שתף קטע נבחר

קינוח ללא גלוטן: כדורי שוקולד אפיפיות

כולם אוהבים כדורי שוקולד, אבל לא כולם יכולים לטעום מהם, בשביל אלו שנמנעים מגלוטן, מתכון מושלם וטעים שכולם יאהבו - כדורי שוקולד אפיפיות, שמתאימים גם לפסח

בשיתוף שטראוס

 

כדורי שוקולד אפיפיות

קינוח קל וטעים לפסח ולנמנעים מגלוטן: כדורי שוקולד קלים להכנה עם אפיפיות. הילדים, וגם המבוגרים, ישתגעו עליהם.

 

המרכיבים (ל-50-60 כדורים):

250 גרם שוקולד מריר

180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

100 גרם חמאה

קורט מלח

300 גרם אפיפיות כשרות לפסח

 

לציפוי:

100 גרם אפיפיות כשרות לפסח, טחונות

 (צילום: נטלי לוין) (צילום: נטלי לוין)
(צילום: נטלי לוין)
 

אופן ההכנה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים חלב וחמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  3. מוסיפים מלח ומערבבים.
  4. שמים את האפיפיות בשקית אטומה ומרסקים אותן באמצעות מערוך לפירורים קטנים.
  5. מוסיפים את פירורי האפיפיות לתערובת השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה עד להתייצבות.
  7. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת הקרה ומצפים באפיפיות טחונות מגישים.

 

טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את כדורי השוקולד בכלי סגור במקרר עד שבוע.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.
  • חשוב לא לותר על המלח משום שהוא מדגיש את הטעמים ומאזן את המתיקות.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי לוין
ללא גלוטן- כדורי שוקולד אפיפיות
צילום: נטלי לוין
ללא גלוטן
ד"ר רק שאלה
מומלצים