כבר לא בוכה
היחסים המורכבים בין אסתר רדא לאביה אחרי גירושי הוריה שימשו השראה לשיר החדש שלה, Cry For Me. אתם מוזמנים להאזין לו לפני כולם
אחרי שאסתר רדא הוכיחה שאפשר גם להתארח במופע של שלמה ארצי וגם ליצור מוזיקה באנגלית ולהשתלב בפלייליסט של גלגלצ, הגיע הזמן לעבור את מחסום האלבום השני. רדא מוציאה בימים אלה סינגל ראשון, Cry For Me. האזינו ראשונים לשיר:
כמו את כל החומרים, רדא כתבה והלחינה את השיר, בדרך לאלבום החדש שצפוי לצאת באוקטובר. "השיר נכתב על לקיחת אחריות וסליחה", היא מספרת, "כתבתי אותו בתחילת התהליך של שיקום מערכת היחסים שלי עם אבא שלי, שאיתו היו לי עליות ומורדות ביחסים מאז גירושי הוריי. המילים נכתבו ממקום רגשי ועמוק, וביחד עם הביט השמח והרקיד הן מספרות סיפור שהוא גם עצוב וגם שמח".
האלבום הראשון של רדא זכה לשבחים וסלל לה את הדרך לתחילת קריירה בחו"ל, מה שמעמיד רף גבוה של ציפיות לקראת הבאות. "כשהתחלתי את העבודה על האלבום אכן היו לי מחשבות של לחץ וציפייה", היא מסכימה. "אבל ברגע שצללנו לתוך היצירה עצמה, הנגינה והשירה באולפן, כל הלחץ התפוגג והפך לשמחה והנאה גדולה ורצון גדול לשתף את כולם בתוצאה".
הוחתמת בלייבל הבינלאומי דיסקוגרף, זה רגע שמשנה קריירה?
"החתימה בלייבל הגיעה אחרי תקופה ארוכה של הופעות בחו"ל, ובעצם הייתה האישור הסופי של הכניסה לסצנה הבינלאומית. מרגש לראות את האלבום שלי על המדפים בחנויות מוזיקה באירופה, מאוד לא מובן מאליו".
עוד לפני המוזיקה הצליחה רדא לפתח קריירת משחק, שכללה עד עכשיו הצגות ("הלהקה" בהבימה, "גזע" בתיאטרון חיפה), סרטים ("קירות", "הגננת" של נדב לפיד) וטלוויזיה ("דאוס", "נויורק"). "כרגע אני מצטלמת לסרט של תמר ברוך, כחלק מפסטיבל סרטים בערבה. הלוואי והיה לי יותר זמן לעסוק במשחק. תיאטרון כבר לא בא בחשבון בגלל התקופות הממושכות שבהן אני נמצאת בטורים והופעות בחו"ל, והאמת שגם טלוויזיה וקולנוע מצריכים שאשאר בארץ לפחות לתקופת הצילומים וזה קצת מסבך את העניינים".
היית על השער של מגזין "לופטהנזה" באחרונה. מה הסיפור מאחורי האירוע?
"מדובר על מגזין הנשים שלהם, שבו נבחרות לככב נשים חזקות ומעוררות השראה. הן פנו אליי כאמנית שמוכרת גם בעולם הרחב, ובמיוחד באירופה, אך מזוהה עם ישראל ותל־אביב, וזה כבוד גדול".