שתף קטע נבחר

קייטנת צבע אדום בעוטף עזה

170 בני נוער מדרום הארץ שגדלו כל חייהם בצל הפחד מהקסאמים מתייצבים כעת לעזור בעצמם ב"מאמץ המלחמתי". במקום לבלות בקיץ בים או בחו"ל הם יעברו הכשרה צבאית של טיפול בעורף במצבי חירום

יש כאלה שיבלו בים, יש שישוטטו בקניונים ואחרים ייסעו לחו"ל או שיעבדו כדי להרוויח דמי כיס לעצמם. אבל 170 בני נוער מעוטף עזה יעבירו את חופשת הקיץ בצורה שונה לגמרי: הם ישתתפו, מרצונם החופשי, ב"קייטנה ביטחונית" שתכשיר אותם לשמש כוח סיוע לכל האזרחים במקרה של מתקפות טילים ומצבי חירום נוספים.

 

מדובר בתלמידים ותלמידות מכיתות ט' עד י"ב, בנים ובנות שחיים בצל המציאות המאיימת וחסרת הוודאות הזאת מאז שהם זוכרים את עצמם. כולם מגיעים מיישובים במועצה האזורית שדות נגב - בהם קיבוץ עלומים, קיבוץ סעד, כפר מימון, בית הגדי, שוקדה ועוד - הסופגים רקטות ופצמ"רים כבר שנים ארוכות.

הילדים שגדלו תחת הרקטות (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
הילדים שגדלו תחת הרקטות(צילום: חיים הורנשטיין)

"המטרה - העלאת המודעות להתנדבות בשעת חירום בקרב בני הנוער" (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
"המטרה - העלאת המודעות להתנדבות בשעת חירום בקרב בני הנוער"(צילום: חיים הורנשטיין)
 

הקייטנה הייחודית תיפתח בימים הקרובים ותימשך לסירוגין לאורך כל חופשת הקיץ. במהלכה יקבלו בני הנוער הכשרה מקציני צבא מפיקוד העורף ומעובדות סוציאליות בנושאים הקשורים להתנהגות עם האוכלוסייה האזרחית במצבי חירום מלחמתיים.

 

ואלה הנושאים העיקריים שבהם תעסוק ההכשרה: סיוע לאוכלוסייה מבוגרת וקשישה (ליווי אנשים המתקשים בתנועה למרחבים מוגנים, ביקורי בית וכדומה); הדרכה לילדים כיצד להתמודד עם חרדה; פינוי יישוב במקרה של מתקפת טילים קשה וממושכת, כולל כל ההיבטים הלוגיסטיים כמו מתן הנחיות, סיוע באריזה, ארגון הסעות וכדומה; הדרכה כיצד לנהוג בעת מתקפת טילים אם אתה נמצא בבית או בשטח פתוח; הכנת מקלטים והכשרתם - וכן נושאים נוספים.

 

מעבר להרצאות המקצועיות יקבלו החניכים גם שיחות מוטיבציה. את אחת מהן יישא סרן זיו שילון, שאיבד את ידו בעת פעילות מבצעית ברצועה, החליט להילחם בפציעתו הקשה ולהמשיך הלאה - והפך לסמל של נחישות וכוח עמידה.

 

בתום הקייטנה הביטחונית יצטרפו בוגריה לצוותי החירום ביישובים ויסייעו בפעולות השונות. "מטרת המפגשים היא העלאת המודעות להתנדבות בשעת חירום בקרב בני הנוער", אומרת מוריה נגר, מנהלת יחידת ההתנדבות במחלקה לשירותים חברתיים במועצת שדות נגב. "בשעת חירום הצרכים העולים מהאוכלוסייה גדלים בהיבטים ובהקשרים שונים - מהצורך בסיוע לקשישים, לבעלי צרכים מיוחדים, ועד לילדים שנותרו ללא מסגרות לימוד. כל זה מעצים את הצורך במתנדבים".

 

ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן: "אני גאה בנוער הערכי שלנו שהצטרף לפרויקט הייחודי והחשוב הזה במהלך חופשת הקיץ, מתוך הבנת החשיבות של החוסן הקהילתי ומתוך ערבות הדדית ותרומה לקהילה. הראייה העתידית שלנו במועצה היא להמשיך לרתום את בני הנוער לפעילויות חשובות מסוג זה ולהפוך אותם לחיוניים ומשמעותיים. לפני כמה שנים הקמנו את יחידת הנוער שפעלה בצורה מופתית בצוק איתן והובילה כמה פרויקטים קהילתיים. כבר אז זיהינו את כוחם ויכולתם, והחלטנו לפתח את תחום הנוער עוד יותר ולהגדיל את תחומי העיסוק והמעורבות של הנוער ביישובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
ילדי הקייטנה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים