שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

להכין שייק בבית כמו מקצוענים

עם איזה שייק אתם פותחים את היום? טרנד השייקים הבריאים נמצא בכל מקום ולצידו מתפתחת תעשיית מוצרים שלמה. ציידנו נסיינית חובבת בריאות בבלנדר חזק במיוחד והיא גילתה ששייקים בריאים הם רק ההתחלה. המטבח הבריא שלי - מדור חדש

נראה שהטרנד הלוהט ביותר בתחום מזון הבריאות הוא השייקים. ולא, אנחנו לא מדברים על שייק פירות מתוק וקייצי, אלא על שייקים ירוקים ובריאים הרבה יותר. שייק בשילוב עלי תרד טריים, פטרוזיליה או כל ירוק אחר, בתוספת מיני מזונות-על כמו פולי קקאו, אוכמניות או זרעי צ'יה, הוא מזון הבריאות האולטימטיבי, ואם מוסיפים לירוק הבריא הזה גם פרי מתוק כמו תפוח או תפוז, כל העסק הזה הופך אפילו להיות טעים.

 

כדי שהשייק יהיה טעים, צריך לערבל איתו קרח ופירות קשים. מערבלים רבים לא עומדים בעומס הנדרש לכתישת קרח או לריסוק פירות שאינם רכים. אחד כזה שמתגאה שכלום לא יכול ללהביו החזקים, הוא ה-OMNIBLEND של חברת DAVO, אז העמדנו אותו לבדיקה של משפחה, שמנסה לשפר את התזונה שלה ולהפוך אותה לבריאה יותר.

 

היצרן מבטיח:

מדובר בבלנדר תעשייתי אבל קל מאוד לשימוש. הבלנדר מגיע עם 3 תוכניות אוטומטיות של זמנים לבחירה: 30,60 או 90 שניות הפעלה. יש לו מנוע של 3 כוח סוס המאפשר בחירה בין 4 עוצמות אוטומטיות או שליטה ידנית - גבוהה,בינונית, נמוכה או פולסים. הכד של הבלנדר עשוי מיציקה אחידה של טריטאן פוליאסטר, חומר פלסטי בלתי-שביר ונטול BPA. מערכת הלהבים שלו כוללת 6 להבים של פלדת אל-חלד יפנית שכאמור מתמודדת בקלות עם ריסוק קרח וכל אתגר דומה. הבלנדר מושלם לפעולות מעיכה, ערבוב, קיצוץ, טחינה והקצפה ואפילו מהווה פתרון לטחינת רכיבים יבשים כמו דגנים, קפה ותבלינים או פירורי לחם.

 

הנסיינית בדקה:

"האמת? תחילה לא התרשמתי. אז בלנדר, מה כבר אפשר לעשות עם בלנדר? מה גם שהוא גדול הרבה יותר מהבלנדרים הביתיים ומרגיש מעט מגושם על השיש במטבח. אבל אז פתחתי את חוברת המתכונים בעברית שמגיעה איתו באריזה והיחס המעט מעליב למכשיר החדש הפך עד מהרה לאוהד יותר ויותר.

גם מרק הוא מכין (צילום: יח"צ) (צילום: יח
גם מרק הוא מכין(צילום: יח"צ)
 

"זה התחיל בבייסיק – השייקים. פתאום הבנתי כמה קל להכין שייק בריאות מכל מיני עלים ירוקים ובריאים. להפתעתי, גם שאר בני המשפחה הצטרפו לחגיגה הירוקה והמשקה הירוק הפך לקפה החדש של הבוקר לכולנו. אבל כאן זה לא נגמר. למדתי להכין ממרח נוטלה תוצרת בית (טעים!), פודינג מזרעי צ'יה (מודה שבהתחלה המתכון הזה נשמע ביזארי, אבל התוצאה טעימה) ואפילו פיצה נטולת בצק מפרחי כרובית.

 

"הלהבים של הבלנדר הזה כל-כך ממזריים, שהם עמדו בכבוד גם בטחינת פולי קפה ואפילו הפכו גרגרי חומוס יבשים לקמח חומוס דק וחלק. אפילו קצפת הצלחתי להכין עם המכשיר הזה".

 

השורה התחתונה:

"לקרוא לו בלנדר, זה אפילו קצת מעליב, כי הוא כל-כך הרבה יותר מזה. תוספת בריאה למטבח שהופכת את ההכנה של מזון הבריאות לקלה, מהירה וזמינה. החיסרון הוא במחיר המעט גבוה של המוצר - מ-1,690 שקל לגרסה המכנית ומ-1,890 שקל לדיגיטלי, ובמידותיו המעט מגושמות".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ה-OMNIBLEND של חברת DAVO. לא רק בלנדר
צילום: יח"צ
צילום: AP
להכין נוטלה ביתית
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מומלצים