שתף קטע נבחר

האפליקציה של מד"א שתהפוך את כולנו לכונני חירום

עברת קורס עזרה ראשונה? מד"א תשמח אם תירשם לאפליקציה החדשה שתהפוך אותך לכונן חירום בכל עת. בשעת חירום האפליקציה תאתר את הנרשמים על-פי מיקומם ותשלח אותם להגיש עזרה ראשונה עוד טרם הגעת האמבולנס. התקווה: בזכות האפליקציה ניתן יהיה להעלות את מספר הניצולים מהחייאה

מרגע אירוע דום לב, מתחילה ספירת ארבע הדקות הקריטיות המחייבות תחילת החייאה - אחרת צפוי להיגרם נזק מוחי תמידי לחולה. לפיכך ניתן להבין כי הרוב המוחלט של ההחייאות מתחילות מאוחר מדי ומסתיימות במותו של החולה או בפגיעה מוחית אנושה. אפליקציה חדשה שמשיק היום (ג') מד"א ומפורסמת לראשונה ב-ynet, תאפשר להזעיק מגישי עזרה ראשונה הנמצאים במרחק של דקות ספורות מהאירוע, כדי שיתחילו החייאה עוד לפני הגעת צוותי האמבולנס. הפרוייקט החדש נקרא "נאמני חיים".

 

קראו עוד מחדשות הבריאות:

תוך שני עשורים: השמנה בקרב ילדים עלתה ב-32%

אושר: פטור מבחינה לרופאי שיניים שלמדו בחו"ל

עכשיו מתברר: פרס סבל מפרפור פרוזדורים - איך מונעים?

 

איך זה עובד? צפו:

 

מד"א החל ברישום הישראלים הנמנים על צוותי הרפואה או כאלה שעברו הכשרה בעזרה ראשונה ומוכנים לקחת חלק בפרוייקט ההצלה הלאומי. בתוך כמה חודשים, מאמינים במד"א, שהפרוייקט ימנה עשרות אלפי אזרחים שיוכלו לבצע פעולות החייאה בסיסיות במידת הצורך.

 

כל אזרח מעל גיל 18, שעבר הכשרה של כ-20 שעות בעזרה ראשונה, ומסוגל לבצע פעולות החייאה בסיסיות בחולה שלקה בדם לב, יכול להצטרף למיזם ולהיות חלק מהמערך שיכול להציל את חיי האנשים הנמצאים בסמוך אליו.  

 

איך תפעל האפליקציה?

במקרה של אירוע שמצריך הגשת עזרה ראשונה דחופה, ניתן יהיה להזעיק איש צוות רפואה הנמצא בסמוך. נאמן החיים, שגם בנייד שלו מצויה האפליקציה, יקבל התראה ויוכל להגיע במהירות, ולהגיש עזרה ראשונה בסיסית.

 

כך נראית הקריאה דרך האפליקציה
כך נראית הקריאה דרך האפליקציה

 

כאמור, במד"א מעריכים כי פוטנציאל המצטרפים לפרויקט החדשני רחב היקף וכולל בעלי הכשרה רלוונטית , כמו רופאים, אחיות, פארמדיקים, חובשים, חובשים בצה"ל, מתנדבי מד"א, מצילים, מורים וגננות, ומגישי עזרה ראשונה.

 

כך נראה באפליקציה שלב הגעת נאמן החיים למקום האירוע
כך נראה באפליקציה שלב הגעת נאמן החיים למקום האירוע

 

"האירוע המרכזי בו מיועד הפרויקט הזה לטפל הוא מקרים של דום לב - הפסקת זרימת דם למוח וללב עצמו", מסביר ד"ר רפי סטרוגו, מנהלת מחלקת רפואה במד"א, "מכאן מתחילה הספירה לאחור, כל שנייה שעוברת מקטינה את הסיכוי לשרוד את האירוע ולצאת ללא נזק מוחי. אנו נאבקים על השניות והדקות הראשונות במטרה לחדש כמה שיותר מהר את זרימת הדם למוח.

 

"לפי כל המחקרים השונים והניסיון המקצועי הרב שלנו בשטח אנחנו חייבים לצמצם את חמש דקות שבהן לוקח לצוות מד"א להגיע לאירוע. מחקרים מראים שככל שמקצרים את לוחות הזמנים ומתחילים מוקדם את העיסויים, ונותנים את מכת החשמל לחולה, סיכוייו להינצל ללא נזק הולכים וגדלים".

 

מדי שנה נרשמים במד"א מעל 9,000 מקרי דום לב, אלא שמכל מאה איש שחוו דום לב מחוץ לבית החולים, רק שלושה יוצאים ללא נזק נוירולוגי מינימלי. הנתונים במדינות המתקדמות ביותר מדברים על 10-15 מקרים כאלו מתוך 100. במד"א משוכנעים שהפרוייקט יביא לכך שמדי שנה לפחות כמה עשרות ישראלים ינצלו תודות לנאמני החיים.

 

" אני קורא לציבור הרחב לקחת חלק במשימה החשובה הזו של הצלת החיים", אומר מנכ"ל מד"א, אלי בין, "יש בידיכם את הכוח לעזור לנו להמשיך ולהציל חיים מדי יום בכל פינה ברחבי ישראל. אין לי ספק שבזכות המיזם הזה ניתן להציל מדי שנה עוד כמה חולים, הודות לזמן תגובה של פחות משלוש דקות".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דום לב - כל שנייה היא קריטית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים