שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    עושים שוק

    רומנטיקה תוצרת בית

    לא חייבים חג או מועד מיוחד כדי לחגוג את האהבה שלכם, ארוחה רומנטית מתקבלת תמיד בברכה, רק צריך להחליט מה מגישים: בין אם זו הקלאסית, המרשימה, הקלילה או זו שנועדה להרשים - אפשר להכין הכל בבית

    בשיתוף "שרונה מרקט" 

     

    רומנטיקה היא מושג שנתון לפרשנויות רבות: יש מי שיראה במחווה של הענקת זר פרחים את הדבר הרומנטי ביותר, אחרים לא יחושו בנוכחות הקופידונים באוויר אלא אם כל הבית יתמלא בנרות ריחניים, והמיטה תכוסה בעלי כותרת של ורדים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    גם סעודה משותפת יכולה להיות רומנטית ולעורר תשוקה, אם מנהלים את הארוחה באווירה אינטימית ובוחרים את המאכלים הנכונים. ולא, לא חייבים לצאת למסעדה ולהוציא מאות שקלים - עם קצת דמיון, מעט יצירתיות והכנות מקדימות, אפשר להצליח במשימה גם  בבית.

     

    יצאנו לסיבוב בשוק של שרונה כדי לקבל השראה למאכלים שאופן האכילה שלהם, המרקם שלהם או הדרך שבה הם מוגשים, משדרים למוח האנושי מילה אחת - תשוקה. בעזרת המאכלים הללו הרכבנו כמה אפשרויות לארוחה רומנטית בבית, ארוחה שהיא גם נכונה יותר כלכלית מאשר ארוחה במסעדה, וגם איננה מצריכה יותר מדי מאמץ במטבח.

    ארוחה רומנטית - לא רק במסעדה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
    ארוחה רומנטית - לא רק במסעדה(צילום: Shutterstock)
     

    לא צריך להיות גאון הדור על מנת להבין שזמינות מוצרי הגלם האיכותיים מאפשרת היום לכל אחד לעשות קסמים קולינאריים במטבח הביתי וכי גם אם ממש מתפזרים, ארוחה רומנטית בבית עדיין תעלה הרבה פחות מארוחה זוגית במסעדה.

     

    אז בואו נצא לדרך:

     

    הארוחה הרומנטית הקלאסית

    כשחושבים על הארוחה הרומנטית הקלאסית עולה תמונה של שולחן עם מפה משובצת, מנת ספגטי ונר דולק בצד, ממש כמו בסצנה האייקונית מהסרט המצוייר lady and the trump (היפייפיה והיחפן), שבה שני כלבלבים חמודים מתאהבים כשהם משני קצוות של אותו הספגטי. מכיוון שההצעה שלנו מיועדת לבני האדם, הוספנו לה גם יין אדום ושוקולד לקינוח.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    על מנת להפוך את הקלאסיקה לקצת יותר מרשימה והרבה פחות יום יומית, אפשר לרכוש פסטה טרייה ("פיורי"), להכין - או לקנות - רוטב עגבניות ("פרימו") ולשדרג אותה מלמעלה עם עלי בזיליקום ופתיתי פרמזן.

     

    קלאסיקה מסוג אחר תתאים יותר לזוג קרניבורים כי היא מכילה סטייק אנטריקוט מיושן ("מרינדו") שנצלה על מחבת גריל טובה ("ארקוס קאזה"). זה חייב להיות סטייק משוייש כהלכה ומחבת איכותית כי כשהבשר טוב וכלי הבישול נכון, גם אם אתם לא מומחים לצליית בשר, המנה תצא יפה וטעימה. יין אדום איטלקי כמו סנז׳ובזה או ספרדי כמו ריוחה יתאים ללוות כזו ארוחה וגם לא יכביד על התקציב. באשר לקינוח, ההמלצה שלנו היא ללכת על בונבוניירת פרלינים בצורת לב ("דסקלידס").

     (צילום: רון שלף) (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)

    הארוחה המרשימה

    אוייסטרים ("פיש שופ") הם המאכל האולטימטיבי לפתיחת הארוחה הרומנטית. יש סברה כי המאהב הנודע בכל הזמנים - קזנובה - היה מוצץ אותם מדי יום על מנת להגביר את אונו. במידה ואגדות היסטוריות לא עושות עליכם רושם, יש אומרים כי פעולת השליקה והקול שהיא משחררת - יש בהן אלמנט של תשוקה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אם אתם לא פתוחים לרעיון של שליקת אוייסטרים, גם פלטת סשימי תהיה מרשימה במיוחד ותתרום לארוחה מרקמים ענוגים לשדרוג הרומנטיקה. בחנויות הדגים ("פיש שופ") ישמחו לפרוס עבורכם את הדג הטרי כך שכל מה שישאר לכם לעשות בבית הוא להעביר את הדג לצלחת הגשה, להוסיף קצת רוטב סויה בצד, צלפים מעל ולהגיש.

     

    למנה עיקרית, שאיננה מורכבת להכנה אך מרשימה מאוד, יכול לככב רוסטביף. אפשר להוציא את זה אל הפועל ממש בקלות אם קונים נתח רוסטביף שכבר תובל היטב ונארז בתוך מארז וואקום - דבר שניתן למצוא היום בכל קצביה איכותית ("קצביית לאטי"). כל מה שתצטרכו לעשות בבית הוא להכניס אותו לתנור ותוך חצי שעה תהיה לכם מנה של מסעדת שף על השולחן.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אפשרות נוספת היא להישאר עם הפסטה - תחליפו את הספגטי בפטוצ׳יני והוסיפו לו צבע שחור יוקרתי על ידי הוספת דיו קלמרי ("פיש שופ") או כמהין. את הטעם המיוחד הזה, שמזוהה עם מסעדות השף, אפשר להשיג בין אם משתמשים בפטריות היקרות ובין אם מוסיפים רק זילוף עדין של שמן כמהין ("באשרי") שהוא זול בהרבה מהפטריה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    ארוחה כזו חובה ללוות בשמפניה ("טייסטינג רום"), ולקינוח לזלול מנה שמעוטרת בלבבות או שהיא עצמה מגיעה בצורת לב (ב"דסקלידס" תמצאו בונבוניירה בצורת לב שעשויה משוקולד ומלאה בפרלינים).

     

    רומנטית חסרת תקנה

    אם אתם רומנטיקנים חסרי תקנה, אנו ממליצים לכם ללכת על המנה הקלאסית באלפים המושלגים, ליד האח הבוערת, כשבחוץ שלג ושניכם מאכילים זה את זה בפונדו. אפשר להכין את המנה ממבחר גבינות כמו אמטל, צ׳אדר וטל העמק, אליהן מוסיפים שום, יין לבן יבש, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

    אפשר גם להכין פונדו שוקולד (גושי שוקולד לבישול במשקל ב"מקס ברנר"), אליו יש להוסיף תוך כדי המסה שמנת מתוקה וליקר כלשהו בטעם אקזוטי, שיוסיף ניחוח מיוחד למנה. ממיסים את הכול יחד בכלי מיוחד לפונדו (חנות כלים ״קלאסיקה״) המשמש גם בתור כלי הגשה ומתחילים לנעוץ ולטבול.

     

    אם תבחרו בפונדו גבינות, הכינו לטבילה קרוטונים גדולים מלחם טוב וירקות חתוכים לקוביות גדולות. אם החלטתם להמר על הפונדו המתוק, הכי יתאימו לטבילה נשיקות מרנג, חתיכות חלווה ופירות כמו תותים, תאנים, קיווי ובננות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    לצד פונדו גבינות כדאי להגיש יין אדום שיעמיק קצת יותר את טעמי הגבינה וילהיט את התשוקה שתתבשל בבטן. אם בחרתם בפונדו המתוק, כדאי לצרף אליו יין לבן חצי יבש שיתן קונטרה נעימה למתיקות ולחמימות של הבלילה המתוקה.

     

    ארוחה רומנטית "קלילה" בסגנון "העיקר הכוונה"

    אם אתם מעוניינים להרים ארוחה רומנטית ביתית, בלי סיבה גרנדיוזית אלא רק בשביל לפנק את בן או בת הזוג שלכם, כדאי להתחיל בפלטת גבינות עם ירקות טריים חתוכים גס, בגט משובח ("ארקפה בייקרי") וצלוחית עם שמן זית חומץ בלסמי וכמה גרגירי מלח גס.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אם עדיין אין ברשותכם ערכת הגשה לגבינות ("קוק סטור" או "באשרי"), הכוללת קרש וסכינים מיוחדת, אולי זו ההזדמנות להתאבזר באחת כזו שתשמש אתכם גם על מנת להוסיף קצת חגיגיות לעריכת שולחן חגיגי ולאירוח באופן כללי.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    הוסיפו יין לבן מסוג מוסקט, שמתאים לארוחות קלילות, וסגרתם את העניין. לקינוח אנו מציעים ללכת על פירות כמו תותים או דובדבנים עם קצפת שעצם פעולת אכילתם היא מעשה רומנטי ומעורר תשוקה.

     

    אפשרות נוספת לארוחה רומנטית לא יומרנית היא ארוחת בוקר משודרגת שמוגשת למיטה. את הסלט תחליפו באספרגוס חלוט ("פורטבלו"), את החביתה בביצים עלומות ואת הלחם הרגיל בלחמניית בריוש ("לה פרינה") שתספוג את החלמון שישפך באלגנטיות מתוך הביצה. כוס מיץ תפוזים סחוט טרי תסגור את מנת הרומנטיקה של בוקר.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    מלבד כל מה שהצענו כאן מתחום האכילה אנו ממליצים לכם שלא לוותר על זר פרחים במרכז השולחן ("פלורינה"), כי אחרי הכל - לא מדובר על ארוחה שגרתית. ואם אתם רוצים עוד משהו קטן רק בשביל תשומת הלב, אפשר להחביא ליד הצלחת מתנה אישית קטנה כמו קרם או בקבוקון בושם ("לבנדר") - זה אף פעם לא יזיק. 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מעורר תשוקה לארוחה הרומנטית - שוקולד
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים