שתף קטע נבחר
עושים שוק

8 אנשים בתקציב של 100 ש"ח בלבד

משימת האירוח היא לא רק משימה הדורשת השקעה ומחשבה אלא משימה הדורשת גם הוצאות לא קטנות: אז איך אפשר לארח 8 אנשים בתקציב של 100 ש"ח בלבד? קבלו חמש הצעות לתפריטים במחירי ריצפה

בשיתוף "שרונה מרקט"

 

תרבות האירוח הישראלית, החמה והמחבקת, אינה מאפשרת למארח להסתפק במועט: אם בעבר היה אפשר לזרוק כמה בורקסים וחטיפים על צלחות פלסטיק לבנות חד פעמיות, היום תרבות השפע והמודעות הקולינארית מתחזקים מגמה של אירוח גורמה - ובסטייל.

 

היום האורחים שלכם מבינים הרבה יותר ביינות, במצרכים איכותיים ובשילובים נכונים. הרצון להפתיע את האורחים על ידי הפגנת ידע גסטרונומי ולהשאיר את הפודיס פעורי פה, גורם למאחרים, לא מעט פעמים, לאבד פרופורציה ולהוציא סכומי עתק על ארוחה קלילה שלא נועדה בהכרח להשביע אלא רק לשמש תוספת לבילוי חברתי מהנה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השאיפה שלנו לפנק את האורחים ולהפגין שפע ידע ויכולת גורמת לא פעם לרכישה מופרזת הן מבחינת כמות האוכל והן מבחינת המחיר שאנחנו מתכננים להוציא. אז איך בכל זאת אפשר לעשות את זה אחרת? מסתבר שדיי בקלות, ואפילו מבלי לחזור לחטיפים ולבורקסים על צלחות הפלסטיק, אלא ממש בסטייל.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

יצאנו ל״שרונה מרקט״ עם תקציב מוגבל של 100 שקלים בלבד, כשלפנינו משימה: להרכיב תפריט קליל לאירוח של 8 אנשים. נשמע כמו משימה בלתי אפשרית? כמעט. את הבורקס החלפנו בכריכונים עם דברים טובים, את החטיפים בזיתים משובחים ובירקות איכותיים ובמקום העוגות המפונפנות והיקרות בחרנו בממתקים בריאים ואיכותיים. לפניכם התוצאה:

 

תפריט 1: ערב דגים מעושנים

בתפריט זה נגיש כריכונים מלחם שאור איכותי עם מעדן פורל במיונז ועם סלמון על גחלים מפורק לחתיכות קטנות. לקישוט הכריכונים נפזר מעל קצת שמיר שהולך נהדר עם דגים. על מנת להוסיף עניין נגיש לצד הכריכונים קערה עם פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות, ולצידם קערה עם זיתים סוריים. התוצרה גם תשמח את העיניים וגם את הפה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


רשימת קניות:

לחם - "לה פרינה" מבצע 1+1 - מרבית הלחמים עולים בין 17.90-18.90 ש״ח

דגים - 100 גר' סלמון על גחלים במעדניית "סרדינה" (לפירוק על פרסות לחם) 15.90 ש״ח או קופסה של מעדן פורל עם בצל ומיונז ב"פורל הדן" במחיר של 16.80 ש״ח - סה״כ 32.70 ש״ח

ממרח - ממרח לימון כבוש או ממרח ארטישוק של "אנשי הזית" - 17 ש״ח

ירקות - חצי צרור שמיר ב"משק זינגר" - 2.5 ש"ח (5 ש״ח לצרור שלם) או מארז פלפלים ב"טעם הפרי והירק" - 10 ש״ח - סה״כ 15 ש״ח

זיתים - קילוגרם זיתים סוריים גליליים בזיתי סאסי - 19.90 ש"ח

סה״כ 100 ש״ח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

תפריט 2: ערב גבינות

כאן בחרנו להחליף את לחם השאור בלחמים לבנים כמו פוקצ׳ה, בגט צרפתי או ג׳בטה, שהבצק שלהם מחמיא יותר לגבינות משובחות. מהמבחר הענק של גבינות בחרנו גבינת אמטל צרפתית בעלת טעם מעודן ואת בלו סטילטון - הגבינה הכחולה המשובחת לאניניי הטעם. לצד הכריכונים עם הגבינות נגיש קערה עם עגבניות שרי שטופות שירעננו את הפה, ויין אדום שהולך נפלא עם גבינה ולחם טוב.


 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

רשימת קניות:

לחם - מאפיית "לחמים" - 2 פוקצ׳ות ב-20 ש״ח או 2 בגטים ב-20 ש״ח או 2 ג׳בטות ב-20 ש״ח

ירקות - עגבניות שרי מ"איכר הבריאות" - 2 קופסאות של חצי קילוגרם ב- 15 ש״ח

גבינות - 1. 100 גר׳ גבינת אמטל צרפתית ב"באשר" 7.90 ש״ח או 100 גר׳ גבינת בלו סטילן ב"לה פרמז׳רי" 12 ש״ח, סה״כ לגבינות - 19.90

יין - קברנה סוביניון של הרי הגליל ב"מיט ווין" - 40 ש״ח

סה״כ 94.90 ש״ח

 

תפריט 3: ערב טבעוני

בתפריט הזה נלך על לחמי שיפון שאינם מכילים ביצים, וטחינה אתיופית איכותית אשר תשמש בסיס לכריכונים. מעל הטחינה נניח 2-3 פרוסות עגולות של מלפפוני מיני עזי הטעם, ונעטר כל כריכון עם עלה של פטרוזיליה טרייה. לצד הכריכונים נגיש סלט אבוקדו וקערה עם חטיף אפונה בציפוי וואסאבי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

רשימת קניות:

לחם - שאור טבעוני ב"ארקפה בייקרי" - אחרי השעה 19:00 יש מבצע על כל הלחמים 1+1 (יום למחרת אפשר לעשות ממה שנשאר טוסטונים קלויים) - 20 ש״ח

טחינה - טחינה אתיופית ב"אניס חנות טבע" - 25.90 ש״ח

ירקות ופירות - מארז מלפפוני מיני מ"טעם הפרי והירק" - 10 ש״ח (אפשר לשים על כריכונים עם טחינה) או קילוגרם אבוקדו מ"פירות בר נס" - 9.90 ש״ח + צרור פטרוזיליה (או כוסברה) מ"משק זינגר" 5 ש״ח (שישמש להכנת סלט אבוקדו)

חטיפים - חטיפי אפונה טבעית בציפוי וואסאבי במזרח מערב - 24 ש״ח

סה״כ 94.80 ש״ח

 

תפריט 4: ערב מתוק

הבסיס של התפריט הזה יהיה סלט פירות עשיר עם צימוקים כהים. לצידו תוגש חלווה איכותית שבורה לחתיכות שכיף לאכול עם הידיים. לצד הסלט והחלווה נגיש קרטיבים בטעמים אקזוטיים שמיוצרים מחומרים טבעיים בלבד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

רשימת קניות:

פירות - קילוגרם בננה 7.90 ש"ח, קילוגרם רימון 5.90 ש"ח, קילוגרם תפוז 7.90 ש"ח ב"פירות בר נס" + 100 גר׳ צימוקים כהים ב"קליית חממה" 1.90 ש"ח - סה״כ לסלט 23.90 ש״ח

קרטיבים - 10 קרטיבים (אין פחות) - 50 ש״ח ב"פלאטאס". למי שמעדיף עוגה על פני קרטיבים יוכל להחליף בפס גבינה שוקולד (45 ש״ח) או שטרודל תפוחי עץ (49 ש״ח) של מאפיית "לחמי"

חלווה - 200 גר' של חלווה עם שוקולד מובחר ב"ממלכת החלווה" - 25.80 ש״ח

סה״כ 99.70

 (צילוםף ירון ברנר) (צילוםף ירון ברנר)
(צילוםף ירון ברנר)
 

תפריט 5: ערב פסטה

למי שבעניין של אירוח שהוא קצת מעבר לנישנוש קליל, יכול להגיש לאורחים פסטה איכותית טרייה בתור בסיס לארוחה, ולצדה סלט ירוק מרענן.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

רשימת קניות:

פסטה טרייה - 5.90 ל-100 גר׳ ב"פסטה פיורי". בחישוב של 100 גר' מנה לסועד - 47.20 ש״ח

רוטב לפסטה - ממרח פסטו של "אנשי הזית" - 17 ש״ח + 100 גר׳ גאודה הולנדית ב-7.90 ש"ח  ב"באשר" - סה״כ לרוטב: 24.90 (למי שמעדיף פסטה ברוטב עגביות יוכל להחליף את ממרח הפסטו ב-2 קופסאות עגבניות קלופות של חברת mutti ב- 12 ש״ח ב"פרימו", ולהוסיף צרור פטרוזיליה אורגנית טרייה של "משק זינגר - 5 ש״ח)

ירקות לסלט - חסה - 5 ש״ח, פטרוזיליה - 5 ש״ח, כוסברה - 5 (הכול אורגני) + תערובת לסלט של "קליית חממה" - 6.90 ש״ח - סה"כ לסלט - 21.90 ש"ח

סה״כ 94 ש״ח

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לארח בסטייל - ובזול
צילום: דודו אזולאי
מומלצים