אירועי השבוע בניו יורק
האח הגדול
Laura Poitras and Edward Snowden with Brian Lehrer
בריאן לרר, שדרן רדיו ב-WNYC, יראיין בערב מיוחד את לורה פויטרס ואת אדוארד סנואדן.
פויטרס היא העיתונאית אליה פנה סנואדן כאשר רצה להדליף מסמכים סודיים של ארגון ה-NSA, שחושפים את היקף הריגול של הארגון אחרי אזרחים אמריקאיים. פויטרס גם ביימה סרט תיעודי על סנואדן שזכה בפרס האוסקר. לרר ופויטרס, אליהם יצטרף סנואדן בשיחת וידיאו מביתו ברוסיה, ידברו על הקשר בין זכויות אדם, פרטיות, ביטחון לאומי ועוד.
BAM Howard Gilman Opera House
Fri, Mar 11 7:30pm
bam.org
פרחים
The Orchid Show
תערוכת הסחלבים השנתית בגנים הבוטניים של ניו יורק שוב כאן, בפעם ה-14. ה
סחלבים תמיד היו מקור להרפתקה, שמחה ומוות עבור "ציידי הסחלבים"שבמאה ה-19 היו מסכנים את חייהם בג'ונגלים ברחבי העולם בחיפוש אחר זנים שונים של הפרח המהפנט. משימות החיפוש הללו מונצחות השנה בתערוכה על רקע של אלפי סחלבים אמיתיים מרהיבים שהגיעו לידי הגנים.
עוד במסגרת התערוכה יקראו שירה, ייערכו מופעי ריקוד וכמובן, אנחנו באמריקה, בסוף המסלול, כשהמוח שלכם לא ידע דבר מלבד סחלבים, מחכה לכם החנות של הגנים שם תוכלו להפוך דולרים לפרחים.
New York Botanical Garden
nybg.org
תערוכה
“Jackson Pollock: A Collection Survey, 1934–1954”
במוזיאון המומה איבקו יצירות של ג'קסון פולק מהאוסף הפרטי שלהם ואירגנו מיני רטרוספקטיבה לציוריו שנעשו בין השנים 1934 ל-1954. פולק האמריקאי, שמת בגיל 44 בתאונת דרכים, נחשב לאחד הציירים האבסטרקטיים המשפיעים וידוע בעיקר בסגנון ה-Drip שלו שלעתים נראה כמו מכתמי דיו רנדומליים. במומה כבר ערכו לפולק רטרוספקטיבות רציניות, שנה לאחר שמת ובסוף שנות התשעים.
MoMA
moma.org
זהירות, צנזורה
Producing Silence: Hollywood, the Holocaust, and the Jews
בתקופת הזוהר של האולפנים ההוליוודים בתחילת-אמצע המאה שעברה, כאשר רוב הסרטים היו מופקים באולפנים הסגורים של החברות, היתה רעה חולה אחת עיקרית (כזו שקיימת עד היום) - הצנזורה. בתוך ארצות הברית האולפנים היו נתונים למרות הקוד הנוקשה של ג'וזף ברין וגם לגופים כמו הכנסייה הקתולית שאיימו להחרים סרטים אם הם לא יהיו צנועים. בצנזורה הגיעה גם ממדינות בעולם שקנו את הזכויות להקרין את הסרטים ההוליוודים. הפחד לאבד כסף גרם לצנזורה עצמית של האולפנים והתערוכה הזו עוסקת באחת הצנזורות המבישות ביותר, זו של גרמניה הנאצית.
הנאצים איימו להחרים סרטים אמריקאיים שיעסקו בכנות ביחס של הנאצים ליהודים וכך צונזרו או נערכו מחדש עשרות סרטים לפי בקשת הרייך השני.
Queensborough Community College
March 6
cuny.edu
סרט לילדים
ZOOTOPIA
סרט חדש של דיסני. בעיר שכל דייריה הן חיות, שועל ערמומי חובר לארנב נאיבי, בכדי לחשוף קנוניה שמאיימת להרוס את העיר. מי שגונבים את ההצגה, הם העצלנים.
האיש שהמציא את אדיסון
Nikola Tesla Drops the Beat
מחזמר אלקטרוני (כמובן) שמוקדש לממציא הנודע ניקולה טסלה לא יכול להיות שום דבר פחות ממחשמל.
טסלה, המוח האמיתי מאחורי רוב ההמצאות שתומאס אדיסון ניכס לעצמו, היה אמריקאי ממוצא סרבי שנאלץ רוב חייו להיאבק באדיסון, מעסיקו לשעבר, על רישום פטנטים על ההמצאות שלו.
חוץ מלדאוג לדברים מינוריים בחיינו כמו חשמל ותקשורת אלחוטית, טסלה היה גם אדם מוזר שהמציא דברים כמו קרן מוות ומכונת רעידות אדמה, היה מטפל ביונים פצועות והיה צמחוני שהצהיר על עצמו כפמיניסט.
Joe's Pub at The Public
קומיקס
Will Eisner Week
וויל אייזנר הוא מחלוצי הקומיקס האמריקאיים, ווודאי האמן שהשפיע הכי הרבה על הצורה בה מספרים סיפורים מאוירים. מייקל שייבון, הסופר המהולל, אמר פעם ש"אייזנר יצר את עוחם הקומיקס כפי שאנחנו מכירים אותו". על שמו של אייזנר יש גם פרס על גאונות בקומיקס. אייזנר פיתח את השפה הויזואלית שלו תוך כדי העשייה של The Spirit, סדרת הקומיקס האלמותית שלו. במהלך השבוע ייערכו אירועים שונים כמו רטרוספקטיבה לאייזנר, ספר חדש שיוצא על תרומתו לעולם הקומיקס, ושיחות עם אמני קומיקס שונים שמדברים על הצורה בה אייזנר הברוקלחנאי השפיע על חייהם.
Butler Library at Columbia University
6:00 March 7
columbia.edu




