שתף קטע נבחר
 

פשוט אבל חגיגי: תבשיל בקר עם לוביה

מתכון קל מאוד להכנה, אשר דורש לא יותר מביקור חפוז בשוק: השף ירון קסטנבוים עושה לכם את החיים פשוטים

תבשיל זנב, בשר ראש ועצמות עם לוביה

המצרכים (ל- 6-8 סועדים):

1.5 ק"ג בשר ראש ולחי, נקיים חתוכים לפרוסות רחבות

1 זנב פרה שלם, חתוך למדליונים בין הסחוסים (הקצב יעשה את זה עבורכם)

4-5 בצלים גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לשישיות

4-5 כפות שומן בקר או שמן זית

4 עצמות מעורבות - ברך וסוכר (יתקבלו בברכה גם 2 עצמות מח)

חופן נדיב של שעועית לוביה, נקייה מסיבי צד

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר רחב בעל שוליים גבוהים לחום בינוני, ומוסיפים שומן בקר או שמן זית.
  2. מוסיפים את נתחי בשר הלחי, הראש והזנב וצולים כ 15 דקות (בסבלנות על אש בינונית, יש להשחים ולא לשרוף).
  3. מעבירים את נתחי הבשר לקערה גדולה, ומוסיפים את שישיות הבצלים.
  4. צולים כ- 10 דקות נוספות, ומקרמלים את הבצלים.
  5. מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים את העצמות, ומכסים במים בטמפרטורת החדר (עד כדי כיסוי בלבד).
  6. מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים לבעבוע איטי, ומכסים. בשלב הזה אפשר להשאיר על להבה קטנה לכ- 4 שעות או להעביר לתנור אשר חומם ל- 130 מעלות לכ- 6 שעות. בכל דרך שתבחרו, את הלוביה יש להוסיף בשעתיים האחרונות של הבישול.
  8. לפני הגשה מביאים לבעבוע על סף רתיחה, מאזנים תיבול במלח ופלפל שחור, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון פשוט וקל לתבשיל זנב בקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים