שתף קטע נבחר

הד"ר תובע את מרכז אורה גולן: "פרסומיכם שקריים"

ד"ר גבריאל נודלמן, ד"ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א, הגיש תביעה נגד "מרכז אורה גולן" בטענה שהמרכז השתמש בשמו בפרסומים שקריים, מהם עולה שבדק אנשים שעברו טיפול במרכז. לדבריו, הפרסום מציג אותו כשרלטן וכפוגע באתיקה המקצועית, דבר אשר גרם לו לעוגמת נפש רבה ועלול לפגוע בקידומו העתידי. המרכז בתגובה: דוחה מכל וכל את הטענות שהועלו

תביעה נגד מרכז אורה גולן על שימוש בשמו של מומחה: ד"ר גבריאל נודלמן, ד"ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א, הגיש תביעה נגד "מרכז אורה גולן" בטענה שהמרכז השתמש בשמו בפרסומים שקריים, מהם עולה שהוא בדק אנשים שעברו טיפול במרכז.

 

עוד עולה מהפרסומים כי ד"ר נודלמן הגיע למסקנה, לאחר בדיקת כל האנשים הללו, כי ל-88.7% מהם נפתרה הבעיה שבגללה הגיעו לטיפול. ד"ר נודלמן תובע כ-230 אלף שקלים מהמרכז בשל "פגיעה בפרטיות, פרסום לשון הרע, עוולות מסחריות ועשיית עושר ולא במשפט".

 

האזכור של ד"ר נודלמן בפרסומי המרכז ( )
האזכור של ד"ר נודלמן בפרסומי המרכז

 

מרכז המציע טיפולים נגד חרדות ופחדים

"מרכז אורה גולן" כולל ארבעה סניפים ברחבי הארץ, המציעים בין היתר טיפולים למגוון חרדות ופחדים. הנתבעים הם הבעלים, ד"ר אורה גולן ומנהל המרכז והאחראי על השיווק, רון גלבוע.

 

התובע, ד"ר נודלמן, הוא איש אקדמיה העוסק אך ורק במחקר וסטטיסטיקה, בתחום הקשר בין מדעי החברה והרפואה, ובמיוחד בפסיכולוגיה של הבריאות. אין לו כל הכשרה או הרשאה לעסוק בתרפיה. הוא התוודע אל המרכז באמצעות איש אקדמיה ומכר משותף.

 

ד"ר נודלמן טוען, כי הנתבעים פנו אליו ביולי 2015, בבקשה כי יבצע עבורם ניתוחים סטטיסטיים למחקר, על פי נתונים שאספו בעצמם והעבירו לו לצורך כך. לטענתו הוא לא היה שותף למחקר, לא תיכנן אותו ולא בדק מטופלים כלשהם, אלא רק ביצע את הניתוח במטרה לתת תשובות לשאלות ספציפיות שהועלו על ידם.

 

אלו היו נתונים יבשים שלא ניתן לייחס אותם לאדם כזה או אחר והוא אפילו לא היה יכול לאמת את נכונותם. עם סיום העבודה הוא הסביר לנתבעים את תוצאותיה.

 

ביקש מהנתבעים למחוק את שמו מהפרסומים

בנובמבר 2015, כ-4 חודשים לאחר מכן, הוא קיבל מייל מראש החוג לפסיכולוגיה, בנימת תוכחה, שדרש התייחסות והבהרות לפרסום של המרכז שראה באינטרנט.

 

הוא הפנה אותו לפרסום, ובו מציון שמו ושיוכו האקדמי באותיות גדולות מתחת לכותרת "בדקתי אלף מטופלים במרכז אורה גולן, אצל 88.7% מהם נפתרה הבעיה !".

 

ד"ר נודלמן כותב כי הוא הזדעזע לגלות את שמו בפרסומים, שכן הוא מעולם לא בדק מטופלים, בנתונים שהועברו אליו לא היו אלף אנשים, ומהניתוח הסטטיסטי שערך לא נמצא שהבעיה נפתרה אצל 88.7% מהם. הוא גם מעולם לא נתן לנתבעים הסכמה לפרסום שמו או קישורו לאוניברסיטת ת"א בהתייחס למרכז, והם אף לא פנו אליו בבקשה כזאת.

 

ד"ר נודלמן מספר כי שלח לנתבעים מייל בו ביקש למחוק לאלתר את שמו מהפרסומים, אך הם לא הגיבו. לאחר מכן פנה אל איש האקדמיה שהכיר ביניהם, בבקשה שיפנה אליהם ויבקש שיסירו מיידית את שמו מהפרסומים. עם זאת, הם לא התייחסו לבקשה והפרסומים המשיכו להופיע ברשת.

 

לאחר מכן שלח מייל נוסף, אך עדיין לא נענה. כשהקליד את שמו בגוגל גילה כי ההפנייה הראשונה שמתקבלת, מקשרת אותו עם מרכז אורה גולן ועם הפרופיל של ד"ר אורה גולן. רק לאחר ששלח בתחילת ינואר מכתב דרישה מעורך דין, שמו הוסר מחלק מהפרסומים.

 

"הפרסום פוגע באתיקה המקצועית"

התובע טוען כי הפרסום הציג אותו בעיני החוג לפסיכולוגיה ואנשי האקדמיה באור שלילי, כשרלטן וכפוגע באתיקה המקצועית, דבר אשר גרם לו לעוגמת נפש רבה, היווה פגיעה קשה בשמו הטוב, בתדמיתו בקרב האקדמיה ובמקום עבודתו, ועלול לפגוע בקידומו העתידי.

 

מעבר לכך, הפגיעה היא גם בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א, שמהפרסום עולה כי נתן במה ואישור לאיש מחקר לעסוק בתחום הטיפולי.

 

בסביבתו הקרובה של ד"ר נודלמן ובקרב עמיתיו למקצוע, נתפס שרבוב שמו בצמוד לפרסום אודות, "טיפולים מהפכניים למכלול החרדות והפחדים בארבעה מפגשים !" כמקור לביזוי וללעג.

 

כמו כן, באחד הפרסומים צוין כי ד"ר נודלמן מצוי ב"מחקר רציף" עם המרכז, בעוד שהוא לא ביצע מעולם מחקר עבור המרכז, על אחת כמה וכמה "מחקר רציף", וזה נועד רק על מנת לספק נופך מדעי כוזב לקליניקה.

 

ממרכז אורה גולן נמסר בתגובה: "טרם קיבלנו את כתב התביעה. 'אי קי קליניק מרכז אורה גולן' דוחה מכל וכל את הטענות שהועלו. כל מה שפורסם מעוגן בעבודת המחקר שעשה ד"ר נודלמן כעובד החברה והאמת תתברר בבית המשפט".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר גבריאל נודלמן. תובע את מרכז אורה גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים