שתף קטע נבחר

מגה עסק משפחתי: קרובי המשפחה של דודי ויסמן ורותי שטרית בקבוצת אלון

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי חגיגת הבונוסים והתנאים המפליגים ברשת לא אפיינה לא רק את השבועות שקדמו לקריסתה, אלא רווחה בחברה לאורך השנים. שכרו של המנכ"ל הקודם, שסיים את כהונתו בשנת הקריסה של מגה, עמד ב-2014 על 2.1 מיליון שקל. לבתו של דודי ויסמן אושר שכר של 10,000 שקל כבוגרת תואר ראשון

חגיגת הבונוסים והתנאים המפליגים במגה לא אפיינה לא רק את השבועות שקדמו לקריסת הרשת, אלא רווחה בחברה לאורך השנים. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי חוץ ממנכ"ל מגה הנוכחי רביב ברוקמאייר, שזכה להתחייבות לשלם את שכרו גם אם לא יכהן לאורך כל תקופת החוזה — גם קודמו בתפקיד מוטי קרן זכה לתנאים יוצאי דופן.

 

בעקבות הלחץ הציבורי: יו"ר מגה מוותר על הבונוס ויחלק אותו לעובדים 

החגיגות במגה: אשת השר לשעבר הרוויחה מיליונים על חורבות הרשת הקורסת

מנכ"ל מגה יקבל 2 מיליון שקל על חצי שנה

 

שכרו של קרן עמד בשנת 2014 על 465 אלף דולר בתוספת הטבות סוציאליות בשווי 79 אלף דולר. בסך הכל מדובר ב־544 אלף דולר שהם 2.1 מיליון שקל, וכן היה זכאי לבונוס של 4–12 משכורות. ב־2015, שנת הקריסה של מגה שבמהלכה סיים קרן את כהונתו, גרף המנכ"ל בונוס בשווי של ארבע משכורות חודשיות עבור השנים 2013 ו־2014. קרן זכה במסגרת החוזה הנדיב גם להודעה של חצי שנה מראש במקרה של הפסקת העסקתו וכן לפיצויים בגובה 200% במקרה של פיטורים או 175% במקרה של עזיבה מרצון.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

ברוקמאייר חתם על חוזה לשנתיים מינימום, ככל הנראה מתוך הערכה כי הרשת לא תשרוד יותר מחודשים ספורים, כפי שאכן קרה. בשבוע שעבר צוטט ירון זליכה, דירקטור במגה, כי ברוקמאייר משתכר 80 אלף שקל, סכום נמוך מזה שהשתכר קודמו. עם זאת, ברוקמאייר יזכה למלוא השכר גם אם יסיים את כהונתו עם מכירת הרשת, ובכך יעלה גובה שכרו בהרבה על זה של קודמו.

 

בשביל הילדים

לצד רותי שטרית, אשת יחסי הציבור שזכתה לריטיינר חודשי של 300 אלף שקל, היו נהנים נוספים מהקרבה לדודי ויסמן, אחד מבעלי השליטה.

 

בקיץ 2009 זימנה חברת אלון רבוע כחול שבשליטת קבוצת אלון אסיפה של בעלי המניות שנדרשה לדון, בין היתר, בהעסקתה של מורן ויסמן, בתו של דודי ויסמן, אז היו"ר הפעיל של רבוע כחול ישראל, בחברת בי גרופ שבבעלות החברה. בהודעתה לבורסה לא ציינה החברה באיזה תפקיד תועסק ויסמן, שהיתה אז בוגרת תואר ראשון מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, אך הציעה לשלם לה שכר חודשי של 10,000 שקל.

 

עוד צוין כי בי גרופ תישא גם בעלות החזקת טלפון סלולרי והחזקת רכב בעלות של עד 600 שקל לחודש פלוס הוצאות דלק. החברה העריכה את עלות ההעסקה הכוללת ב־12,250 שקל לחודש, וכן נקבע כי בי גרופ תוכל לתת לויסמן מענקים על בסיס ביצועים ולהעלות את שכרה בשיעור של עד 20% לשנה - וכי עד סכום של 25 אלף שקל לא יידרש אישור של ועדת הביקורת, מועצת המנהלים ואסיפת בעלי המניות. ויסמן הבת נשאה בשנים האחרונות בתואר מנהלת אלון דיגיטל ותחת כובע זה ניהלה את פעילות מגה באינטרנט.

 

האב יצא, הבן נכנס

שניר ויסמן, אחיה של מורן, הגיע לראשונה עם אביו למסיבת עיתונאים באחד מסניפי מגה ב־2012 ומאז התלווה אליו למפגשים נוספים, בהם השקת בית B קמעונאות. תפקידו הרשמי של ויסמן הבן היה מנהל פיתוח עסקי של אלון חברת הדלק, ובחודש אפריל האחרון מונה לדירקטור בחברת דור אלון.

דודי ויסמן (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
דודי ויסמן(צילום: אביב חופי)

המינוי נכנס לתוקף עם התפטרותו של דודי ויסמן מתפקיד נשיא ויו"ר דירקטוריון דור אלון, לאחר שהתפטר קודם לכן מכל תפקידיו בקבוצת אלון רבוע כחול. ההחלטה של ויסמן להתפטר מתפקידיו באלון רבוע כחול וכעת בדור אלון התקבלה כשלושה חודשים לאחר שדירקטוריון קבוצת אלון החליט להדיח אותו מתפקידו כמנכ"ל הקבוצה ולמנות תחתיו את אביגדור קפלן. 

 

מקורב נוסף הוא יקי אבידור, האחיין של רותי ומאיר שטרית, שעובד שנים רבות בקבוצה וב־2007 קודם לתפקיד סמנכ"ל נכסים בדור אלון. 

 

הנאמנים מקווים לקבל במכירת הרשת 800 מיליון שקל

בתוך כך, נאמני מגה צפויים לבקש בחודש הבא מבית המשפט המחוזי להאריך את הקפאת ההליכים של החברה. ל"כלכליסט" נודע כי אף שהנאמנים רו"ח גבי טרבלסי, עו"ד אהוד גינדס ועו"ד אמיר בר טוב, שואפים למכור את הרשת בתוך חודש אחד, הם כבר מבינים שזה ככל הנראה לא יקרה. אחד המהלכים שנבעו מההבנה הזאת היא פגישה שערכו הנאמנים בתחילת השבוע עם עובדים במטה מגה, שבמסגרתה ביקשו מהם להיערך לקראת חג הפסח שיחול השנה באמצע חודש אפריל.

 

לדברי גורם במגה, במהלך הפגישה ניסו הנאמנים להרגיע את עובדי המטה, שחלקם כבר החלו לתור אחר עבודות ברשתות אחרות, וביקשו מהם להישאר ולהתרכז בהכנת הרשת לפסח בכל הנוגע למהלכי סחר ושיווק. ההיערכות לחג צפויה להתחיל ברשתות המזון כבר בחודש הבא, בין היתר בקביעת מבצעי חג עם הספקים, היערכות עם מהלכי שיווק לרשת ועוד.

 

כפי שנחשף השבוע ב"כלכליסט", נאמני מגה מקווים לקבל במכירת הרשת כ־800 מיליון שקל. הסכום מבוסס על 500 מיליון שקל עבור הסניפים, הציוד, המוניטין ועוד, 130 מיליון שקל עבור המלאי ו־160 מיליון שקל - הסכום הנמצא בקופת הרשת.

 

בענף המזון הגדירו את הסכום הזה כמופרך, למעט החלק הנוגע ליתרת המזומן שתישאר בקופה בעת המכירה ולמלאי שיוערך במועד המכירה. ביחס לתמורה עבור הרשת עצמה, לפי הערכות מדובר בסכום גבוה שהוצג מתוך הבנה שהוא עתיד לרדת משמעותית במסגרת משא ומתן.

 

עם זאת, מאחר שהקונה יקבל רשת עירונית נקייה מחובות, ללא מחוייבות לחוזי שכירות ולעובדים, צפויה התעניינות של קונים רבים שבמהלך התמחרות עשויים להגדיל את התמורה שיציעו בשלב הראשון. גם מכירה בחלקים יכולה להשיא תמורה גבוהה, כפי שקרה עם מכירת סניפי יו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים