שתף קטע נבחר

שוטרים שיקרו בתיק סלמסה - ואפילו לא יינזפו

בחקירה המחודשת על טענות ההתעללות במי שהפך לסמל מחאת יוצאי אתיופיה, נקבע שהשוטרים מילאו דו"חות שקריים. בכל זאת החליט המפכ"ל אלשיך שאין מקום לצעדים פיקודיים: "אין פגם מהותי בהתנהלות"

"כולנו יוסף סלמסה". מחאת יוצאי אתיופיה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"כולנו יוסף סלמסה". מחאת יוצאי אתיופיה(צילום: גיל יוחנן)

מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך החליט היום (ה') כי אין מקום לנקוט צעדים מנהליים או פיקודיים נגד השוטרים המעורבים באירועים שעליהם התלוננו יוסף סלמסה ומשפחתו.

 

ביולי 2014 נמצאה גופתו של סלמסה במחצבה באזור בנימינה. בחקירה נקבע כי אין חשד לפלילים וההערכה הייתה שהתאבד. כמה חודשים קודם נעצר סלמסה בחשד לפריצה ואחר כך טען שהשוטרים התעללו בו במעצר, בין השאר עם אקדח טייזר. המשפחה התלוננה למח"ש, וטענה שהמחלקה התעלמה מהטענות.

המפכ"ל אלשיך (צילום: אלי מנדבלאום) (צילום: אלי מנדבלאום)
המפכ"ל אלשיך(צילום: אלי מנדבלאום)

יוסף סלמסה (מתוך פייסבוק) (מתוך פייסבוק)
יוסף סלמסה(מתוך פייסבוק)
 

בחודש שעבר החליטה מח"ש לסגור את החקירה המחודשת בעניין סלמסה, שלוותה במחאה של יוצאי אתיופיה תחת הכותרת "כולנו יוסף סלמסה". המחלקה החליטה לסגור את התלונה של משפחתו במישור הפלילי, והעבירה כמה סוגיות שעלו בחקירה סביב מעצרו לבחינת מחלקת המשמעת במשטרה.

 

בחקירת מח"ש עלה כי חלק מהשוטרים שטיפלו במקרה מילאו דו"חות שקריים לפיהם ה הזהירו אותו לפני שהשתמשו באקדח טייזר, אך במחלקה ציינו שלא מדובר בעבירה פלילית. מחלקת המשמעת החליטה שלא להעמיד אותם לדין. היום אמרו במשטרה שהמפכ"ל הגיע לכלל החלטה לאחר שמחלקת המשמעת בחנה באופן מעמיק את כל הסוגיות שעלו בנוגע לאירוע, כולל את המלצות מח"ש.

 

 

"בשל טווח האירועים שממעצרו ועד למותו הטרגי של יוסף סלמסה, נבחנה ההתנהלות כולה על ידי המחלקה לחקירות שוטרים במשרד

המשפטים ועל ידי משטרת ישראל באופן שיטתי, מעמיק וממצה. לא נמצא כל פגם מהותי בהתנהלות השוטרים. מצער ככל שיהיה אין האירוע הנדון מהווה בשום צורה ואופן מודל מייצג לקשר בין המשטרה לקהילה", נכתב בתחקיר המשטרה.

 

במח"ש הסבירו כי "גם אם נפל פגם בהתנהלות השוטרים בכל הנושאים האמורים, הרי שסוגיות אלו אינן מגלות חשד לעבירה פלילית וראוי לבחון אותן במישור המשמעתי או הפיקודי, על ידי הגורם המוסמך במשטרה". במסקנות התחקיר המשטרתי שבחן את האירועים שהובילו למותו צוין בין היתר: "מותו הטרגי הציף לתודעה הציבורית טענות חמורות ותחושות קשות מצד הקהילה האתיופית כלפי הממסד, ובתוכו המשטרה".

 

משפחתו של סלמסה טוענת כי הקביעה שהוא התאבד איננה נכונה. אילנית, אחותו של יוסף, אמרה בחודש שעבר בדיון שהתקיים בוועדה לביקורת המדינה: "הילד שלנו איננו, ומח"ש מחפים על השוטרים שצריכים לעמוד לדין, באיזו מדינה אנו חיים?!"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים