שתף קטע נבחר
 

צפו: טועמים ג'חנון בפעם הראשונה

איך אוכלים את זה? סטודנטים יהודים מרחבי העולם נפגשו לראשונה עם מאכלי עדות, והתבקשו לחוות דעה על הטעם, לנסות לנחש מאיזו עדה הנשנוש – ומה יש בו. התוצאה: משעשעת. מומלץ לצפות על בטן מלאה

 

לפני שהם ניסו להבין איך אוכלים את זה, הם ניסו להבין איך אומרים את זה: סטודנטים יהודים דוברי אנגלית, שהגיעו לישראל במסגרת פרויקט "החוויה הישראלית" – הופגשו לראשונה עם מאכלי עדות של קיבוץ הגלויות הססגוני בעולם.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >> 

 

 

אצ'רולי חצ'פורי, מעדן גרוזיני (וכנראה הדבר הרחוק ביותר ממקדונלדס) היה נראה להם כמו פוטבול אוסטרלי. האינג'ירה ("זה פנקייק שלא הצליח?") עם הסנאפיש (לא עקיבא, זה לא סן אוף א-ביץ') פתחה להם את הסינוסים. הגונדי נראו להם כמו קניידלעך ענקיים – והפאסטייה, לאכזבתם המרה, לא הגושה כקינוח.

 

ב"בית אבי חי" עלו על הקונספט של טרנד סרטוני הבאזזפיד, וחיברו אותו ל"חוויה הישראלית"- החברה לחינוך של הסוכנות היהודית - ולסטודנטים, שהכירו (חוץ מפיצה), רק את הגפילטע-פיש. למי שמעוניין, הם מגישים גם את המתכונים, במסגרת מיני-פסטיבל הנקרא "סיפור.עם" ועוסק בכל פעם בעדה מסוימת, על תרבותה והקולינריה שלה.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריח כמו רוגלע
מריח כמו רוגלע
פאסטייה זה לא קינוח
פאסטייה זה לא קינוח
זאת אינג'ירה, לא מאכל מקסיקני
זאת אינג'ירה, לא מאכל מקסיקני
מומלצים