שתף קטע נבחר

עוברים דירה? 5 דברים שחייבים לדעת

נסו להיות גמישים עם תאריך ההובלה, בקשו להיות ראשונים ביום המעבר, אל תשכחו לעשות "שיעורי בית" לגבי המעבר ומה עוד? "המקצוענים" עם כל הפרטים

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

הקיץ בפתח ואיתו עונת מעברי הדירה, ששיאה בחודשים יולי-אוגוסט. אבל עכשיו זה הזמן להתארגן מראש ולדעת כמה שיותר פרטים על האריזה, על בחירת תאריך ההובלה, ועל איך למנוע בעיות ביום המעבר. הנה כמה טיפים שכדאי שתתחילו ליישם מראש, כדי למנוע כאב ראש ביום המעבר.

 

עוד בנושא:

טיפים בנושא הובלות

להעביר את הארון דירה או לקנות חדש

מחירון הובלות

 

נסו להיות גמישים עם תאריך ההובלה 

בחירת תאריך ההובלה הוא פרמטר שיכול להעלות את מחיר ההובלה. אם אינכם מחויבים לתאריך מסוים ויכולים לגלות גמישות, הימנעו מהובלה בתאריכים המבוקשים ביותר. זה לא רק יגרום לזמינות גבוהה יותר של מובילים וליכולת טובה יותר שלכם להתמקח על המחיר, הדבר גם יפחית את הסיכון שיהיו תקלות, שיבושים ואיחורים באותו היום. אז מאילו תאריכים כדאי להימנע? "תחילת חודש וסוף חודש הם הימים הכי עמוסים", אומר אנייב ריזוקול מצ'יק צ'אק מובינג. "כלומר מה-1 ועד ה-3 לחודש, ומה-28 עד סוף החודש. באמצע החודש, מרבית המובילים יהיו פנויים יותר, גם בעונה העמוסה".

 

בקשו להיות ראשונים ביום המעבר 

"בעונה החמה המובילים לרוב מובילים שתי דירות באותו היום. כדי למנוע עיכובים בגלל אירועים בלתי צפויים, ועוגמת נפש, בקשו להיות הראשונים וקבעו עם המוביל לשעת בוקר מוקדמת", מציע ריזוקול. נכון, אולי תצטרכו להשכים קום באותו היום, אבל עד שעות אחה"צ המעבר יהיה מאחוריכם.

 

עשו שיעורי-בית לפני שאתם מזמינים מוביל 

אין טעם לבקש הצעת מחיר בטלפון. אם בכל זאת אתם עושים זאת, קחו בחשבון שזהו בהחלט לא המחיר הסופי, וייתכן שבשטח יתגלו כל מיני פרמטרים שייקרו את עלות ההובלה הסופית. מבחינתכם, הכי טוב שהמוביל יגיע לשטח ויראה במה מדובר לפני שהוא מתמחר את ההובלה. אם בכל זאת, החלטתם לסגור על מחיר בטלפון, כדאי שתקיימו את השיחה רק לאחר שיש לכם את כל הפרטים החשובים לגבי הדירה שאתם עוזבים ולגבי הדירה שאליה אתם עוברים.

 

ערכו רשימה מפורטת ככל שתוכלו לגבי כל החפצים שעליכם להעביר. תכללו בה כמות משוערת של ארגזים אליהם תיכנס כל התכולה, רשימה של כל מוצרי החשמל, הריהוט שניתן לפרק וזה שלא, תקבלו החלטה האם אתם מעבירים גם ארונות וספריות ואם כן האם אתם מתכוונים לפרק ולהרכיב אותם בעצמכם או באמצעות בעל מקצוע אחר.

 

דאגו לברר מה גודל המעלית (אם ישנה בבניין שאותו אתם עוזבים ובבניין אליו אתם עוברים), האם ניתן להחנות משאית בכניסה לדירה, האם ישנן מדרגות בכניסה ומהו המרחק בין הדירה למקום שאליו תחנה המשאית. כל אלו משפיעים בצורה משמעותית על עלות ההובלה. לכן, גם אם אתם סוגרים את כל הפרטים טלפונית, דאגו לתמחר הכל מראש, כדי שביום ההובלה עצמה לא תהיו בעמדת מיקוח נמוכה יותר מהמוביל ותיאלצו להיכנע לתעריפים שלו.

 

סיכמתם מחיר? דאגו שכל הפרטים יהיו כתובים 

אל תצפו שהמוביל יזכור בעל-פה את הסיכומים שלכם איתו. מה שלא מעוגן בכתב יכול לגרור מחלוקות בהמשך. דאגו שכל הפרטים יהיו כתובים בהזמנת עבודה, כולל פירוט הריהוט הנדרש להובלה, כמות הארגזים, מי מספק את ציוד האריזה, מה קורה במקרה של איחור, בקשו לראות העתק של פוליסת ביטוח כדי לדעת שאתם מכוסים במקרה של נזק לרכוש שלכם, ובקשו שההצעה תישלח אליכם למייל. חברת הובלה שמכבדת את עצמה תעשה זאת בכל מקרה, אבל אם לא, דאגו לדרוש זאת.

 

לארוז לבד או עם שירותי אריזה? 

גם אם אתם עוברים רק בעוד חודש, קחו בחשבון שדירה גדולה לוקח זמן לארוז. לא כולם זקוקים לשירותי אריזה, ויש כאלו שאוהבים לנצל את המעבר לצורך מיון החפצים. בכל מקרה, אם התחלתם ואתם רואים שהמשימה גדולה עליכם, ולא משתלמת מבחינת הפסד ימי עבודה וכל הכאב-ראש הכרוך בכך, תמיד תוכלו להזמין את שירותיה של חברת ההובלה. ייתכן ששווה לכם לקבל החלטה מראש ולתמחר את האריזה אצל אותה חברת הובלה, ולא לשכור שירותים של שתי חברות נפרדות.

 

לרוב, הדבר שהכי משתלם הוא לא לארוז לבד חפצים שבירים, ואלו נמצאים בעיקר במטבח. תוכלו תמורת תשלום סביר וכמה ארגזים בודדים לחסוך מעצמכם את הסיוט שבעטיפת כלי המטבח ובלקיחת אחריות עליהם. זכרו שאם חברת ההובלה אורזת את החפצים, היא גם אחראית להם במקרה של שבר. בגדים, סביר להניח שתוכלו לארוז בקלות בכמה שקיות גדולות, אבל כוסות וצלחות זה כבר עניין של מומחיות. בכל מקרה, כדאי לקבל החלטה מראש.

 

כמה זמן בממוצע לוקח לארוז? תלוי. דירת חדר ניתן לארוז ביום-יומיים. דירת שניים חדרים - בשלושה ימים, דירת 3 חדרים – בשבוע, ודירת 5 חדרים כדאי להתחיל לארוז אף 3 שבועות מראש.

 

החלטתם לארוז בעצמכם? חסכו בעלויות. ריזוקול: "לרוב, חברת ההובלה תספק לכם ציוד אריזה בעלות נמוכה יותר מאשר אם תקנו בעצמכם. זאת, בשל העובדה שהם קונים את הציוד בסיטונאות ממפעלי הקרטונים ולכן יכולים להשיג אותו בעלות מוזלת עבורכם (כשלושה שקלים לארגז בממוצע)".

 

מחפשים מוביל? לרשימה באתר המקצוענים 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים