שתף קטע נבחר

מחקר: בקרוב לא יוכלו לגור בחלקים במזה"ת

חוקרים במכון מקס פלאנק בגרמניה מצאו כי בעוד שלושה עשורים יהיו גלי חום ממושכים, אשר בשילוב סופות חול יגרמו לכמה אזורים במזרח התיכון ובצפון אפריקה להיות בלתי ראויים למגורי אדם

המומחים מזהירים מההשלכות של המשך הזיהום שמוביל להתחממות כדור הארץ, ומחקר חדש שפורסם החודש ממחיש שוב עד כמה הסכנה גדולה. מהמחקר עולה כי בעוד כ-30 שנה, אם מגמת ההתחממות תימשך, לא יהיה ניתן לחיות בכמה אזורים במזרח התיכון ובצפון אפריקה בשל הטמפרטורה הגבוהה.

 

על-פי המחקר, שנערך על-ידי חוקרים ממכון מקס פלאנק בגרמניה ופורסם החודש, עולה כי גם במקרה שהטמפרטורה הממוצעת בכדור הארץ תעלה ב-2 מעלות לעומת המצב לפני המהפכה התעשייתית, הטמפרטורה באותם אזורים במזרח התיכון ובצפון אפריקה תעלה ביותר מ-4 מעלות עד אמצע המאה.

אבו דאבי, אחד האזורים החמים באזור. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו דאבי, אחד האזורים החמים באזור. ארכיון(צילום: EPA)

עוד אמרו החוקרים כי מספר הימים שבהם הטמפרטורה מעל הממוצע יגדלו בשנים הקרובות ובשילוב עם סופות החול – התנאים לא יאפשרו מגורים של בני-אדם ולכן הם יאלצו להגר למקום אחר.

 

על פי המחקר שנערך במוסד המדעי, שכמה חוקרים בו זכו בפרסי נובל, בשנת 2050 הטמפרטורה בכמה אזורים במזרח התיכון ובצפון אפריקה תהיה 30 מעלות בשעות הלילה. במהלך שעות היום ההערכה היא כי הטמפרטורות בעונת הקיץ יגיעו ל-46 מעלות. עוד מעריכים המדענים כי עד סוף המאה הטמפרטורה החציונית באותם אזורים תגיע ל-50 מעלות צלזיוס.

 

גלי החום, על-פי החוקרים בגרמניה, יהיו בתדירות גבוהה פי 10 מאשר המצב כיום, והם יהיו ארוכים יותר. על-פי החוקרים בעשור שעבר היו 16 ימים חמים במיוחד בשנה. על-פי המודל של אותם חוקרים המספר יזנק ל-80 בעוד שלושה עשורים ואילו עד הסוף המאה יהיו 118 ימים חמים במיוחד בממוצע בשנה בכמה אזורים במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

 

וזה ממש לא כל החדשות הרעות. החוקרים מצאו כי האבק באזור סעודיה, עיראק וסוריה עולה עם השנים. הסיבה לכך היא סופת החול המתגברות בשל בצורת מתמשכת. המומחים מעריכים כי שינויי האקלים יובילו להחרפת המצב עוד יותר. עוד מעריכים המומחים כי המצב הזה ישפיע מאוד על התושבים באותם אזורים.

 

"שינויי האקלים יחמירו ללא ספק את תנאיי החים במזרח התיכון ובצפון אפריקה", אמר פרופ' יואניס לאליבלד, ממובילי המחקר. "גלי חום ממושכים וסופות חול לעתים קרובות עלולים לגרום לכמה אזורים להיות בלתי ראויים למגורים, דבר אשר לבטח יגרום להגירה".

 

החוקרים השתמשו בשני מודלים עיקריים כדי לנסות לנבא מה יהיו הטמפרטורות בעוד כמה שנים. אחד מהם הוא שפליטות גזי החחמה יירדו עד שנת 2040 והשני הוא שהסכם פריז, כמו כל ההסכמים לפניו, לא ייושמו וכדור הארץ ימשיך במגמת ההתחממות.

 

למחקר המלא  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנור ארנון
יהיה חם. ארכיון
צילום: מנור ארנון
מומלצים