שתף קטע נבחר

החומה מחכה: ישראלים יקבלו ויזה לסין ל-10 שנים

עד היום כל תייר או איש עסקים ישראלי שהיה מגיע לסין הנפיק ויזה שתקפה לנסיעה אחת בלבד. השבוע צפויות הממשלות לחתום על הסכם שיאפשר לבעלי דרכון ישראלי לקבל ויזה שתקפה לעשור. מלבד העובדה שהוויזה החדשה תחסוך זמן וכסף, היא צפויה לעודד ביקורים של אזרחי סין בישראל

ישראל צפויה להצטרף למועדון היוקרתי שאליו כבר שייכות ארצות הברית וקנדה, ולזכות במעמד מיוחד שיאפשר לאזרחים בעלי דרכון ישראלי להוציא ויזה לביקור בסין שתקפה לעשר שנים.

 

עד היום כל תייר או איש עסקים ישראלי שנסע לסין נדרש להנפיק ויזה חד-פעמית שתקפה לנסיעה אחת בלבד. ההסכם צפוי להקל מאוד על ישראלים המבקרים בסין, ומלבד העובדה שהוויזה הרב-הפעמית תחסוך זמן וכסף, היא צפויה גם לעודד ביקורים של אזרחים סינים בישראל. ההסכם צפוי להיחתם במעמד סגנית ראש ממשלת סין ליו ינדונג וראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו.

 

"בצד הסיני ההסכם יביא לשינוי משמעותי ואפילו דרמטי מהבחינה הזאת שסיני, תייר או איש עסקים, ששוקל לאיזו מדינה לנסוע - הוא קודם כול בוחן את מדיניות הוויזה כלפיו, כמה אותה מדינה מקלה עליו לקבל את האשרות", אמר חגי שגריר, מנהל מחלקת צפון-מזרח אסיה במשרד החוץ. "ההסכם ייכנס לתוקף ברגע שיאושרר בממשלה, ואני מקווה שייושם מיד אחרי פסח".

בקרוב: נסיעה לסין ללא ויזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בקרוב: נסיעה לסין ללא ויזה(צילום: רויטרס)

70 אלף ישראלים מבקרים מדי שנה בסין, לעומת 33 אלף סינים שמבקרים בישראל. "ההסכם חשוב מאוד, כי בחודש הבא מתחילה חברת התעופה הסינית האינאן איירליינס לטוס לארץ", הוסיף חגי שגריר. "השיקול השני של הסינים מלבד מדיניות הוויזה הוא האם יש טיסות ישירות והאם יש חברת תעופה סינית שטסה לאותו יעד. בצירוף של הוויזות והטיסות הישירות - הדבר ייצר להערכתנו שינוי דרמטי, ויסייע לנו להגיע ליעד של 100 אלף תיירים סינים בארץ תוך שנתיים-שלוש".

 

הסכם זה ועוד שורה של הסכמים לשיתוף פעולה בין ישראל לסין ייחתמו השבוע במהלך המפגש השני של ועדת החדשנות ישראל-סין שיתקיים במשרד החוץ. סגנית ראש ממשלת סין ליו ינדונג תעמוד בראש משלחת של כ-80 איש, הכוללת שלושה שרים ותשעה סגני שרים, ו-14 ראשי או סגני ראשי אוניברסיטאות מסין. מהצד הישראלי יעמוד בראש המפגש ראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו.

 

במהלך המפגש יקבלו השותפים לוועדת החדשנות דיווח מהמשרדים השונים על ההתקדמות בשיתופי הפעולה ביניהם, ויהיו עדים לחתימה של 13 הסכמים והשקה של שני פרויקטים משותפים. מדובר בפלטפורמה בין-ממשלתית חשובה ביותר בין המדינות, שעל הקמתה חתמו ראש הממשלה נתניהו וסגנית ראש ממשלת סין ליו בעת ביקורה בישראל ב-2014. לפי שגריר, "הוועדה היא הפלטפורמה הבין-ממשלתית הכי משמעותית שיש לנו עם סין כיום".

 

בינואר 2015 התקיים המפגש הראשון של ועדת החדשנות בבייג'ינג, שאותה מובילים משרד החוץ הישראלי ומשרד המדע והטכנולוגיה הסיני, ובראשה עומדים שר החוץ הישראלי וסגנית ראש הממשלה הסיני. לוועדה שותפים עשרה משרדי ממשלה וסוכנויות ממשלתיות (משרד החוץ, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, המדען הראשי של משרד הכלכלה, משרד הכלכלה, משרד הבריאות, משרד החינוך, משרד התרבות, משרד האנרגיה, משרד החקלאות, הרשות לפטנטים במשרד המשפטים), וכן המועצה להשכלה גבוהה, הקרן הלאומית למדע והאוניברסיטאות המובילות משתי המדינות.

 

בין ההסכמים שייחתמו נכללים הסכמים לשיתוף פעולה בתחום החינוך והסכמי שיתוף פעולה בין משרדי הבריאות, האנרגיה והחקלאות. בנוסף יושקו שני פרויקטים בהובלת המדען הראשי במשרד הכלכלה, בהם השקת אתר אינטרנט ישראלי-סיני המיועד לאנשי ממשל, אנשי עסקים ומשקיעים משתי המדינות בתחום החדשנות.

 

במהלך ביקורה של סגנית ראש ממשלת סין בישראל, יתקיימו אירועים נוספים של ועדת החדשנות, בהם מפגש ראשי אוניברסיטאות בישראל ובסין, שבו ייטלו חלק יותר מ-30 מוסדות להשכלה גבוהה משתי המדינות. את הכנס יפתחו ליו ינדונג ושר החינוך נפתלי בנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחומה הסינית בלי ויזה
צילום: shutterstock
מומלצים