא רק לחנוכה(צילום: shutterstock)

 

לביבות גבינה של אורי שקד

מצרכים:

1 כוס קמח תופח

1 גביע לבן או אשל

שקית סוכר ווניל

1 ביצה

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

מערבבים הכל. טיגון בשמן חצי עמוק במחבת. אין יותר קל מזה. אפשר להגיש עם ריבה, שוקולד למריחה, לבזוק סוכר, תערובת סוכר וקינמון מלמעלה וגם סתם ככה. הכי קל שבעולם, הכי טעים

 

'סירניקי' – לביבות גבינה של סבטלנה ויינברנד

מדובר במתכון ילדות שמכיר כל מי שגדל או עלה ממדינות חבר העמים. נהוג להגיש אותן עם שמנת חמוצה וריבה, אבל מוזמנים לנסות גם סירופ/ממרח שוקולד או דבש 

מצרכים:

750 גרם גבינת טוורוג או כנען או טוב-טעם

4 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל.

חצי שקית אבקת אפייה

כוס קמח

3-4 כפות סוכר

כוס וחצי סולת

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים למעט סולת לתערובת אחידה (טיפ שלי - הכי נוח ומהיר לעשות את זה באמצעות מועך תפוחי אדמה). אם התערובת דלילה מדי ולא ניתן ליצור לביבות בידיים, מוסיפים עוד קצת קמח. יוצרים לביבות בידיים (ניתן להרטיב את הידיים במים למניעת הידבקות), מגלגלים בסולת ומטגנים על מחבת עם כמה כפות שמן.  

 

לביבות גבינה "סודיות" של טל-יה בר-יצחק

מצרכים:

1 קופסה של גבינה לבנה (250 גרם)

ביצה

3-5 כפות קמח (פשוט להתחיל עם 3 ולהוסיף לפי הצורך עד שהבלילה נהיית קצת צמיגית)

 

אופן הכנה:

אפשר להוסיף לבלילה גם קצת שמן, ומלח/ אבקת סוכר. אני מוסיפה רק שמן כדי שהטעם יהיה נייטרלי- ככה אפשר לאכול אותן גם עם סלט בא. ערב, וגם בתור קינוח עם אבקת סוכר/ סירופ שוקולד/ מייפל.

לטגן על אש קטנה עד שמזהיב משני הצדדים, ולאכול.

 

לביבות תפוחי עץ עסיסיות ומתוקות (אביטל פולק-כהן) (אביטל פולק-כהן)
לביבות תפוחי עץ עסיסיות ומתוקות(אביטל פולק-כהן)

 

לביבות תפוחי עץ של אביגיל כהן-פולק

מצרכים:

5 תפוחי עץ רצוי מאוד מסוג גרנד סמיט קלופים ומגוררים על הצד הדק של הפומפייה.

2 ביצים

5 כפות קמח

2 כפות סוכר (אפשר עוד כף למי שמעדיף מתוק יותר)

קורט קינמון (לא חייבים, רק אם אוהבים) 

 

אופן הכנה:

לסחוט את התפוחים המגוררים היטב. (אל תזרקו את המיץ. תמזגו אותו לכוס ותשתו.טעים ובריא)

לערבב את התפוחים עם שאר המצרכים עד קבלת תערובת אחידה.

לחמם שמן במחבת. כשהשמן חם בעזרת שתי כפות לקחת כמות מהתערובת ולהניח במחבת.

3 דקות טיגון מכל צד.

להוציא ולהניח על נייר סופג.

לצנן מעט ולבזוק אבקת סוכר

 

לביבות תפוחי אדמה וזוקיני טבעוניות ואפויות בתנור של מיה מיטב-מגן

מהכמות הזו מתקבלות כ-20 לביבות, תלוי בגודל. סתם שתדעו

מצרכים:

3 תפוחי אדמה מקולפים

1 זוקיני שטוף

 

אופן הכנה:

לגרד את תפוחי האדמה ואת הזוקיני בפומפיה עם חורים גדולים.

להניח בתוך מסננת, על גבי קערה.

להמליח בנדיבות וללוש הכל יחד שיתחיל להגיר נוזלים.

 

את המים בקערה לא לשפוך! נשתמש בעמילן שמצטבר שם מתפוחי האדמה. אחרי כמה דקות, לסחוט בידיים את הזוקיני ותפוחי האדמה המגורדים. את הנוזלים שבקערה לשפוך בעדינות, כך שישאר העמילן (רואים את זה, משקע לבן). להחזיר לקערה עם העמילן את התפ”א והזוקיני. להמליח, לפלפל ואפשר גם תבלין זרעי כוסברה.

 

להוסיף רבע כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר). להוסיף כף שמן זית. ללוש את התערובת בידיים עד שמתקבלת עיסה דביקה. ללבב לביבות די שטוחות ולהניח על תבנית משומנת בשמן זית. לטפטף גם קצת שמן זית מעל כל לביבה כדי שתהיה שמחה. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה. לאפות 15 דקות, להפוך ולאפות עוד 7-10 דקות, עד שמזהיב בשוליים ונראה קריספי. אופציה: להוסיף בצל קטן, להוסיף עשבי תיבול קצוצים לתערובת, למשל: בזיליקום.

 

גלו לנו בתגובות - איזה מהמתכונים הכי אהבתם?

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 

בשיתוף אסם

 

 

 

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיה מיטב-מגן
לביבות תפוחי אדמה וזוקיני - הגרסה הטבעונית טעימה לא פחות
מיה מיטב-מגן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים