למה מוריניו מעדיף את אנגליה על פני ספרד?
בראיון טלוויזיוני ראשון מאז פיטוריו, ה"מיוחד" הסביר מה הפריע לו בליגה הספרדית, סיפק רמזים דקים לגבי היעד הבא וגם שפך אור על פילוסופיית האימון יוצאת הדופן שלו
מאז שפוטר מצ'לסי אחרי פתיחת עונה גרועה, ז'וזה מוריניו, נותר מחוץ לאור הזרקורים. אבל ה"מיוחד" כמו ה"מיוחד" לא מסוגל באמת לשתוק הרבה זמן ובראיון טלוויזיוני ראשון שהעניק מאז פיטוריו לרשת "סקיי" הוא אמנם לא דיבר על התקופה המאכזבת בבלוז, אבל סיפק רמזים לגבי המשך הקריירה שלו.
למרות שכרגע הוא מחוסר עבודה מוריניו ומשפחתו בחרו להישאר בלונדון, בעיקר בגלל הנוחות של הילדים. "כשהילדים שלי היו קטנים, יכולנו לנדוד בין מדינות שונות, אבל יש רגע שבו אתה צריך יציבות", הסביר מוריניו, "הילדים שלי בני 19 ו-16 כיום, יש להם ענייני אוניברסיטה וכדורגל ולכן החלטנו להישאר בלונדון כרגע".
ומה לגבי חזרתו למגרשי הכדורגל? מוריניו עדיין לא יודע מתי ואיפה בדיוק זה יקרה, אבל אין לו ספק שאת המילה האחרונה הוא ממש עוד לא אמר. " למעט מספר חודשים אחרי שעזבתי את צ'לסי
ב-2007, אני עובד ברציפות מ-2000. עכשיו זו ההפסקה השנייה שלי בסך הכל, כך שזו לא דרמה. בוודאות אני אחזור בקרוב. אני לא יודע להגיד מתי בדיוק, כי בכדורגל אף פעם אי אפשר לדעת".
למרות שלא חשף את הקלפים לגבי היעד הבא שלו, מוריניו רמז שהוא יעדיף את הליגה האנגלית על פני הספרדית. "אני זקוק לתחרות כל שבוע. הייתי במועדון אדיר בספרד, אבל התחרות האמיתית הייתה רק במשחקים נגד ברצלונה. ביתר המשחקים ניצחנו 0:4, 0:5, תוצאות כאלו. היה קל לנצח משחקים, אבל קשה לזכות בתארים כשיש שתי מפלצות כאלה. באחת העונות סיימתי במקום השני עם 91 נקודות. באנגליה אפשר לזכות באליפות גם עם 75 נקודות. אני זקוק לתחרות כזו".
בנוסף שיתף מוריניו בקצת מפילוסופיית האימון הלא שגרתית שלו שאולי מסבירה חלק מהמהלכים שביצע בעבר כמו ספסולו של איקר קסיאס, "אם אתה במועדון מנצח ואתה רוצה לזכות בתואר פעם נוספת, אתה צריך ליצור תחושה בקבוצה של חוסר יציבות. אתה צריך לקנות שחקנים חדשים, להוציא את השחקנים מאזור הנוחות שלהם. ברגע שמנצחים מאוד קל לשחקנים להיכנס לתוך אזור נוחות".

