מתכון ללפתן פירות מיובשים
לפתן היא מנה קלאסית שיכולה להיות סיום קל ומוצלח לארוחת ליל סדר כבדה ועמוסה
לפתן פירות מיובשים
המצרכים (ל-10-12 מנות):
100 גר' צימוקים
100 גר' דובדבנים מיובשים
200 גר' מישמשים מיובשים
200 גר' שזיפים מיובשים
200 גר' תפוחים מיובשים
מיץ מ-1/2 לימון
2/3 כוס סוכר (ואפשר אפילו פחות)
2 מקלות קינמון (לא הכרחי)
5 מסמרי ציפורן (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- שוטפים את הפירות ומניחים אותם בסיר גדול. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר. אם משתמשים בהם, קושרים את מקלות הקינמון ומסמרי הציפורן בתוך שקית בד קטנה או פיסת מלמלה ומוסיפים לסיר.
- מכסים ב-1.5-2 ליטרים מים (המים צריכים לכסות את הפירות וקצת יותר). מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות או עד שכל הפירות רכים מאוד.
- מוציאים את שקית התבלינים ומעבירים את הלפתן לצנצנות גדולות. מצננים היטב לפני ההגשה.
גיוון:
קומפוט סמיך: משתמשים ב-1.25 כוסות סוכר ומאריכים את משך הבישול לשעה וחצי-שעתיים.
לפתן ופירות מיובשים - קינוח לפסח
צילום: דני שביט
מומלצים
