שתף קטע נבחר

הכינו את המצה: מתכון לחרוסת

אפשר לערום ממנה כף גדושה על מצה ואפשר פשוט לשבת עם הצנצנת ולטרוף ישר בכפית: מתכון לחרוסת עם תמרים ותפוחים

חרוסת

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

 

המרכיבים:

3-4 תפוחים בשלים (חרמון או מוזהב), קלופים ומגוררים בפומפיה דקה או במעבד מזון

150-200 גר' תמרים, מגולענים וקלופים, מרוסקים במעבד מזון

1 כוס אגוזי פקאן, טחונים

סוכר לפי הטעם

1/2 כפית (או טיפה יותר – לפי הטעם) קינמון טחון

מעט יין אדום מתוק

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים תפוחים, תמרים, אגוזים, סוכר וקינמון בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מוסיפים יין אדום לפי מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מעט סוכר אם התוצאה אינה מתוקה דיה לטעמכם. מאחסנים במקרר, בכלי סגור היטב.

 

  • קשה לתת כמויות מדויקות וצריך לשחק עם המרכיבים עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה.
  • החרוסת נשמרת במקרר עד 4 ימים אך היא במיטבה סמוך להכנתה. עדיף להכין כמות לא גדולה מדי כשמתעורר החשק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חרוסת: ואיפה המצה?
צילום: ירון ברנר
מומלצים