שתף קטע נבחר

 

אחרי 22 שנה: דרעי חזר לתפקיד שר הפנים

בשנות ה-90 נאלץ יו"ר ש"ס להתפטר מהתפקיד בשל אישום שלימים שלח אותו לכלא בגין שוחד. היום הוא נכנס לתפקיד במקום סילבן שלום שהתפטר. לפיד מתח ביקורת: לא יכול להיות שעבריין ישלח חייל לקרב או יגבה מסים

 

דרעי עם ראש הממשלה נתניהו (צילום: ניו מדיה- ליכוד) (צילום: ניו מדיה- ליכוד)
דרעי עם ראש הממשלה נתניהו(צילום: ניו מדיה- ליכוד)

22 שנה אחרי שנאלץ להתפטר מהתפקיד בשל כתב האישום שלימים שלח אותו לכלא, חזר היום (א') אריה דרעי לכיסא שר הפנים אחרי שהממשלה אישרה פה אחד את המינוי. יו"ר ש"ס, שבממשלה הזאת כבר כיהן כשר הכלכלה וכן כשר הפריפריה, הנגב והגליל, ייכנס לתפקיד החדש במקומו של סילבן שלום, שהתפטר על רקע פרסום שורת עדויות על הטרדות מיניות שביצע לכאורה.

 

לפני כמה חודשים התפטר דרעי מתפקידו כשר הכלכלה בעקבות סירובו לחתום על סעיף 52 העוקף את הממונה על ההגבלים העסקיים ומאפשר את אישור מתווה הגז. מאז התפטר נותרה ש"ס כחברה בקואליציה אולם ללא תיק בכיר לדרעי, והיה ברור כי נתניהו יצטרך לפתור את הנושא בהקדם.

 

מינויו של דרעי לתפקיד שר הפנים אושר קודם לכן על ידי היועמ"ש. הוא קובע כי אף על פי שהמינוי אינו חף מקשיים משפטיים, הרי שמרגע שבג"צ אישר את מינויו לשר הכלכלה, אין מניעה למנותו גם לתפקיד שר הפנים.

 

יו"ר מפלגת יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, מתח ביקורת על אישור המינוי וכתב בתגובה: "ב-11 במאי הנחתי על שולחן הכנסת את הצעת 'חוק הקלון'. ההצעה פשוטה: אדם שהורשע בעבירה שיש עמה קלון לא יוכל להיות שר, ח"כ, או ראש עיר. זה לא חוק נגד אריה דרעי, זה חוק נגד השחיתות בישראל. הקואליציה דחתה אותו. אנחנו נגיש אותו שוב ושוב עד שהוא יעבור.

 

"לא יכול להיות שאנשים שהורשעו בפלילים ישלחו חיילים אל הקרב או ידרשו את כספי המסים שלנו. לא יכול להיות שנעמוד מנגד בזמן שאמון הציבור בפוליטיקאים ובמדינה הולך ומידרדר. אמון הוא הבסיס של כל חברה אנושית מתוקנת, וכשהאזרחים חושבים שהמערכת עקומה, קשה להסביר להם למה הם צריכים להישאר ישרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן זינדל / פלאש90
השר אריה דרעי
צילום: יונתן זינדל / פלאש90
מומלצים