שתף קטע נבחר

תפתחו יומנים: המרוץ לריו 2016 מעלה הילוך

18 ישראלים כבר הבטיחו את מקומם באולימפיאדה, אבל רבים עדיין נאבקים להגיע לשם. שחייה, ג'ודו, טניס ואפילו גולף - אלו האירועים המרכזיים שלהם בדרך לריו

בעוד 200 ימים תצעד משלחת ישראל בטקס הפתיחה של אולימפיאדת ריו, וייתכן שהיא תקבע שיא חדש של ספורטאים – יותר מ-43 הנציגים בכחול-לבן שהשתתפו ב-2008. 18 ספורטאים כבר הבטיחו את מקומם בברזיל – חמישה אתלטים, חמישה שחיינים, שש מתעמלות אמנותיות, לוחם טאקוונדו וקלע.

.

חילופי דורות ודם חדש – זו הייחודיות של המשלחת הישראלית, שגם הפעם תשמור על יחס כמעט שווה בין גברים לנשים, כפי שהיה בלונדון. בנוסף, מקווים בוועד האולימפי לייצוג בענפים שבהם מעולם לא השתתף ישראלי: חתירה, טריאתלון, אופני הרים, וגם גולף שחוזר למשחקים האולימפיים.

 

בברזיל כבר מרגישים את האולימפיאדה (צילום: AP) (צילום: AP)
בברזיל כבר מרגישים את האולימפיאדה(צילום: AP)

 

בוועד מנסים להנמיך ציפיות, אך מדברים על רצון לחזור עם מדליה אחרי הכישלון בלונדון. יו"ר הוועד יגאל כרמי הצהיר כי המטרה היא מדליה אחת לפחות, ונראה כי הנשים צפויות להיות דומיננטיות יותר מבחינת הישגים, ובראשן הג'ודאית ירדן ג'רבי וקופצת המשולשת חנה קנזייבה-מיננקו.

 

עבור מי שעדיין נאבק על הזכות לייצג את ישראל באירוע הענק, החודשים הבאים יהיו קריטיים. מפברואר עד יוני – אלו האירועים המרכזיים שמצפים לספורטאים שלנו בדרך לריו.

 

פברואר

משיח וצוברי, ראש בראש באילת

האירוע המרכזי של החודש יהיה דווקא כאן באילת – אליפות העולם בגלשני ניל פרייד (החל מה-22.2), שבה ייתכן שיוכרע הקרב בין נמרוד משיח ושחר צוברי על הכרטיס הבודד לריו. כרגע משיח מוביל במרוץ. אם לא תושג הכרעה, השניים ימתינו חודש נוסף לתחרות בפאלמה. אצל הנשים, מעיין דוידוביץ' אמורה להבטיח באילת את השתתפותה באולימפיאדה שנייה, לאחר שבסין סיימה עשירית.

 

ראש בראש, שוב. צוברי ומשיח על הגלשנים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ראש בראש, שוב. צוברי ומשיח על הגלשנים(צילום: אורן אהרוני)

 

מארס

גלושקוב קופצת למים

השחיינית האמנותית אנסטסיה גלושקוב פרשה, ילדה וחזרה, כדי להגיע לאולימפיאדה רביעית ברציפות. באליפות העולם האחרונה היא לא עמדה במשימה, אך בתחילת מארס תינתן לה ולזוגתה (ענת ליסמן או יבגניה טטלבאום) הזדמנות אחרונה בתחרות המבחן באתר האולימפי בריו, שם יצטרכו להתברג בין 11 הראשונות.

 

שבוע הנסיכה בפאלמה יהיה ההזדמנות האחרונה להגדיל את המשלחת הישראלית בשייט. אורן יעקב תנסה לסיים בין שתי הראשונות בלייזר רדיאל, צוותי הנשים במפרשיות 470 יצטרכו לתפוס את המקום הפנוי האחרון לריו. בדגם המקביל לגברים, אייל לוין ודן פרויליך יבטיחו את מקומם באופן סופי.

 

חוזרת לבריכה. אנסטסיה גלושקוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
חוזרת לבריכה. אנסטסיה גלושקוב(צילום: אורן אהרוני)

 

אפריל

הצ'אנס של שטילוב

מספר מרתונים ברחבי אירופה יפתחו את החודש, ואליהם ייצאו הרצים הישראלים במטרה להצטרף לטסמה מוגס ולקבוע 2:19 שעות. יש כאלה שמאמינים שלורנה צ'מטאי תעשה זאת בנשים עם 2:45 שעות.

 

סגנית אלופת אירופה בהיאבקות אילנה קרטיש אמנם לא הצליחה באליפות העולם, אבל יש לה מספיק הזדמנויות להגיע לריו, והראשונה בהן תהיה ב-15 באפריל בתחרות המיון האירופית בסרביה. למחרת ינסה אלכס שטילוב להשיג את הכרטיס בפעם האחרונה בתחרות המבחן בריו: הוא חייב לסיים בין 30 הראשונים בתחרות הקרב-רב.

 

חייב מקום בטופ 30. אלכס שטילוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
חייב מקום בטופ 30. אלכס שטילוב(צילום: אורן אהרוני)

 

מאי

כמה ג'ודאים ימריאו?

החודש הקריטי והעמוס ביותר בדרך לברזיל. ב-1 במאי תיסגר רשימת המשתתפים בטורניר הבדמינטון, שבו ישחקו 38 מתחרים. מישה זילברמן מדורג כרגע 21 בדירוג האולימפי, ויש לו סיכוי גדול להגיע לאולימפיאדה שנייה ברציפות.

 

ב-9 בחודש תצא לדרך אליפות אירופה בשחייה בלונדון, שם ינסו לא מעט ישראלים להצטרף ליעקב טומרקין, גל נבו, זיו קלונטרוב, עמית עברי ואנדי מורז, שכבר הבטיחו את השתתפותם בריו. הבולטים בהם: זוהר שיקלר (50 חופשי), דוד גמבורג, גיא ברנע ויהונתן קופלב (100 גב) ועידו הבר (400 חופשי).

 

גיא ברנע צולל. כמה שחיינים ישראלים יהיו בריו? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גיא ברנע צולל. כמה שחיינים ישראלים יהיו בריו?(צילום: אורן אהרוני)

 

ב-15 במאי יינעל הדירוג האולימפי בטריאתלון: 52 ספורטאים ישתתפו בתחרות הגברים בריו, כשרון דרמון מקווה להיות שם. שבוע לאחר מכן תיסגר הרשימה באופני הרים, כשישראל תנסה להתברג בין 23 המדינות הראשונות ולשלוח רוכב ראשון לאולימפיאדה.

ב-22 במאי יגיע דני פרידמן לשווייץ לתחרות המיון האירופית בחתירה, במטרה לסיים בין שלושת הראשונים מבין אלה שעדיין לא הבטיחו את הכרטיס לריו.

 

בסוף החודש תיסגר הרשימה בג'ודו, אחד הענפים המצליחים של ישראל. נכון להיום, שמונה נמצאים בטווח הקריטריון: טומי ארשנסקי, גולן פולק, שגיא מוקי, אורי ששון, שירה ראשוני, גילי כהן, ירדן ג'רבי ולינדה בולדר. כל אחד מהם ינסה לשמור על מקומו בין 22 הראשונים (גברים) ו-14 הראשונות (נשים).

 

הפעם מדליה? ירדן ג'רבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הפעם מדליה? ירדן ג'רבי(צילום: אורן אהרוני)

 

יוני

המבחן של סלע

יממה אחרי סיום רולאן גארוס (6.6) יפורסם הדירוג העולמי בטניס, כש-56 הראשונים יגיעו לאולימפיאדה. עם זאת, בגלל הגבלה של ארבעה ספורטאים למדינה, גם המקום ה-70 אמור להספיק – ולשם שואף דודי סלע, שמדורג כיום 87 בעולם. מרים המשקולות אנטולי מושיק ימשיך במאמציו להגיע לריו, ותחרות טובה באליפות אירופה ב-20 ביוני עשויה לשלוח אותו לשם.

 

גם הוא רוצה מקום בברזיל. דודי סלע (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גם הוא רוצה מקום בברזיל. דודי סלע(צילום: אורן אהרוני)

 

יולי

גולף, פעם ראשונה

ענף הגולף חוזר לתוכנית האולימפית לראשונה מאז 1904, וגם הישראלית לטיסיה בק רוצה להיות שם. היא כבר נמצאת במקום ה-53 בדירוג האולימפי, כש-60 הראשונות ייכנסו לאולימפיאדה. הרשימה תיסגר ב-11 ביולי.

 

הגולפאית הישראלית הראשונה באולימפיאדה? לטיסיה בק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הגולפאית הישראלית הראשונה באולימפיאדה? לטיסיה בק(צילום: AFP)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים