שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ממולאים וכשרים: קרפים לפסח
    מחפשים משהו טעים לנשנש בשבוע של חול המועד? רותי קינן מביאה את הגרסה הכשרה לפסח לחביתיות דקיקות ואוויריריות, במילוי מלוח או מתוק

    בארוחת ליל הסדר, המופקת בהתאם למסורת המשפחתית שלנו, נעדרו ממקומן מסמלי החג המובהקים – הכופתאות (או הקניידלך). יש לכך הסבר הלכתי (אליבא דסבתי, עליה השלום, אבל לא נתעכב עליו). במקומן אנחנו מייצרות, אמי ואני, אטריות של פסח, על פי המתכון המשוחזר של סבתא, שמבוסס על חביתיות דקיקות מביצים וקמח תפוחי אדמה.

     (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)

    מאחר שאנחנו מנפקות בסערת ההכנות כמות ענקית של חביתיות, תמיד נשאר משהו ליום המחרת. וכך נולדו החביתיות הממולאות האלה, שעושות שימוש גם בשאריות החרוסת שנרקחה באהבה (ובכמויות).

     

    גם אם אין לכם שאריות מליל הסדר, החביתיות האלה בהחלט שוות הכנה, כמאכל פסחי לכל הזדמנות. אפשר למלא אותן בכל תערובת - מלוחה או מתוקה - לשלוח לתנור לכמה דקות או לטגן במחבת, מה שתרצו. הן מתנהגות כמו כל חביתית אחרת, ונענות בגמישות לקיפול ולגלגול.

     

    הנה המתכון הבסיסי ושלוש גרסאות למילוי – שתיים מתוקות (כולל חרוסת), ואחת מלוחה:

     

    חביתיות לפסח

    מתכון בסיסי - מהכמות הזאת מתקבלות לא מעט חביתיות (תלוי בגודל המחבת). אם רוצים להכין מהן אטריות, מגלגלים 3-2 חביתיות לגלילה וחותכים לפרוסות ברוחב 2 מ"מ.

     (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
      

    המרכיבים:

    4 ביצים

    1 כוס מים

    1 כף שמן

    5 כפות קמח תפוחי אדמה

    1/4 כפית מלח

    שמן לשימון המחבת

     

    אופן ההכנה:

    1. טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה.
    2. מחממים היטב מחבת משומנת ויוצקים מהבלילה, כך שתכסה את כל תחתית המחבת. מטגנים כדקה והופכים על צלחת.
       (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
      (צילום: רותי קינן)
    3. עורמים את החביתיות זו על זו. מכסים את כולן ביריעת פלסטיק נצמד ושומרים עד למילוי.
       (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
      (צילום: רותי קינן)

    הגרסה המלוחה: מלית כרשה

    יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה. אפשר, כמובן, להשתמש בכל תערובת ירקות אחרת או בתערובת של גבינות מלוחות.

     

    החומרים:

    2 כרשים פרוסות (רק החלק הלבן)

    50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית

    מלח פלפל

    תפוח אדמה גדול מבושל

    100 גרם פרמזן או קשקבל מגוררת (לא הכרחי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מתיכים את החמאה במחבת (או מחממים את השמן), מוסיפים את פרוסות הכרשה ומכסים את המחבת. מניחים לירק להתבשל, במחבת מכוסה, עד שהכרשה רכה מאוד.
    2. מעבירים לקערה, מוסיפים את תפוח האדמה המעוך במזלג, מלח, פלפל וחצי מהגבינה.
    3. ממלאים את החביתיות במלית ומקפלים למשולשים. מטגנים או אופים, עם שארית הגבינה זרויה למעלה.

     

    צפו - כך מכינים חרוסת:

    צילום: ירון ברנר

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הגרסה המתוקה: חרוסת או מלית תפוחי עץ

    אם נותרה לכם חרוסת מליל הסדר – תוכלו להשתמש בה כמלית לחביתיות מתוקות. אם לא – נסו את המלית המעודנת הזו.

     (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
    (צילום: רותי קינן)
     

    המרכיבים:

    5 תפוחי עץ

    50 גר' חמאה

    1/3 כוס סוכר

    100 גר' אגוזים כתושים

    1 כפית קינמון

    1/4 כפית ציפורן

    1/2 כף קמח תפוחי אדמה

    להגשה -

    אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
    2. בסיר בינוני ממיסים 2/3 מהחמאה עם הסוכר. מבשלים עד שמזהיב ומוסיפים את האגוזים. מטגנים דקה ומוסיפים את התפוחים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים (כרבע שעה). מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, מערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומסירים מהאש. מצננים.
    3. ממלאים את החביתיות, מקפלים למשולשים או לצורת בלינצ'ס, מניחים בתבנית ומושחים אותן בחמאה שנותרה. אופים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לחילופין אפשר לטגן את החביתיות בחמאה או במעט שמן.
    4. זורים אבקת סוכר ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים