שתף קטע נבחר
עושים שוק

ארוחה ל-4 בפחות מ-100 ש"ח

עודף ממאה: מתלוננים על יוקר המחייה? רוצים לבשל טוב ובזול? מסתבר שזה לא בשמים - הטריק הוא לדעת איפה לקנות ולקנות רק מה שצריך בכמויות מדודות. כך תרכיבו בקלות ארוחה לארבעה סועדים בפחות מ-100 ש"ח

 

 

"בשיתוף שרונה מרקט"

תרבות השפע שבה אנחנו חיים היום גובה לעתים מחיר כבד מאיתנו, הצרכנים. אנחנו נשאבים לתוך מערבולת של קניות לא בהכרח מוצדקות, ולא תמיד אנחנו גם יודעים איפה לקנות וכמה. כך יוצא שברוב המקרים אנחנו זורקים אוכל, מה שמעיד על צריכה לא נבונה בעליל.

 

אז איך אפשר לפתור את זה? מסתבר שבקלות. יצאנו ל"שרונה מרקט", אחד השווקים היותר נחשבים בארץ, בשביל לבדוק האם באמת כל כך קשה להרכיב ארוחה הגונה למשפחה בת 4 נפשות בפחות מ-100 ש"ח? התוצאות מפתיעות, ולמרות הגבלת המחיר הקשוחה, הצלחנו לעמוד יפה במשימה. והתוצאות, לפניכם:

 

תפריט 1 - קלאסי

התפריט הראשון שבחרנו מורכב ממנה בשרית, תוספת צמחונית ועוגה לקינוח. אמנם בייסיק, אבל עם טוויסט צבעוני. המנה העיקרית שבחרנו היא עוף שלם צלוי בתנור – על מצע מלח גס. לצדו נגיש מיקס חגיגי של בטטות צבעוניות (כתומות, סגולות ולבנות), שנמשחו קלות בשמן זית ובתבלינים ויצאו מהתנור פריכות וחמימות. לקינוח - עוגה מוכנה. מינימום עבודה, כבר אמרנו?

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

שלל עוגות תוכלו למצוא ב"פארינה", ב"ארקפה" או ב"לחמים". תוכלו ללכת על עוגה בחושה בצורת אינגליש-קייק שמכינים בכל אחת משלוש החנויות, או על עוגה עגולה דמוית טארט שמכינים ב"פארינה", ומוגשת בשלל דגמים וטעמים, כולל משמש ופיסטוק, פירות יער, בננות, פקאן ומרנג לימון בלוק קלאסי. העוגות העגולות אולי נראות קטנות ותמימות, אך מדובר בעוגה כה עשירה, שארבעה אנשים יחלקו בשמחה ועוד יישאר מה ליישר.

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)
 

כמה בקבלה? עוף שלם – כ-35 ש"ח ("לאטי"), מיקס בטטות – 15-12 ש"ח לקילוגרם ("טעם הפרי והירק") ועוגה (39-29.90 ש"ח באחת מהחנויות שציינו למעלה). סה"כ: 89-79 ש"ח.

 

תפריט 2 - אסייתי

נודלס! כמה מהיר, ככה קל. כדי ללכת על ארוחה בסגנון אסייתי, צריך להצטייד במצרכים בחנות של "מזרח ומערב". יש שם אינספור סוגים אטריות – מאורז, משעועית, מסובה ואפילו ללא גלוטן – במחיר שלא עולה על 10 ש"ח לאריזה. תצטרכו גם לבחור מבין האפשרויות השונות את הרוטב שישמש להכנת המוקפץ – רוטב של פאד תאי, למשל, או מחית קארי (17-15 ש"ח). רוטב עשיר במיוחד יכלול גם חלב קוקוס (10 ש"ח גג).

 

התחנה הבאה שעליכם ללכת אליה היא דוכן ירקות, שבו תוכלו להוסיף למוקפץ שלכם כמעט כל דבר: פלפלים בשלל צבעים, קישואים, גזרים, נבטים וברוקולי. מומלץ מאוד להתאבזר בפטריות אקזוטיות בדוכן של "פורטובלו".

 (צילם: ירון ברנר) (צילם: ירון ברנר)
(צילם: ירון ברנר)

אם אתם בוחרים בגרסה משביעה יותר שכוללת גם עוף, תצטרכו להצטייד בכ-300 גר' חזה עוף (כ-12 ש"ח ב"לאטי"). אם אתם צמחונים או טבעונים, תוכלו להמיר את העוף בטופו – תחליף ראוי לחלוטין שמשתלב נהדר במטבח האסייתי, ויעלה לכם 15-10 ש"ח שקל (ב"מזרח ומערב" או "אניס").

 

לצד המנה העיקרית נגיש גם סלט פפאיה (10 ש"ח לקילוגרם, "איכר הבריאות"), ולקינוח נלך על הבחירה האסייתית החביבה ביותר (וגם מתאימה לטבעונים): פודינג פניני טפיוקה בחלב קוקוס (20 ש"ח בסך הכל, "מזרח ומערב").

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

טפיוקה (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
טפיוקה(צילום: מיכל וקסמן)

 

כמה בקבלה?

סה"כ: 72 ש"ח, לא כולל הירקות שבחרתם. אם תקנו בדיוק את הירקות שאתם צריכים למתכון ולא יותר, יתווספו לכם עוד 15 ש"ח לחשבון.

 

תפריט 3 - טבעוני

טבעונים (או סתם שוחרי בריאות) – הארוחה הזאת בשבילכם. הפעם התחנה הראשית שלנו היא חנות "אניס". כאן תוכלו להצטייד ברוב המרכיבים להכנת קדירת קטניות חורפית ומהממת. זה הזמן להכניס לסל את מה שמנחם אתכם: עדשים משלושה סוגים, שעועיות (אל תשכחו מאש!), אורז מהזן שאתם אוהבים, גריסים, כוסמת, קינואה ומה לא.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הכינו תערובת של דגנים וקטניות (יש גם תערובות אורגניות מוכנות לקדרה או למג'דרה ב-18.90 ש"ח), הוסיפו להם ירקות שורש (גזרים צבעוניים כבר טעמתם? 15-12 ש"ח לצרור בדוכן של "טעם הפרי והירק"), הכניסו לסיר או לקדרה גדולה, והפכו אותם לארוחה שלמה בסיר אחד (רוצים מתכונים? הנה למשל חמין טבעוני של אורי שביט).

 

כשהקדרה כמעט מוכנה הכינו בזריזות גם סלט חסה מסולסלת  (12 ש"ח ל-2 חסות ב"האיכר הבריאות"). לקינוח תוכלו להתפנק עם הארטיקים הטבעוניים של "פאלטאס" בשלל טעמים, על בסיס מים או סויה (12 ש"ח לאחד).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

כמה בקבלה?

שימו בצד 12 ש"ח לסלט ו-48 ש"ח לקינוח, ונשארו לכם 40 ש"ח שבעזרתם תוכלו לבנות את הקדרה המנצחת, בלי נתח אחד של בשר.

 

תפריט 4 - פסטה פירות ים

טוב, הפעם ממש התפרענו. רצינו לבדוק האם אפשר להכין בתקציב שלנו ארוחת ערב גורמה פר אקסלנס: פסטה פירות ים. חלמנו על פסטה, מולים ומשהו מתוק לקינוח. בדוכן של Fishop תוכלו לדוג מולים טריים ב-8 ש"ח ל-100 גרם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

כדי להכין ארוחה לארבעה סועדים תצטרכו להיפרד כאן מ-64 ש"ח. נותר לכם גם להצטייד בפסטה של דה צ'קו (13 ש"ח לחבילה של לינגוויני, ספגטיני או ספגטי במעדנייה "פרימו"), ואולי גם באיזו חתיכה קטנה של פקורינו או פרמג'יאנו רז'יאנו, שאותה תוכלו לגרר מלמעלה (15 ש"ח ל-100 גרם ב"לה פרומז'רי").

 

אין ספק, המנה העיקרית הזאת אולי תרשים את האורחים, אבל גם תסגור לכם את החשבון על 92 ש"ח. אנחנו בטוחים שאף אחד לא יתרגז אם תעברו באחד מדוכני הירקות ותדחפו לשקית עוד איזה מיקס עגבניות שרי בשלל צבעים לסלט (15-10 ש"ח) וקופסת תותים לקינוח (25-20 שקל).

כמה בקבלה? 92 ש"ח לפסטה מולים, ועוד קצת לתוספות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
בטטות צבעוניות: זה לא יקר כמו שחשבתם
צילום: דודו אזולאי
מומלצים