שתף קטע נבחר

הלחי השנייה: תבשיל לחי

מנה עיקרית מפוארת שללא ספק תסחוט מחמאות מהמסובים לשולחן הסדר: מתכון של חיים כהן לתבשיל לחי עם יין לבן

תבשיל לחי

המצרכים (ל-4 אנשים):

1 ק"ג בשר לחי בקר

5 עגבניות

5 בצל לבן

4 פלפל אדום, קלוי וקלוף

צרור פטרוזיליה

2 יחידות עצמות בקר, מושחמות בסיר

1 ראש שום

2 ענפי סלרי

1 גזר

2 כפיות פלפל שחור

מלח לפי הטעם

2 כוסות יין לבן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
  2. בסיר רחב צורבים את הבשר עד שהוא משחים, ומוציאים החוצה לצלחת.
  3. באותו הסיר ממשיכים בצריבת הירקות בסדר הבא: בצל, גזר, שום, סלרי, עגבניות, פלפל קלוי.
  4. אחרי הצריבה מוציאים לצלחת.
  5. "שוטפים" את המשקעים בסיר עם היין הלבן, ומרתיחים עד שהאלכוהול מתאדה.
  6. מחזירים לסיר את הבשר, העצמות וכל הירקות.
  7. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, פלוס 2 ס"מ מעל הבשר. מרתיחים על להבה גבוהה. מוסיפים פטרוזיליה, ומנמיכים את הלהבה.
  8. מבשלים כ-3.5 שעות. מוציאים את הבשר והעצמות לצלחת הגשה.
  9. בבלנדר טוחנים את כל הרוטב עם כל הירקות.
  10. הגשה - שופכים את הרוטב הטחון על הבשר, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תבשיל לחי עגל חגיגי, שף חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים