שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

110 אלף מהגרים באו לאירופה מתחילת 2016

ביוני 2015 היה מספרם של הפליטים והמהגרים שהגיעו לאירופה ל-100 אלף. המספר הזה נשבר כבר עכשיו, כמעט שלושה חודשים מתחילת השנה. בינתיים משבר ההגירה נמשך: מקדוניה מסרבת לפתוח את שעריה, אלפים תקועים בגבול יוון

תקועים בגבול יוון-מקדוניה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
תקועים בגבול יוון-מקדוניה(צילום: gettyimages)

יותר מ-110 אלף מהגרים ופליטים חצו את הים התיכון והגיעו לחופי יוון ואיטליה מתחילת 2016. 413 מהם קיפחו את חייהם כשניסו להגיע לשם. כך מסר היום (ג') ארגון ההגירה הבינלאומי.

 

מדובר בעלייה חדה לעומת השנה שעברה, שבה חוותה אירופה את משבר ההגירה החמור מאז מלחמת העולם השנייה. "רק" בחודש יוני אשתקד נרשם הנתון של 100 אלף פליטים ומהגרים בחופי אירופה. ב-2015 כולה הגיעו יותר ממיליון מבקשי מקלט לאירופה. מהארגון נמסר כי המספרים שמתפרסמים היום גבוהים פי 8 מהנתונים בחודשים ינואר ופברואר אשתקד.

 

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
102 אלף ממבקשי המקלט הגיעו מתחילת 2016 לאיי יוון דוגמת סאמוס, קוס ולסבוס. 7,500 הגיעו לאיטליה. "413 מהגרים ופליטים מתו בתקופה הזו. הנתיב במזרח הים התיכון, בין טורקיה ליוון, ממשיך להיות המסוכן ביותר וגבה את חייהם של 321 בני אדם", מסר הארגון.

 

"כ-35 אלף מהגרים ופליטים הגיעו לאיי יוון רק בחודש פברואר", נמסר מהארגון. לפי הנתונים חצי מהם סורים, והשאר מאפגניסטן ומעיראק. כשהם מגיעים ליוון מנסים כמעט כולם להמשיך הלאה. ארגון ההגירה מעריך כי מבין אלו שהגיעו בפברואר 26 אלף כבר חצו את הגבול למקדוניה.

הדרך המסוכנת ללסבוס ביוון (צילום: AP) (צילום: AP)
הדרך המסוכנת ללסבוס ביוון(צילום: AP)
 

בית קברות לפליטים אלמונים בלסבוס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בית קברות לפליטים אלמונים בלסבוס(צילום: רויטרס)
 

לא כולם מצליחים להמשיך הלאה. אלפי מהגרים תקועים ביוון אחרי שמקדוניה סגרה את שעריה לאפגנים. כרגע כ-4,000 נותרו תקועים בגבול. גם קצב הכנסת

הסורים והעיראקים, שרשאים להיכנס למקדוניה, עבר האטה משמעותית. קרוב ל-20 אלף אפגנים הגיעו ליוון השנה.

 

בשנה שעברה, "רק" בחודש יוני נרשם הנתון של 100 אלף פליטים ומהגרים בחופי אירופה. דובר ארגון ההגירה אמר כי שטף ההגירה לא נעצר גם כשבימים האחרונים הנתיב הימי מלוב לאיטליה סוער במיוחד. לדבריו "המהגרים שמגיעים לאיטליה בדרך כלל במצב רע מאוד, אחרי שנחשפו לאלימות ולמבריחים בלוב".

 

סוכנות האו"ם לפליטים גינתה את מקדוניה. הדוברת קארין דה גרויל מסרה כי ארצות אירופה צריכות להיות נחושות בנוגע למי רשאי להיכנס אך לא על בסיס המוצא אלא "אם הם זקוקים להגנה בינלאומית או לא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תקועים בגבול יוון-מקדוניה
צילום: EPA
מומלצים