סדר טבעוני: מתכון של חיים כהן לכרישה בעגבניות
גם צמחונים וטבעונים יכולים ליהנות מגורמה סביב שולחן הסדר: מתכון של חיים כהן לכרישה צלויה עם עגבניות
כרישה צלויה עם עגבניות, שמן זית ולימון
במקום קציצות פראסה: מנה פשוטה להכנה ומהודרת, עם טעם לימוני מודגש ועסיס עגבניות.
ז
המרכיבים ל-6-8 מנות:
5-6 ראשי כרישה, שטופים היטב – משתמשים בחצי התחתון בלבד
6עגבניות בינוניות
מיץ מ-3-4 לימונים
שמן זית, מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מסדרים את ראשי הכרישה בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך חצי שעה. מוציאים ומקררים רבע שעה בטמפרטורת החדר.
- מקלפים בעדינות את השכבה החיצונית של ראשי הכרישה. פורסים לרוחב לאצבעות באורך 8 ס"מ.
- הגשה: מסדרים 3-4 אצבעות על כל צלחת הגשה. יוצרים חריץ בצורת צלב על ראש כל עגבניה וסוחטים על המנות. מוסיפים מיץ לימון, בוזקים שמן זית לפי הטעם, מלח ופלפל. מגישים פושר.
מתכון טבעוני חגיגי של חיים כהן: כרישה בעגבניות
צילום דודו אזולאי
מומלצים