אם אתם מכוערים — תיזהרו
משרד החוץ האמריקאי הוציא אזהרת מסע סקסיסטית למי שיוצא לחופשה בחו"ל — ועורר תגובות נזעמות
מאז מתקפת הטרור ב־11 בספטמבר 2001 האמריקאים צריכים להתרגל לרעיון שיש בעולם הרבה אנשים שלא אוהבים אותם. ואלה שמתקשים להבין זאת כשהם נוסעים לחופשה בחו"ל, קיבלו בימים אלה תזכורת בצורת אזהרת מסע מוזרה שהוציא משרד החוץ האמריקאי בטוויטר. "אם את/ה לא '10' בארה"ב, כנראה שאת/ה לא '10' גם בחו"ל. היזהרו מניסיונות לשכנע אתכם לשתות משקאות יקרים בברים, או, גרוע מזה — מניסיונות שוד", נאמר בהודעה שיצאה לקראת תחילת חופשת האביב באוניברסיטאות, שבמהלכה מציפים המוני סטודנטים את חופי מקסיקו או נוסעים לחופשה באירופה.
אנשי המשרד רצו בסך הכל לעורר את מודעות הצעירים, ולהזהיר אותם שאם הם לא מספיק יפים או מושכים כדי שמישהו יזמין אותם לבירה בפאב בארה"ב, אין סיבה לחשוב שבפאבים במדינות אחרות המצב יהיה שונה. אבל ההתמקדות על מגבלות המראה החיצוני שלהם, גרמה לסטודנטים להיעלב עד עמקי נשמתם, וגם ההתנצלות המשרד לא הצליחה להרגיע את פרץ התגובות.
"זה ממש מעליב", כתבה סטפני־ג'י. "הערך שלנו נמדד על פי ה־10 שקיבלנו או לא קיבלנו ממשרד החוץ?" כתבה ב־@travelGov. אחרת מודה שהיא מבולבלת מהמסר. "אני לא '10' בארה"ב, אבל יש פה בחור חמוד שרוצה להזמין אותי למשקה וחושב שאני יפה. האם הוא עובד עליי? מה לעשות?" גבר נוסף מבקש עצה מהמומחים ב־@travelGov: "אני רק '7' או '8' בארצות הברית, אבל נשים ביפן ובקוריאה כל הזמן מזמינות לי משקאות. מה אני מפספס?"
אחרים בחרו בהומור וציניות בוטה. "נעלבתי?! מה פתאום?! זאת הייתה הודעה עניינית ומאוד במקום, ובוודאי ובוודאי שלא סקסיסטית. כל הכבוד! תמשיכו ככה!", כתב אחד העוקבים, בנג'ו באבל. "רק המכוערים נעלבו", כתב עוקב אחר.