הלחי השנייה: תבשיל לחי
מנה עיקרית מפוארת שללא ספק תסחוט מחמאות מהמסובים לשולחן הסדר: מתכון של חיים כהן לתבשיל לחי עם יין לבן
תבשיל לחי
המצרכים (ל-4 אנשים):
1 ק"ג בשר לחי בקר
5 עגבניות
5 בצל לבן
4 פלפל אדום, קלוי וקלוף
צרור פטרוזיליה
2 יחידות עצמות בקר, מושחמות בסיר
1 ראש שום
2 ענפי סלרי
1 גזר
2 כפיות פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות יין לבן
אופן ההכנה:
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
- בסיר רחב צורבים את הבשר עד שהוא משחים, ומוציאים החוצה לצלחת.
- באותו הסיר ממשיכים בצריבת הירקות בסדר הבא: בצל, גזר, שום, סלרי, עגבניות, פלפל קלוי.
- אחרי הצריבה מוציאים לצלחת.
- "שוטפים" את המשקעים בסיר עם היין הלבן, ומרתיחים עד שהאלכוהול מתאדה.
- מחזירים לסיר את הבשר, העצמות וכל הירקות.
- מוסיפים מים עד כדי כיסוי, פלוס 2 ס"מ מעל הבשר. מרתיחים על להבה גבוהה. מוסיפים פטרוזיליה, ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים כ-3.5 שעות. מוציאים את הבשר והעצמות לצלחת הגשה.
- בבלנדר טוחנים את כל הרוטב עם כל הירקות.
- הגשה - שופכים את הרוטב הטחון על הבשר, ומגישים.
מומלצים