שתף קטע נבחר

הסודות של המנהלות: "לא רק עבודה קשה"

אם החלום שלכן הוא לנהל, אתן בטח כבר יודעות שכנראה תצטרכו לעבוד קשה - אבל זו לא סיבה להרים ידיים: מהן העצות החשובות ביותר לניהול נכון והאם נשים צריכות לעבוד קשה יותר כדי להגיע למשרות בכירות? דיברנו עם כמה מהמנהלות העומדות בצמרת תעשיית המזון בישראל בניסיון לגלות

בשיתוף איגוד תעשיות המזון

 

מחקר שוק קצר יגלה לכן חדשות רעות: הסיכוי שלכן להגיע למשרת ניהול בחברה גדולה נמוך יותר מזה של הקולגות הגבריות שלכן, וגם אם תצליחו להגיע לשם - אתן צפויות להרוויח פחות. אם היינו בוחרות להאמין רק למחקרים, כנראה שהיינו מפסיקות מזמן לנסות. אבל מה האמת מאחורי הדרך הנשית לפסגה? האם זה באמת מסע בלתי אפשרי? כינסנו כמה מהמנהלות הבכירות בתעשיית המזון הישראלית בשביל לברר.

 

"הכי חשוב - לא לפחד מכישלון"

"אני מאמינה שהיותי אישה מאפשר לי לבלוט ולהביא נקודת מבט שונה", אומרת סיגל שילוני, מנכ"לית רושדי תעשיות, אשר אחראית על ניהול 130 עובדים. לדבריה של שילוני, הדרך לנהל היא בהפגנת מנהיגות. אנשים רוצים להתחבר ולהיות שותפים לרעיון שהם יכולים להאמין בו", היא אומרת. "היכולת של מנהיג היא לצייר מציאות עתידית שאחרים לא מסוגלים לראות ולסחוף אחריו צוות של אנשים חדורי מוטיבציה שמאמינים בדרך".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"חשוב לא לפחד מכישלון, לבדוק את כל האפשרויות - ולהיות במקום שאת אוהבת להיות בו ומרגישה שיש לך יכולת לתרום למקום ולעצמך", מוסיפה ליאורה בירנהק מרקוס, מנכ"ל ובעלי חברת "מנעמים". "אדם שלא מוצא יצירתיות בעבודתו ולא קם בבוקר עם רצון לחדש וללכת קדימה - עדיף שיפסיק לעבוד".

 

איך מגיעים לשם?

"כדי להגיע להצלחות ולעמדות בכירות, צריך השקעה רבה לצד תכנון וניהול של הקריירה", אומרת מיכל גולדמן, סמנכ"לית השיווק של יוניליוור ישראל. "יש חשיבות רבה בניהול הקריירה למנף הזדמנויות שניכרו בדרכי, אלו בהחלט סייעו לי להגיע למקום בו אני נמצאת היום".

 

"היכולת להכיל קולות שונים היא קריטית להתנהלות העסקית והערכית של ארגון, והיא הבסיס ליכולת להכיר צרכים מגוונים של לקוחות - וגם לייצר חדשנות", אומרת אסנת גולן, סמנכ"ל התקשורת, דיגיטל וקיימות של קבוצת שטראוס.

 

"ניהול נכון כולל סקרנות ופתיחות, להט לעשייה ואהבה לאנשים ולמקצוע", היא מוסיפה. "יש צורך בפתיחות לדעות שונות ופתיחות ללמוד כל הזמן, ובנכונות לדעת להכיר בדברים שאיני יודעת ולא להתבייש לשאול - וגם להט לעשייה ויכולת לייצר הרבה שיתופי פעולה".

 

"לדעתי מרכיב ההצלחה הוא דווקא לא עבודה קשה", אומרת שילוני. "המפתח להצלחה הוא יצירתיות ותעוזה לעשות מהלכים יוצאי דופן שיש בהם יכולת לשבור כיוון ולייצר הרגלים חדשים תוך כדי הקפדה בלתי מתפשרת על רמת ביצוע גבוהה".

 

"אנשים שונים זה מזה בצורות שונות, מעבר למגדר", מוסיפה גולן. "מה שמקשה במיוחד על נשים הוא האתוס שגדלנו עליו שמנהיג הוא גבר, ולכן קשה להן להעז ולמנף הצלחה וכן שאיפתן לייצר איזון ולהצליח לטפח גם משפחה, מחייב תמיכה וגישה שוויונית גם מהבית".

 

"קל יותר להעביר ביקורת מאשר לפרגן"

כל המנהלות איתן דיברנו מסכימות - ניהול נכון מתחיל בהקשבה. "רעיון מצוין נמצא לפעמים בדיוק מתחת לאף, וצריך רק להקשיב לסובבים אותך", אומרת לאה מלכא, מנכ"לית זיתא. "כדאי גם להקפיד על גמישות מחשבתית, ותמיד לבחון את הדברים מכל מיני זוויות - ולא לפחד לבחון אותם גם אחרי שהתקבלה החלטה", היא מוסיפה.

 

"חשוב מאוד לפרגן", אומרת חגית אדלר, מנכ"לית אסם נסטלה פרופשיונל בשנה וחצי האחרונות, אשר מנהלת צוות של 80 איש."פרגון אמיתי וכנה. כל אחד עושה דברים מדהימים - ומשום מה יותר קל לנו להעביר ביקורת ופחות קל לפרגן. ניהול בעיני הוא התאמת האנשים הנכונים למשימות, הבהרת המטרות, נתינת הכלים המתאימים לביצוע ונתינת גיבוי".

 

ובכל זאת - הניהול הנשי קצת אחר

"נשים מנהלות בצורה קצת אחרת, עם יותר רגש והבנה. הן סומכות יותר על האינטואיציה שלהן, תוך ניסיון להבין לעומק את הנושאים", אומרת בירנהק מרקוס. מלכא מסכימה: "שילוב מגדרים בניהול רק מוסיף לדיון זווית חשיבה אחרת - פרקטית, נטולת אגו וחותרת לשיתוף פעולה".

 

"הראייה שלי כאישה היא אסתטית ומרחבית יותר, ומאפשרת לי להתבונן בפרטים הקטנים, להקפיד על קשב לצרכים של העובדים והלקוחות, ומאפשרת לי יתר סבלנות", אומרת ג'וליה זוהר, הבעלים של טחינה אלארז, שגם מאמינה שהייתה צריכה לעבוד קשה יותר בשביל להגיע לתפקיד. "עבדתי יומם וליל בכדי לגשר על הידע בניהול, וכן בכדי להוכיח לכל אלו שאני עובדת איתם - ובעיקר הבנקים והספקים - שאפשר לסמוך עלי".

 

"צורת הניהול שלי היא יותר משתפת", מוסיפה מלכא. "אני מתייעצת גם עם העובדים בחברה וגם עם הממונים עלי לא מעט. אני מתייחסת לעובדים כשותפים למשימות ונותנת הרגשה שהם חלק חשוב בהצלחה של העסק".

 

"לנהל אנשים זה כמו להיות אמא לילדים", מסכמת גולדמן. "אני מעניקה להם כלים, אני משקיעה בהם, משמשת להם אוזן קשבת - ולצד זה יש לי דרישות וציפיות מהם, ואני מובילה אותם למצות את היכולות שלהם. ההצלחה של הצוות שלי היא ההצלחה שלי ואני שמחה וגאה כשאני רואה אותם מתפתחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
חגית אדלר, מנכ"לית אסם נסטלה פרופשיונל
צילום: אוראל כהן
צילום: זיו יעקובי
לאה מלכא, מנכ"ל זיתא
צילום: זיו יעקובי
צילום: אילן בשור
סיגל שילוני, מנכ"ל רושדי תעשיות
צילום: אילן בשור
צילום: אסף רונן
ג'וליה זהר, בעלי טחינה אלארז
צילום: אסף רונן
ליאורה בירנהק מרקוס, מנכ"ל מנעמים
אסנת גולן, סמנכ"ל תקשורת, דיגיטל וקיימות בקבוצת שטראוס
צילום: אנצ'ו גוש
מיכל גולדמן, סמנכ"ל שיווק, יוניליוור
צילום: אנצ'ו גוש
מומלצים