שתף קטע נבחר

רעבים למידע והמחשב נתקע

כמות המידע שאנחנו צורכים בכל ביום דרך האינטרנט היא אדירה, ולא רק אנחנו מתמודדים עם השפע, גם המערכות הממוחשבות צריכות לעמוד בעומסים כבדים. נתונים מראים שתעבורת המידע באינטרנט צמחה פי 5 בחמש השנים האחרונות והיא צפויה לצמוח עוד. איך מתמודדים עם העומס? מייצרים שבבים סופר חכמים

בשיתוף מארוול

 

מי שמבצע חיפוש בגוגל, מנווט בוויז, צופה בסרט בנטפליקס, מעלה תמונות לפייסבוק או מעלה לחבריו סרט ביוטיוב, כלל אינו מודע לכך שתשתית טכנולוגית אדירה ("הענן") הוקמה למענו ולמען מיליארדי משתמשים נוספים שמאפשרת לכל זה לקרות.

 

יתרה מכך, הציפייה של כל אחד מאתנו לשירותים חדשים ומהירים יותר, תקפיץ בעתיד את הביקוש לתעבורת נתונים ואת הצורך ולהאיץ את קצב התעבורה. למעשה, גם משתמשים ומנהלים עסקיים, ראשי מוסדות מחקר וארגוני ענק רואים בקצב עיבוד תעבורת נתונים מהירה עניין חיוני להצלחתם.

מאות ג'יגה ביט בשנייה ()
מאות ג'יגה ביט בשנייה
 

כמה נתונים זולל העולם וכיצד ניתן להשביע את תיאבונו?

על פי נתונים של חברת סיסקו תעבורת המידע באינטרנט צמחה פי 5 ב-5 השנים האחרונות והיא צפויה לצמוח עוד פי 3 ב-5 השנים הקרובות. בין 2014 ל-2019 קצב הצמיחה השנתי הצפוי של תעבורת האינטרנט יגיע ל-23%.

 

היקף התעבורה צפוי להגיע עד ל-2 זטה בייט ( שקול ל-2 מיליארד דיסקים בני 1 טרה בייט) בשנת 2019. היקף התעבורה בין שרתים צפוי לגדול בקצב גבוה אף יותר. (כיום רוב המידע מועבר בין שרתים ולא באינטרנט).

 

אז איך משביעים את הרעב למידע ושירותים נוספים? "כידוע, חוות השרתים הענקיות שהוקמו בעולם נועדו להתמודד עם הביקושים הגדלים לתעבורת נתונים מהירה ולשירותי מידע", מסביר גיא אזרד ממארוול ישראל, סגן נשיא מארוול העולמית ומנהל ההנדסה של תחום מתגי תקשורת.

 

"מדובר בחוות שרתים 'פרטיות' של ארגונים גדולים והן מגה חוות שרתים של חברות כמו גוגל, אמאזון, פייסבוק, מיקרוסופט ורבות נוספות המציעות מגוון של שירותים בתחום עיבוד הנתונים".

 

המהנדסים האחראים על תכנון חוות השרתים נמצאים במרוץ מתמיד שנועד להדביק את הפער בין הביקוש לשירותים נוספים והגידול בתעבורת המידע – זאת באמצעות הטמעה מהירה של טכנולוגיות חדשות שמאפשרות קצב עיבוד מידע מוגבר ומסוגלות להעביר נתונים בקצב מהיר יותר ויעיל יותר מבחינה כלכלית.

 

הבסיס לכל השירותים ולתעבורת המידע הינו חוות שרתים ענקיות בנות מיליוני שרתים ובנוסף מערכות תקשורת המחברות בין השרתים לבין עצמם ולרשת התעבורה החיצונית. הבסיס לציוד התקשורת הינו שבבי תקשורת.

 

שבבי התקשורת שמפותחים בישראל ובעולם נדבך מרכזי ביכולת זו. קצב תעבורת הנתונים בשבב יחיד עלה בשנים האחרונות מעשרות ג'יגה ביט בשנייה למאות ג'יגה ביט בשנייה. הדורות החדשים של השבבים מסוגלים להעביר כבר אלפי ג'יגה ביט (טרה) בשנייה.

 

"קצב התעבורה ויכולות האחסון והעיבוד בענן עתידים לשנות את אורח חיינו פעם נוספת", מציין אזרד. למשל: "משתמש ביתי יוכל לצפות במספר סרטי ווידאו באיכות HD 4K בזרימה ישירה וללא הפרעות, לשחק משחקים באיכות גרפית גבוה ללא קונסולת משחקים פיזית. מוצרים ביתיים ורכבים יוכלו לתקשר דרך הענן. ארגונים עסקיים גדולים ומעבדות מחקר ייהנו מקצבים מהירים יותר בסדרי גודל של עיבודי נתונים, וכל זאת בעלויות דומות לעלויות המקובלות כיום".

 

קפיצות המדרגה הללו בקצבי תעבורת הנתונים הם בבחינת אתגר טכנולוגי ממדרגה ראשונה, המחייב שבירת מחסומים ופריצות דרך תכופות בשורה של תחומי חומרה, תוכנה ועוד.

 

הדורות הבאים של שבבי התקשורת יעלו עוד יותר את קצב העברת הנתונים, יאפשרו הגדלת חוות השרתים, יורידו את שיהוי המידע ויאפשרו גמישות פונקציונלית רבה יותר. מי שרוצה לקחת חלק במהפכות הטכנולוגיות הבאות, ימצא את מקומו בתכנון השבבים והתוכנה שיאיצו בשנים הקרובות לרמות חדשות את עבוד ותעבורת הנתונים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
כולם ביחד ב"ענן"
shutterstock
מארוול
מומלצים