שתף קטע נבחר

כדורעף: מכבי תל אביב ניצחה בקרב הצמרת

מוליכת הטבלה שמרה על המקום הראשון, אחרי שניצחה בחמש מערכות את השנייה, הפועל כפר סבא. דניס מטוסביץ' היה המצטיין במשחק, עם 27 נקודות ושש חסימות

מכבי תל אביב שמרה על מקומה בפיסגה, אחרי שגברה הערב (ג') במשחק הצמרת על הפועל כפר סבא. בקרב צמוד ומרתק, שהיה כמעט שיחזור למשחקן הקודם, ניצחה תל אביב 2:3, במשחק שנמשך כשעתיים.

תל אביב נכנסה טוב יותר למשחק, והפגינה משחק דינמי ונייד במערכה הראשונה. מנגד סבלה כפר סבא ממשחק קבלה חלש ואפשרה למארחים ליצור פער של חמש נקודות - 18:13. כפר סבא התאוששה, צימצמה לנקודה אחת בלבד, 23:22, אך טעויות במכות הפתיחה הביאו לניצחון תל אביבי 22:25.

המערכה השנייה היתה הצמודה במשחק. שחקני כפר סבא הובילו לאורך כל המערכה ביתרון שנע בין שתיים לשלוש נקודות. סידרת טעויות מצד שתי הקבוצות הביא לשיוויון 24, כשכפר סבא מצליחה לבצע את הבריחה ולנצח במערכה 28:26. הניצחון הביא להתלהבות בקרב שחקני כפר סבא, ששלטו לאורך כל המערכה השלישית. דני פרידמן, עם ארבע נקודות ממכות פתיחה, יחד עם שגיא ברעם, הביאו ליצירת פער של חמש נקודות 23:17, וניצחון של האורחים במערכה - 25:21.

כפר סבא פתחה את המערכה הרביעית עם יתרון 6:1, ונדמה היה שהיא בדרך לניצחון. תל אביב, בזכות דניס מטוסביץ' המצטיין במשחק, הפכה את התוצאה ועלתה ליתרון 15:20, עליו שמרה עד לסיום המערכה בה ניצחה 20:25. שתי הקבוצות נכנסו למערכה החמישית, בסיומה היתה זו תל אביב שניצחה 11:15 בזכות משחק חסימות מצויין, ויכולת מרשימה של מטוסביץ' בהתקפה.

"היינו רעים מאוד. במערכה הרביעית הובלנו ונפלנו. הקבלה היתה רעה, אבל זה חלק מהמשחק", אמר דני אורן, מאמן כפר סבא. על נפילת המתח במערכה הרביעית, בה הובילה כפר סבא ואיבדה את היתרון אמר אורן: "אני מודע לבעייה. אנחנו מדברים על זה הרבה. אני מאמין שיהיה בסדר, ואנחנו ממשיכים הלאה".

מכבי תל אביב: מטוסביץ' 27 נקודות (שש חסימות), לוריאן 13, סופרון 11, לומטקו 9, זגורנקו 8, רובינשטיין 5, ליפשין 3.

הפועל כפר סבא: פרידמן 24, ברעם 17, ויסוצקי 13, דננברג 12, מילוא 8, קרסלניקוב 2.

 

מכבי הוד השרון - הפועל עמק חפר/מנשה 3:1

 

עמק חפר/מנשה השיגה ניצחון חוץ, במשחק השני במסגרת הפלייאוף העליון, כשניצחה בארבע מערכות, 25:20, 25:21, 22:25, 26:24, והעפילה זמנית למקום השלישי בטבלה. "אחרי שהובלנו 2:0, הפסדנו במערכה השלישית, אבל לקחנו בשיניים את המערכה הרביעית", אמר נסטור אפשטיין, מאמן עמק חפר/מנשה. "סבלנו קשות מהיעדרותו של רביב שחר המוסר שיצא לשלושה שבועות מילואים. הוא השתחרר רק אתמול, ויחד איתו ננסה להזיז את הקבוצה קדימה. הניצחון יחדיר בשחקנים ביטחון, ואם נרצה להתמודד על מקומות 1-4, צריך להגיע ליכולת גבוהה מאוד".

 

הפועל בת ים - א.ס.רמת השרון 0:3

 

המשחק הפגיש שתי קבוצות, שאחת מהן תיפרד מהליגה בסוף הפלייאוף. "היה משחק טוב שלנו, אם כי בהגנה יכולנו להפגין יכולת טובה יותר. כנראה שהמתח השפיע. כל אחד ידע שהמשחק הזה הוא להיות או לחדול", אמר יוסי גלוזברג, מאמן בת ים. "כל השנה אמרתי שבת ים טובה יותר מעוספיה ורמת השרון, והכל תלוי ביכולת של השחקנים. אני מאמין שעכשיו נשחק בצורה משוחררת יותר".

"היום אני יכול לאמר שב-90 אחוז נשארנו בליגה", הוסיף גלוזברג. "אם הכל יהיה כשורה - נישאר. ההפסד לרמת השרון בסיבוב הראשון היה מעידה. היום זו הפעם השנייה שניצחנו אותם 3:0. אני בטוח שננצח גם בחוץ".

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דניס מטוסביץ`. המצטיין במגרש
דניס מטוסביץ`. המצטיין במגרש
צילום ערוץ 5
דני פרידמן. 24 נקודות שלא הספיקו לכפר סבא
דני פרידמן. 24 נקודות שלא הספיקו לכפר סבא
צילום: דודו פריד
נסטור אפשטיין.
נסטור אפשטיין.
צילום: דודו פריד
מומלצים