שתף קטע נבחר

הכרעת הדין בתיק אולמרט - ביום שלישי

ראש הממשלה לשעבר נדון בבית המשפט המחוזי לשש שנות מאסר על חלקו בפרשת הולילנד. הדיון בעליון יהיה בפני הרכב מורחב של חמישה שופטים. הערעור בפרשת טלנסקי צפוי בחודש הבא

אולמרט בקיץ האחרון, בעת הגשת הבקשה לעיכוב המאסר (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
אולמרט בקיץ האחרון, בעת הגשת הבקשה לעיכוב המאסר(צילום: נועם מושקוביץ)

ביום שלישי הקרוב ימסור בית המשפט העליון את הכרעתו בפרשת הולילנד, שבה נדון ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לשש שנות מאסר על ידי בית המשפט המחוזי. פסק הדין יינתן בהרכב מורחב של חמישה שופטים- סלים ג'ובראן, ניל הנדל, עוזי פוגלמן, יצחק עמית וצבי זילברטל. פסק הדין יקבע האם אולמרט ייכנס למאסר כפי שקבע בית המשפט המחוזי, או יזוכה מהאישומים נגדו.

 

פרשת הולילנד היא פרשת שחיתות שבמסגרתה הורשע אולמרט בקבלת שוחד. ההרשעה התבססה, בין היתר, על עדותו של איש העסקים שמואל דכנר ז"ל. לפי בית המשפט, אולמרט קיבל כספים מדכנר באמצעות אחיו, יוסי אולמרט, לצורך קידום הפרויקטים במתחם הולילנד בבירה.  

העונשים על המעורבים בפרשת הולילנד (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן) (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)
העונשים על המעורבים בפרשת הולילנד(צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)
 

"עבירות השוחד ממוטטות מסגרות שלטון. נותן השוחד הינו איש מושחת, נוטל השוחד הינו בבחינת בוגד", קבע השופט דוד רוזן בגזר הדין. אולמרט, הוסיף השופט, "הוא פושע שמרבית זמנו הוקדש לפועלו הציבורי עליו זכה לשבחים. הוא פעל למען העשרת כיסו. הוא קיבל לרשותו סכומי עתק ולא משנה אם לאחיו או לכיסו".

 

המנהל בפועל של הולילנד, היזם הלל צ'רני שנשלח למאסר של שלוש שנים וחצי, הוגדר על ידי הפרקליטות כנאשם מספר 1, המוח שמאחורי הפרשה. בכתב האישום תואר כיצד ידע שיזדקק לתמיכתם של אנשי ציבור רבים כדי לממש את המיזם, רקם יחד עם עד המדינה שמואל דכנר תוכנית בת כמה שלבים והעניק טובות הנאה כספיות ואחרות לנבחרי ועובדי הציבור האמונים על קידום הפרויקט.

 

נאשם נוסף, אביגדור קלנר, שנשלח לשלוש שנות מאסר, היה שותף להקמת חברת "הולילנד פארק", שימש בה מנהל פעיל והיה שותף מלא לקבלת ההחלטות שבה. בכתב האישום הוא תואר כשותף לתוכניתו של צ'רני, שפעל באופן שיטתי ונתן טובות הנאה כספיות ככל הנדרש לצורך קידומה. הפרקליטות אף טענה כי בין היתר בהוראתו, במהלך השנים 2007-2003 נתנה "הולילנד פארק", כספים בסך של 3,264,725 שקלים, כשוחד לעובדי ציבור שונים. 

 

דני דנקנר נידון לשלוש שנות מאסר על חלקו בפרשת הולילנד. בין השנים 2002 ל-2004 הוא שימש יו"ר דירקטוריון משותף של תעשיות מלח ופעל לקידום שינוי בייעוד קרקעות של החברה. לשם כך העביר למאיר רבין, עוזרו האישי של דכנר, כ-1.1 מיליון שקל, ועל כן הורשע בשלוש עבירות של מתן שוחד ובעבירה של הלבנת הון. על רבין דרשה הפרקליטות לגזור עונש של חמש עד שבע שנות מאסר, והשופט רוזן קיבל חלקית את הדרישה וגזר עליו חמש שנות מאסר. "הוא פעל עם עד המדינה", ציין השופט רוזן בהתייחסו לרבין. "הוא ידע לתפעל את השטח כשעד המדינה לצדו. הוא היה האיש שהעביר את כספי השוחד ליעדם. הוא ועד המדינה פעלו כמכונת שיחוד משומנת ומשוכללת".

 

נאשם נוסף בפרשה הוא מהנדס עיריית ירושלים לשעבר, אורי שטרית, שנדון לשבע שנות מאסר. אליעזר שמחיוף, שנשלח למאסר של שלוש שנים וחצי, כיהן כחבר מועצת העיר ירושלים ומאוחר יותר כסגן ראש העיר, והיה מעורב באותה עת בהליכים השונים הקשורים לפרויקט.

 

נגד אולמרט עומד ותלוי תיק נוסף שמתנהל מול בית המשפט העליון בפרשת טלנסקי. התיק צפוי להישמע לדיון בחודש הבא לאחר שאולמרט הורשע ונגזרו עליו שמונה חודשי מאסר בפועל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם מושקוביץ
אהוד אולמרט
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים