שתף קטע נבחר

נשיא מצרים המודח מורסי נידון ל-40 שנים בפרשת הריגול לקטאר

בפעם הרביעית גזר בית משפט במצרים מאסר ממושך על הנשיא המודח שהורשע בריגול. העונש מצטרף למאסר עולם ועונש מוות שנגזרו עליו בתיקים אחרים. שישה נאשמים נוספים, בהם שני עיתונאי אל ג'זירה שמוגדרים נמלטים, נידונו למוות. השופט: "בגידה במולדת היא דבר שהנפש לא יכולה לסבול"

 

 

בית המשפט באקדמיית המשטרה בקהיר גזר בצהריים (שבת) 40 שנות מאסר (מאסר עולם של 25 שנים ו-15 שנות מאסר נוספות) על נשיא מצרים המודח, מוחמד מורסי, בפרשת הריגול עבור קטאר. זה גזר הדין הרביעי שבית המשפט במצרים פוסק נגד הנשיא המודח. על שישה נאשמים אחרים נגזר עונש מוות בתלייה. "בגידה במולדת היא דבר שהנפש לא יכולה לסבול", אמר השופט היום אחרי שהקריא את חוות הדעת של המופתי שתמכה בעונש המוות.

 

שניים מבין ששת הנידונים למוות הם עלאא סבלאן ואיבראהים הילאל, עיתונאים של רשת אל ג'זירה. השניים לא נכחו והם מוגדרים נמלטים.

 

השופט ציין כי ששת הנידונים למוות גרועים ממרגלים שכן מרגלים מגיעים מחוץ למולדת, ואילו הם אזרחי מצרים. מורסי זוכה מאחד האישומים נגדו ולכן לא נגזר עליו עונש מוות. צוות ההגנה של הנאשמים הודיע שיערער על כל העונשים.

נשיא מצרים המודח מוחמד מורסי (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא מצרים המודח מוחמד מורסי(צילום: AP)
 

השופט מקריא את גזר הדין, היום ()
השופט מקריא את גזר הדין, היום

בפברואר 2015 החל משפטו של מורסי ועשרה נאשמים נוספים בגין "פרשת הריגול עבור קטאר" שבמסגרתה הועברו, כביכול, מסמכים רגישים הקשורים לביטחון הלאומי של מצרים לנסיכות המפרצית הידועה בתמיכה בארגון האחים המוסלמים. אחד הנאשמים הוא אחמד מוחמד מוחמד עבד אל-עאטי, מנהל לשכתו של מורסי בזמנו. לא פחות מ-99 ישיבות התקיימו עד להכרעת הדין אחרי שבחודש ספטמבר 2015 החליט התובע הכללי לשעבר שנרצח, הישאם ברכאת, להעמיד את הנאשמים לדין בעקבות החקירה בנושא.

 

מאז הדחתו ביולי 2013 כלוא מורסי בבית הכלא המבודד "בורג' אל-ערב" באלכסנדריה. בחודש מאי ויוני אשתקד גזר בית המשפט במצרים עליו ועוד כמה אחרים עונש מוות שאושרר על-ידי המופתי בגין פרשת הבריחה הגדולה מהכלא בשנת 2011 בעת ההתקוממות נגד נשיא מצרים לשעבר, חוסני מובארק, בינואר 2011 שהביאה להדחתו.

 

במקביל הוא נידון יחד עם אחרים למאסר עולם (25 שנה) בגין חלקו בפרשה אחרת של קשירת קשר וריגול לטובת גורמים זרים כמו חמאס, חיזבאללה ומשמרות המהפכה באיראן. לפני כן נידון למאסר של 20 שנה בגין חלקו בדיכוי ההפגנות של מתנגדיו מול ארמון איתחאדיה בקהיר ב-2012.

 

מורסי התבטא לא אחת במהלך משפטיו נגד השופטים ואמר שהוא הנשיא הלגיטימי וכי הפסיקות שלהם אינן רלוונטיות. לנוכח העלבונות שהטיח בשופטים מתנהל נגדו הליך בגין ביזוי בית המשפט. גם אם תינתן גושפנקה משפטית סופתי להוצאתו להורג של מורסי באחד המשפטים, תהליך מסואב בפני עצמו, מי שיצטרך לאשרר זאת סופית הוא נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, שכזכור הביא להדחתו של מורסי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים