שתף קטע נבחר

נתניהו בניירובי: ישראל וקניה חתמו על הסכמי סחר והשקעות

המסע באפריקה: ראש הממשלה דן עם הנשיא אוהורו קנייטה בהידוק שיתוף הפעולה הכלכלי. קנייתה הודיע שיפעל להחזרת ישראל למעמד של משקיף בארגון אחדות אפריקה. נתניהו: "שינוי אסטרטגי במעמדה הבינלאומי של ישראל"

 

נתניהו ונשיא קניה  ( צילום: AP) ( צילום: AP)
נתניהו ונשיא קניה ( צילום: AP)

 

ביום השני בביקורו באפריקה שוהה ראש הממשלה בנימין נתניהו בניירובי בירת קניה : ישראל וקניה חתמו היום (ג') על הסכם סחר והשקעות במטרה להדק את היחסים, ובמקביל דנו ראש הממשלה ונשיא קניה אוהורו קנייטה גם בנושאים ביטחוניים. ההסכם נחתם על רקע פגישתו של נתניהו בארבע עיניים עם הנשיא וכן אחרי פגישה בין משלחות משתי המדינות.

 

נתניהו הוזמן על ידי קנייטה בעת ביקורו בישראל בפברואר האחרון. נתניהו ורעייתו שרה הגיעו הבוקר למוזוליאום של מייסד קניה ג'ומו קנייטה, אביו של הנשיא הנוכחי, וראש הממשלה הניח זר במקום. במסיבת עיתונאים עם נשיא קניה, אמר נתניהו: "שמענו כאן דבר מאוד חשוב מנשיא קניה, שאומר בצורה הכי ברורה שהוא וחבריו, עמם נפגשתי אתמול, יפעלו להחזיר את ישראל למעמד של משקיף בארגון אחדות אפריקה. יש לזה משמעות מאוד גדולה מבחינתנו. אפריקה היא יבשת עם חמישים וארבע מדינות. האפשרות לשנות את הכיוון שלהן והיחס שלהן לישראל היא שינוי אסטרטגי במעמדה הבינלאומי של ישראל. זה דבר בעל משמעות. יש לזה תהודה כבר עכשיו באפריקה, אבל אני חושב שתהיה לזה תהודה גדולה מאוד בהמשך ביחסיה הבינלאומיים של ישראל, בניסיון שלנו להביא בעצם למספר גדול מאוד של מדינות שתומכות במדינת ישראל".

מסדר כבוד לנתניהו, הבוקר בקניה ( צילום: קובי גדעון, לע"מ) ( צילום: קובי גדעון, לע
מסדר כבוד לנתניהו, הבוקר בקניה( צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

נתניהו נחת אתמול באנטבה שבאוגנדה. הוא פתח ביקור בן ארבעה ימים ביבשת ולניירובי הגיע אתמול בערב. בקניה דווח כי תושבים רבים בניירובי נאלצו היום ללכת לעבודה ברגל, עקב חסימות כבישים רבות ופקקי ענק כתוצאה מביקור נתניהו.

 

בהודעת לשכת נשיא קניה נמסר כי בין שתי המדינות נידונו הסכמי מס והשקעות: "במשך הביקור אוהורו ונתניהו יחתמו או יאשרו מחדש הסכמים, המסמנים שהיחסים בין שתי המדינות נכנסו לשלב חדש של שותפות קרובה".

 ( צילום: קובי גדעון, לע"מ) ( צילום: קובי גדעון, לע
( צילום: קובי גדעון, לע"מ)

נתניהו ונשיא קניה אוהורו קנייטה ( צילום: קובי גדעון, לע"מ) ( צילום: קובי גדעון, לע
נתניהו ונשיא קניה אוהורו קנייטה( צילום: קובי גדעון, לע"מ)

נתניהו במוזוליאום של מייסד קניה ג'ומו קנייטה (צילום: קובי גדעון / לע"מ) (צילום: קובי גדעון / לע
נתניהו במוזוליאום של מייסד קניה ג'ומו קנייטה(צילום: קובי גדעון / לע"מ)

 (צילום: קובי גדעון / לע"מ) (צילום: קובי גדעון / לע
(צילום: קובי גדעון / לע"מ)
 

 

 

בניירובי הדגישו היום שישראל הייתה בין המדינות הראשונות להכיר בעצמאותה של קניה ב-1963 ולקיים מולה יחסי מסחר. "חצי מאה לאחר מכן, הקשרים הללו נשארו חזקים", צוין בהודעה של בית הנשיא, שהזכירה שיתופי פעולה ביטחוניים, "מאחר ששתי המדינות הכירו מזמן בכך שטרור מהווה איום גלובלי. זו הסיבה שלאורך השנים פעלנו יחד להגן על הדמוקרטיות שלנו".

 

עוד נמסר בהודעה שהנשיא מעוניין להעמיק את הסחר וההשקעות בין ישראל לקניה והוא ינסה ליצור קשר עם אנשי העסקים שהתלוו לנתניהו במסע.

 

אתמול אחר הצהריים נחת נתניהו באוגנדה, ושם קיים פגישה עם מנהיגי שבע מדינות מהיבשת והשתתף בטקס מיוחד לציון 40 שנה למבצע אנטבה, שבו נהרג אחיו יוני נתניהו. בהמשך יבקר נתניהו ברואנדה ובאתיופיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: קובי גדעון, לע"מ
נתניהו סוקר מסדר כבוד בקניה, הבוקר
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים