שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ספירולינה - הסופר פוד שמשנה את חוקי המשחק של ספורטאים ומתאמנים

    מאז שהוכרזה כסופר פוד ונאס"א אף בחנה אותה כמועמדת לאחד המאכלים האידיאלים למסע ארוך בחלל, אצת הספירולינה נחתה גם בתפריטי בתי קפה חלוציים בעולם, ובהם רשת ארומה ישראל, שבה משתמשים בזן מיוחד, פרי פיתוח ישראלי ייחודי. אז למה כדאי לשתות אותה?

    מאת יצחק פרל

    מאז שהצהירה נאס"א על האצה כמועמדת למאכל המושלם למסע בחלל בשנות ה-80, הפכה האצה הכחולה ירוקה, או בשמה המוכר יותר – ספירולינה – לאחת הכוכבות הגדולות של עולם הסופר פוד. את הפיכתה של מיקרו האצה, שניתן לצפות בה רק במיקרוסקופ, ללהיט בינלאומי ניתן לזקוף לא רק להכרזת ארגון הבריאות העולמי, שהכתיר אותה כמקור עשיר לברזל ולחלבונים, אלא בעיקר ל"ריכוזיות" הגבוהה שבה, או במילים אחרות - הרבה רכיבים תזונתיים במעט משקל. דבר חשוב שיש לשקול כשיוצאים למסע בין כוכבים.

     

     

     

    ספירולינה. משפרת את היכולת של הגוף להתאושש מפעילות ספורטיבית, להפחית תחושת עייפות ולהפחית כאבי שרירים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    ספירולינה. משפרת את היכולת של הגוף להתאושש מפעילות ספורטיבית, להפחית תחושת עייפות ולהפחית כאבי שרירים(צילום: shutterstock)
     

     

    הספירולינה תורמת ליכולת של הגוף להתאושש אחרי פעילות ספורטיבית, להפחית תחושת עייפות ולהפחית כאבי שרירים. אין פלא, אם כך, שהיא הפכה ללהיט בקרב שוחרי בריאות וספורט.

     

    איילת וינשטיין, ראש מדור תזונה במרכז לרפואת ספורט ומחקר במכון וינגייט ממליצה על צריכת ספירולינה לפני או זמן קצר לאחר הפעילות גופנית כדי למקסם את יתרונותיה. 

     

    הספירולינה מגיעה היום אלינו כאבקה מיובשת ובעלת טעם מובחן, או כאצה טרייה שהוקפאה. יתרונה של הספירולינה הקפואה הינו שטעמה ניטרלי וניתן לשלב אותה בקלות בשייקים ובמיצים טעימים ומזינים.

     

     

     

    מיץ מיקס תפוח, לימון וספירולינה בארומה ישראל. מוכן מספירולינה טרייה שהוקפאה (צילום: דודי מוסקוביץ') (צילום: דודי מוסקוביץ')
    מיץ מיקס תפוח, לימון וספירולינה בארומה ישראל. מוכן מספירולינה טרייה שהוקפאה(צילום: דודי מוסקוביץ')

     

    מקור טבעי לחלבון מלא

     

    הפוטנציאל של הספירולינה כמקור לחלבון מלא, ויטמינים ומינרלים, גירה גם את דמיונם של מדענים וחוקרים רבים – כפתרון אידיאלי להזנת האנושות

    ולמיגור בעיית הרעב בעולם.

     

    האצה המזינה כבר אומצה על ידי שפים, מסעדות ובתי קפה חלוציים בכל העולם. גם רשת ארומה ישראל הצטרפה למהלך והשיקה סדרת מיצים טבעיים חדשה, המבוססת על ספירולינה טרייה שהוקפאה, שכוללת שילוב ייחודי - מיקס של תפוח ולימון עם האצה המופלאה; וכן מיץ תפוזים סחוט טרי עם הטאץ' הירקרק. הספירולינה של ארומה ישראל היא מזן קדרון, שהינו פיתוח ישראלי ייחודי. את האצה הטרייה אורזים ומקפיאים במפעל הבית של ארומה הממוקם בעמק האלה.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים