שתף קטע נבחר

אחרי שהתאכזבו מהטייקונים, הבנקים מציעים הלוואות ללקוחות הפרטיים - מי מרוויח מזה?

אין בעל חשבון בנק בישראל שלא נתקל בשנים האחרונות בהצעות ללקיחת הלוואה מהבנק. הבנקים משווקים לקהל הרחב את ההלוואות בכל הזדמנות, צרכנים רבים לא בודקים את תנאי ההלוואה ונכנסים לעתים קרובות לעסקה לא משתלמת. מי מרוויח מגשם ההלוואות שהבנקים מרעיפים על הלקוחות? וכיצד ניתן בכל זאת לקחת הלוואה בתנאים הוגנים בישראל של ימינו?

כולנו רוצים להגשים חלומות קטנים: חופשה בחו"ל, שיפוץ הבית, או רכב חדש. בשנים האחרונות נראה שהבנקים נחלצו לעזרתנו והחלו למכור לנו הגשמת חלומות באמצעות הלוואות מיידיות ונוחות. אך מה עומד מאחורי ההלוואות שהבנק מנסה לגרום לנו לקחת? כיצד נוכל להבין מי מרוויח מכך (רמז: לא אנחנו), ומהן האופציות שבכל זאת קיימות בשוק ומציעות לנו הלוואות בתנאים מצוינים?

 

כשהטייקונים לא משלמים, הבנקים פונים ללקוחות הפרטיים

בעבר, העדיפו הבנקים לתת הלוואות לטייקונים ולחברות ענק, מתוך ההנחה שמדובר על הלוואה עם סיכון נמוך מאוד. כתוצאה מכך, הבנקים הסכימו לקבל ריביות נמוכות על הלוואות עם תנאים מועדפים במיוחד. עם זאת, התהפוכות במשק, המודעות הגוברת לריכוזיות ובעיקר הקריסה של מספר טייקונים מרכזיים, הובילו את הבנקים לעמוד מול חובות אבודים וחור גדול בכיס.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ישבו הבנקים וחשבו הגיעו למסקנה, ובצדק מוחלט, שהלקוחות הפרטיים, השכירים, בעלי המשפחות וההכנסות הקבועות, הם מקור הכנסה בטוח יותר. אם במקרה של הטייקונים הבנק שם את כל הביצים בסל אחד ונאלץ לתת ריביות נמוכות, אזי, כאשר מדובר באלפי לקוחות פרטיים, הסיכון מפוזר וניתן לקחת ריביות גבוהות בהרבה, מה שאומר הכנסה גדולה עבור הבנקים.

 

מנצלים את המידע שיש להם עלינו ואת ערוצי התקשורת לשיווק ההלוואות

הבנק יכול לנצל את מנגנוני הגבייה והאכיפה המשומנים שלו על מנת להבטיח שהלקוחות הרגילים וחסרי הכוח יחזירו את כל הכספים שהם חייבים, בנוסף לריבית פיגורים.

 

בכדי להחדיר את המסר לראשם של הלווים הפוטנציאליים החדשים, הבנקים מנצלים את התקשורת הישירה והזולה עם הלקוחות על מנת להפציץ את הלקוחות בהצעות "אטרקטיביות" להלוואות.

 

מדוע חשוב לבדוק לעומק את ההצעה מהבנק?

לקוחות רבים נוטים לקבל ההצעות המפתות מהבנק ולקחת את ההלוואה שהנציג מציע להם. רבים מהם סומכים על הבנק שלהם, איתו הם עובדים במשך עשרות שנים, ו סבורים שהוא בא לעזרתם.

 

אך בדיקה מעמיקה יותר של תנאי ההלוואה, מגלה בקלות יחסית שהבנק מרוויח, ואנחנו פחות. אם תבחנו את הפרסומים של הבנקים, תגלו שהבנק מפרסם את סכום ההלוואה שאנחנו רשאים לקבל, אך ללא פירוט העמלות שהבנק גובה, אשר מייקרות בצורה משמעותית את לקיחת ההלוואה.

 (צילום: dollarphotoclub) (צילום: dollarphotoclub)
(צילום: dollarphotoclub)

לכן, התפקיד שלנו בתור צרכנים חכמים, הוא להיות אקטיביים ולבדוק לעומק את האותיות הקטנות. בעת קבלת ההצעה להלוואה, בדקו את העלות הכוללת של הפעולה, השוו לחלופות בשוק, ורק אז קבלו את ההחלטה.

בררו ושאלו את השאלות הנכונות עבורכם – מה נדרש מכם בתור לוקחי ההלוואה? מהי העלות הנוספת של העמלות הבנקאיות? מהם תנאי פירעון מוקדם?

 

במקביל, זה הזמן לבדוק אל החלופות האחרות בשוק - כיום קיימים גופים נוספים שמציעים הלוואות, כגון חברות האשראי וחברות להלוואות חברתיות בין אנשים.

 

הבעיה הגדולה של חבורת האשראי, היא הריביות הגבוהות אף יותר מהבנקים, והעובדה שהחברות האלו נמצאות בבעלות הבנקים, כך שבכל מקרה הבנק ירוויח עליכם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חברת 'בלנדר הלוואות בין אנשים', לעומת זאת, מהווה פלטפורמה חברתית המציעה חלופה הוגנת ומשתלמת במיוחד מול הלוואות מהבנקים. בלנדר, מאפשרת לאנשים רגילים, בדיוק כמונו, לקחת ולתת הלוואות בסכומים שונים. כל הצדדים מרוויחים: הלווים משלמים ריביות אטרקטיביות ומקבלים תנאים מצוינים, והמלווים מקבלים ריבית גבוהה יחסית להשקעות אחרות בשוק, כאשר כל התהליך מתבצע בשקיפות מלאה. 

 

איך זה עובד?

'בלנדר הלוואות חברתיות בין אנשים' היא פלטפורמה טכנולוגית חדשנית, אשר מציעה הלוואה בתנאים משתלמים ואטרקטיביים. בניגוד לבנקים, אשר מוציאים הון על הפעלת סניפים ואלפי עובדים, בלנדר מגלגלת את החיסכון ישירות לכיסו של הצרכן בצורת ריביות נמוכות ואטרקטיביות.

 

מצד לוקח ההלוואה, כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר האינטרנט של בלנדר, להירשם לשירות בטופס פשוט וידידותי, ולהגדיר סכום ומטרה להלוואה. לאחר שהחברה מבצעת סינון מקצועי, ניתנת למלווים האפשרות להעניק לכם הלוואה.

 

לצד העובדה שמדובר באפשרות משתלמת במיוחד ללקיחת הלוואה, בלנדר מהווה פתרון חברתי, אשר מקשר ישירות בינינו, האנשים הפרטיים, ברשת של שותפות הדדית, ללא התערבות הגופים המסורתיים וללא עמלות מיותרות.

 

לבדיקת הריבית וההחזר החודשי להלוואה הבאה שלכם, לחצו>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים