קינוח ללא גלוטן: כדורי שוקולד אפיפיות
כולם אוהבים כדורי שוקולד, אבל לא כולם יכולים לטעום מהם, בשביל אלו שנמנעים מגלוטן, מתכון מושלם וטעים שכולם יאהבו - כדורי שוקולד אפיפיות, שמתאימים גם לפסח
בשיתוף שטראוס
כדורי שוקולד אפיפיות
קינוח קל וטעים לפסח ולנמנעים מגלוטן: כדורי שוקולד קלים להכנה עם אפיפיות. הילדים, וגם המבוגרים, ישתגעו עליהם.
המרכיבים (ל-50-60 כדורים):
250 גרם שוקולד מריר
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
100 גרם חמאה
קורט מלח
300 גרם אפיפיות כשרות לפסח
לציפוי:
100 גרם אפיפיות כשרות לפסח, טחונות
אופן ההכנה:
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים חלב וחמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מוסיפים מלח ומערבבים.
- שמים את האפיפיות בשקית אטומה ומרסקים אותן באמצעות מערוך לפירורים קטנים.
- מוסיפים את פירורי האפיפיות לתערובת השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה עד להתייצבות.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת הקרה ומצפים באפיפיות טחונות מגישים.
טיפים ושדרוגים:
- שומרים את כדורי השוקולד בכלי סגור במקרר עד שבוע.
- במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.
- חשוב לא לותר על המלח משום שהוא מדגיש את הטעמים ומאזן את המתיקות.
מומלצים