שתף קטע נבחר

 

מסכנין עד המשולש: תחנות משטרה חדשות במגזר הערבי

חשיפה: זוהי הפריסה המלאה של תחנות המשטרה החדשות במסגרת תוכנית המשרד לביטחון פנים בראשות השר גלעד ארדן לתגבור האכיפה במגזר הערבי. הערים שבהן כבר קיימת תחנה יתוגברו במאות שוטרים. עכשיו רק מחכים לתקציב


בעיר טמרה שבגליל מתגוררים יותר מ-30 אלף תושבים, אבל אין בה תחנת משטרה. כך גם בערים סכנין (28 אלף תושבים) ובאקה-ג'ת (35 אלף תושבים) ובשורה של יישובים ערביים נוספים. אבל המציאות הזו צפויה להשתנות. ynet ו"ידיעות אחרונות" חושפים הבוקר (א') את הפריסה המלאה של עשר התחנות החדשות שיוקמו במסגרת התוכנית לתגבור האכיפה במגזר הערבי.

 

נתוני הפשיעה הגבוהים במגזר הערבי הובילו את המשרד לביטחון פנים בראשות השר גלעד ארדן ואת המשטרה לגבש תוכנית כוללת לחיזוק האכיפה, שבמסגרתה יגויסו 1,350 שוטרים חדשים, יוקמו תחנות משטרה ביישובים ערביים שכיום אין בהם תחנה ויתוגברו חלק מהתחנות הקיימות.

 

הדרישה להגדיל את מספר השוטרים במגזר הערבי הונחה על השולחן כבר לפני חודשים רבים, אך בעקבות הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שבוצע על ידי נשאת מלחם, ערבי ישראלי תושב הכפר ערה, הודיע ראש הממשלה כי יפעל לקדם את התוכנית. הקריאה לתגבר את האכיפה הגיעה גם מתוך המגזר עצמו, שתושביו הם הראשונים לסבול מהפשיעה הגואה.

 

על פי נתונים שהציג מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך לפני כחודש בוועדת הפנים של הכנסת, בזמן שערביי ישראל מהווים כ-21% מהאוכלוסייה, הרי שחלקם היחסי בעבירות של רצח (בעיקר על רקע פלילי) עומד על 59%, בעבירות של שוד על 47%, בעבירות רכוש על 32% ובעבירות של סחר בסמים - על 27%.

 

התחנות החדשות, שמיקומן נחשף כאן לראשונה, יוקמו בסכנין (שנמצאת כיום בתחום האחריות של תחנת משגב), באיכסל (כיום באחריות תחנת עפולה), בכפר מראר (כיום באחריות תחנת טבריה), בכפר כנא (כיום באחריות תחנת נצרת), בטמרה (כיום באחריות תחנת שפרעם), במג'ד אל-כרום (כיום באחריות תחנת כרמיאל), בג'סר א-זרקא (כיום באחריות תחנת זכרון יעקב), בבאקה אל-גרבייה (כיום באחריות תחנת עירון) וכן תחנה נוספת בעיר עכו, שתיתן שירות לתושבי האזור הערבים ותיקרא "תחנת עכו כפרים". בנוסף יעובו התחנות הקיימות בנצרת, במשגב, בשפרעם, בכרמיאל, במגדל העמק, באום אל-פחם, בטייבה, בטירה ובכפר קאסם.

מוביל את התוכנית. השר ארדן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מוביל את התוכנית. השר ארדן(צילום: ירון ברנר)

לצורך הקמת התחנות החדשות ועיבוי הקיימות דרושה תוספת של 829 שוטרים. במסגרת התוכנית צפוי גם חיזוק המרחבים והמחוזות ב-448 שוטרים לטובת ימ"רים (יחידות מרכזיות), יס"מים (יחידות סיור מיוחדות), חוקרי זירה, סיגינט (מודיעין אותות), חבלה ומודיעין, וכן תוספת של 73 שוטרים לעיבוי גופי מטה בתחומי המבצעים, החקירות, התביעות, ההדרכה ועוד. תגבור המשטרה ב-1,350 תקנים כרוך בעלות תקציבית חד-פעמית של 810 מיליון שקל ובתוספת תקציב שנתית קבועה של כ-572 מיליון שקל.

 

בנוסף, במטה הארצי תוקם מנהלת מיוחדת לטיפול בפשיעה במגזר הערבי, שבראשה צפוי לעמוד תת-ניצב ג'מאל חכרוש שיועלה לדרגת ניצב ויהיה הניצב הערבי-מוסלמי הראשון. במשטרה פועלים לכך שחלק ניכר מהשוטרים החדשים שיגויסו יהיו מוסלמים, דבר שיגביר את שיתוף הפעולה עם המגזר.

 

מדובר באחת מתוכניות הדגל של השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, ושל המפכ"ל אלשיך. כבר כמה חודשים מנהל ארדן מערכה להגדלת התקציב לצורך מימוש התוכנית, וכעת עומד הנושא על סף סיכום בין משרדי האוצר, ביטחון הפנים וראש הממשלה.

 

"יישום התוכנית יביא לשיפור אדיר באיכות חייהם של ערביי ישראל ויצמצם את הפשיעה והאלימות בכל רחבי המדינה", אמר השר ארדן. "פתיחת התחנות בחברה הערבית תיתן קודם כול מענה להפרת החוק הבוטה שממנה סובלים ערביי ישראל המשלמים מחיר כבד על תאונות הדרכים, מעשי רצח ופשעים נוספים המתרחשים במגזר בהיקף גדול הרבה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
משטרה במגזר
צילום: יאיר שגיא
מומלצים