שתף קטע נבחר

חטפנו שוק: שוק טלה ממולאת

חוגגים על זבח פסח: מתכון למנה שמסומנת ככוכבת הבלתי מעורערת על שולחן הסדר - שוק טלה ממולאת באורז, בשר ופירות יבשים

שוק טלה ממולאת

בקשו מהקצב להוציא עבורכם את העצם המרכזית משוק הטלה. זה אפשרי וזה יספק מקום למילוי.

 

חומרים:

1 שוק טלה בלי עצם

למילוי -

1/2 ק"ג אורז

2 בצלים קצוצים

2 כפות שמן זית

250 גרם בשר בקר טחון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

100 גרם צנוברים

100 גרם צימוקים

לציפוי -

250 גרם משמשים יבשים מושרים לשעתיים במים

1 כף סוכר

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז במים חמים ואחר כך בקרים. מסננים.
    מחממים את השמן בסיר כבד על אש בינונית- גבוהה, ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון ומשחימים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב עד שהאורז מצופה כולו בשמן, עניין של כשלוש דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומים רותחים באותה כמות של האורז - אם האורז מילא שתי כוסות אז הרתיחו שתי כוסות מים.
  2. מוסיפים פלפל גרוס ומלח בנדיבות. מכסים את הסיר במכסה, עוטפים במגבת על ראש הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנטנה.
  3. כשסיימתם והאורז התקרר, מוסיפים את הצימוקים והצנוברים. אפשר בשלב הבישול לתבל בזעפרן או כורכום בעדינות או בכף מי פריחת הדרים. אפשר גם לא.
    מלאו את חלל השוק במילוי. אם יישאר מילוי , אכלו אותו כמות שהוא למחרת. עם חוט שמשון ומחט עבה תופרים את הפתח. עושים עיסוי הגון לשוק מבחוץ בשמן זית ופלפל שחור גרוס (ואפשר גם קצת מלח גס).
  4. אופים 20 דקות ב 250 מעלות ועוד 40 דקות בערך ב 170 מעלות. הבשר צריך להיות שזוף ועסיסי.
  5. מוציאים מהתנור (משאירים אותו דולק) ומניחים בצד מכוסה בנייר אלומיניום.
  6. מביאים את המשמשים והסוכר יחד עם מי ההשריה לרתיחה בסיר קטן. ממשיכים לבשל על אש בינונית לא מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים כמעט התאדו.
  7. שופכים את השומן המיותר מהטלה , מגבירים את חום התנור ל 230 מעלות, שופכים את הרוטב על פני הבשר ומזגגים את הבשר עם הרוטב כ-5 דקות בתנור החם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים