שתף קטע נבחר

איך הפך עידן רול לשף טבעוני לערב אחד

כשעידן רול קיבל הצעה לבוא ולהרצות מול קהל טבעוני הוא התלהב עד שהבין שהוא צריך להביא גם את האוכל, אחרי כמה ניסיונות כושלים למדי הוא הבין שאי אפשר לדעת לעשות הכל, ועדיף להשאיר את הבישול למקצוענים. אבל לפחות יצא מזה מתכון

לפני כמה שבועות פנה אליי חבר ושף, אוהד אמזלג, בהצעה להצטרף אליו ואל הצלם דן לב לערב קונספט שכולו בריאות, שישלב הרצאה שלי ("חיים בריאים לאנשים עסוקים") ואוכל שלהם. ישר זרמתי. גם כדי להראות לאנשים שיש דבר כזה אוכל בריא שהוא גם טעים, וגם כי להרצות מול קהל חצי שתוי נשמע לי חוויה ששווה לעבור.

 

מעולה, אז שלח לי בבקשה את המתכון שלך כמה שיותר מהר, הוא אמר. מתכון?? הרגשתי איך הדם נפרד לשלום מהפנים שלי. מבחינתי בישול מסתכם באוסף רכיבים בריאים בבלנדר ולחיצה על כפתור הפעל. אני בטוח שתסתדר הוא חייך, והלך. אני דווקא הייתי פחות בטוח.

 

הטורים הקודמים של עידן

ההמבורגר שגרם לעידן רול לרוץ במבול באמצע ניו יורק

בלי רופאים: איך ניצחתי את הפלטפוס, כאבי הגב והרגליים

טונה וקוטג' אחרי אימון? איכס. האלטרנטיבות שעובדות

 

הימים עברו והכל כבר היה מוכן: התפריט, ההרצאה, האורחים, המקום. הכל, חוץ מהמנה שלי. חלום מקרי בו חלמתי שאני מותקף על ידי חבורת ארטישוקים הבהיר לי שאין טעם לדחות את הקץ.

 

התיישבתי מול הלפטופ עם ערימת ספרי בישול להשראה, נחוש לתכנן מנה שתהיה טבעונית (מנחת שלום לטבעונים), קלה להכנה (אני עצלן, זוכרים?), בריאה, מקורית (דש לספרים) ושתיראה טוב (כדי שיחשבו שאני יותר מוכשר בבישול ממה שאני באמת).

 

הכל מוכן להרצאה, חוץ מהמתכון. צילום: מאיה דפנא ( ) ( )
הכל מוכן להרצאה, חוץ מהמתכון. צילום: מאיה דפנא

 

אודישן ביתי למתחילים

הזמנתי אלינו חברים לערב של ריאליטי ופיצה שהיו למעשה רק כיסוי. די מהר הם הבינו שפיצה לא תהיה פה ושהריאליטי היחיד שמחכה להם הערב הוא האודישן הביתי שלי למאסטר שף. המנה: סלט עדשים כתומות וקוביות טופו. לא הכי מקורי אבל קיוויתי שזה יספיק. ספוילר: זה לא.

 

כשסיימו לטעום התחלתי לצלוב אותם בשאלות. התגובות נעו בין שעמום (המילה שלהם) לבין אדישות (הפנים שלהם). הבנתי שזה לא יספיק בשביל הערב המתוכנן. נתתי להם להישאר עוד קצת וגירשתי אותם בהקדם האפשרי. בכל זאת, אולי לא שף אבל עדין לא צריך להעליב את האוכל שלי.

 

בניסיון השני החלטתי שאני זקוק לכל עזרה אפשרית. הזמנתי שוב את אותם חברים. אתם יודעים, לתת להם הזדמנות לכפר על טעמם הגרוע באוכל. מסיבה שלא ברורה לי הם גם הגיעו. כנראה שבאמת מדובר בחברים טובים.

 

פתחתי את הדלת עם חיוך גדול וכוסות מלאות יין. "משהו נשרף"?, הם שאלו, ונכנסו. הגשתי להם את היין, אבל בלי החיוך. אני צריך חברים חדשים, חשבתי לעצמי. אחרי שהורידו שני בקבוקים הימרתי שהם כבר מספיק רעבים ובטוח מספיק שיכורים כדי להעריך את מנת הגורמה שהכנתי: קוביות טופו על שיפוד עם קוביות בצל ופלפל ברוטב טריאקי.

 

החבר הראשון אמר שההגשה לא מגרה מספיק את העין, השנייה אמרה שהרוטב מעט צמיגי ולא זורם בנינוחות על השיפוד והשלישי רק עשה פרצוף. וואלה יופי, כל אחד נהיה לי אייל שני.

 

טב שהבאתי תגבורת לבישול. השף אוהד אמזלג. צילום: מאיה דפנא ( ) ( )
טב שהבאתי תגבורת לבישול. השף אוהד אמזלג. צילום: מאיה דפנא

 

הבנתי שאני צריך תגבורת. למחרת נפגשתי עם אוהד כשבידי מתכון, חלומות גדולים ובעיקר ההבנה שעשיתי בחירת קריירה נכונה כשלא הלכתי להיות שף. אוהד דווקא אהב את הכיוון, ועם כמה שינויים קלים (עבורו) יצאה מנה שווה בהחלט.

 

מסקנה ראשונה: יש דבר כזה אוכל בריא וטעים.

מסקנה שנייה: עדיף שמישהו אחר יכין אותו.

 

שיפודי ירקות וטופו. צילום: מאיה דפנא ( ) ( )
שיפודי ירקות וטופו. צילום: מאיה דפנא

 

רוצים לטעום בעצמכם? הנה המתכון

 

שיפודי ירקות וטופו

  • חצי חבילת טופו (עדיף סילאק שסופחת יותר טעמים)
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 3 כפות טריאקי
  • 3 כפות סויה
  • 3 כפות סילאן
  • 2 שיני שום
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • גרידת לימון
  • 10 בצלי שאלוט
  • 200 גרם אפונה מתוקה שלמה
  • שרי תמר
  • פלפלים צבעונים

 

כך תעשו:

  1. חותכים את הטופו לקוביות.
  2. חותכים את הפלפלים לקוביות.
  3. מערבבים את שאר החומרים מלבד הירקות בקערה.
  4. משפדים את הטופו והירקות ומסדרים בתבנית.
  5. שופכים מעל השיפודים את המרינדה ונותנים לזה לשבת כשעה לפחות.
  6. מעלים על גריל פחמים עד להזהבה של הטופו. אפשר גם בתנור בבית בחום של 190 מעלות ל- 20 דקות.

 

לעמוד הפייסבוק של עידן רול - לחצו כאן

  



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עידן רול. הבין שהוא לא יודע לבשל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים