שתף קטע נבחר

אופנה יהודית, יש דבר כזה

משלחת של 35 נשות אופנה יהודיות מארה"ב, קנדה ורחבי העולם, תצא בשבוע הבא למסע בישראל כדי לראות מקרוב את האופנה המקומית הצומחת

גם מהצד שלנו בכדור הארץ, שומעים יותר ויותר על התמורות וההצלחות של תעשיית האופנה הישראלית. האופנה הישראלית עברה מהפכים רבים מאז קום המדינה. מפשטות לבורגנות, מחלוצית לבינלאומית, ובשנים האחרונות נראה שהחיבור בין כל אלו הופך אותה למסקרנת יותר.

 

בשבוע הבא תצא מארה"ב וקנדה קבוצה של פאשניסטות מקומיות שיגיעו לא רק לטיול שיחבר אותם לשורשים היהודים אלא יתמקד בחיבור לשורשים האופנתיים.

 

משלחת מיוחדת של 35 נשות אופנה יהודיות מובילות מרחבי העולם, הנשים, כולן אימהות, עובדות ופעילות מובילות בתחום האופנה במדינתן, כל אחת בתחום ההתמחות שלה, יגיעו לישראל למסע מיוחד מטעם ארגון JWRP) Jewish women's renaissance project) בשיתוף משרד התפוצות הישראלי.

 

Jewish women's renaissance project, הוא ארגון נשים שמטרתו היא להעשיר ולהעצים את האישה בעצם החיבור שלה לישראל, כדי שזו, כמי שעומדת בראש משפחה ובמרכז קהילה ועשייה תשכיל להעביר את זה הלאה.

 

הארגון נוסד בשנת 2008, ע"י קבוצת נשים במרילנד, במטרה לקדם העצמת נשים יהודיות, תוך הכרה ביכולתן לשנות את העולם דרך ערכים יהודים. אט אט, הרחיב הארגון את פועלו כשעוד ועוד נשים מצטרפות ולוקחות חלק בפרויקט העיקרי של הארגון, מסע מסובסד בן 8 ימים לישראל.

 

מי שתוביל את הנשים במסע הקרוב היא אשת האופנה והטלוויזיה הקנדית אדריאן גולד, פעילת הארגון שבשנים האחרונות חוקרת יותר ויותר את האופנה הישראלית. "אופנה זו שפה משותפת. הנשים שנבחרו להצטרף למסע הזה מדברות אותה, מכירות אותה, נלהבות ממנה ודרך הזווית הזו הן יחוו את ישראל, בין ההיסטוריה שלה להווה המרשים שלה הן יכירו ויתחברו אליה".

 

גולד מספרת שתעשיית האופנה בישראל מסקרנת ובעיניה היא מקור לגאווה. "אני נחשפתי לאופנה ישראלית דרך יבואן קנדי שמייבא רק דברים מישראל. כולם מעצבים מקוריים. התחלתי פתאום ללבוש רק דברים של מעצבים מישראל ומה שהפתיע אותי, ועדיין מפתיע זה התגובות מסביב. אני מגיעה מעולם האופנה, תמיד התלבשתי בקפידה אבל תגובות כאלו עדיין לא קיבלתי".

 

אדריאן גולד. "בישראל מעצבים סלחנים לגיזרה". ()
אדריאן גולד. "בישראל מעצבים סלחנים לגיזרה".

 

על טעם, כידוע, אין מה להתווכח, אבל אדריאן מתעקשת שיש כאן יותר מזה. "במרבית העיצובים המקוריים של המעצבים הישראלים יש משהו ייחודי ולביש. משהו בגזרות מאוד סלחני כלפי הגוף. ישראל הלא הייתה הראשונה שהציבה תנאי למשקל בריא לדוגמניות. יש משהו נכון בגרך שבה רואים את האישה. גם בגזרות", היא ממשיכה להרעיף מחמאות גדולות על תעשיית האופנה הישראלית. "יש התחשבות בנוחות, תוך שמירה על יצירתיות. אני חושבת שזה משקף את האנשים שעובדים, חיים ומשרתים בישראל. כל תנאי החיים ואיכות החיים משפיעים על העיצוב. זו השתקפות של האוכלוסיה".

 

בארגון מקווים שהנשים, שמעורבות בדרך זו או אחרת בתעשיית האופנה בעולם יתרשמו מהבשורה מארץ ישראל ויעבירו את המידע הלאה. "יש להן אפשרות להוציא את זה החוצה ולטיול הזה יש אפשרות לעשות את ההבדל".

 

אחת מהנשים שיצטרפו למסע היא דליה פורוטאן מלוס אנג'לס, דור ראשון בארה"ב למהגרים יהודים איראנים. פורוטאן היא מעצבת תלבושות מובילה בסרטי קולנוע, סדרות טלוויזיה רבות ביניהן " My Wife & Kids ", "האנה מונטנה", " Bella & the Bulldogs" ועוד. מניו יורק תגיע למסע אמילי פיין חזאית מגמות אופנה מוכרת, יועצת לרשתות הלבשה והנעלה גדולות ברחבי ארה"ב. אנני רפאל מטורונטו, שבבעלותה SlavinRaphael, אחת מסוכנויות האופנה הסיטונאיות המובילות, המייצגת למעלה מ -30 מותגים בינלאומיים מובילים.

 

רייצ'ל ידגר, בלוגרית ומעצבת אופנה מלוס אנג'לס מתמחה באופנה לנשים דתיות. "אנחנו מעצבות פריטי אופנה שמותאמים למגמות האופנה העכשווית וקשה לזהות שזו אופנה לנשים שומרות מסורת. אני נרגשת", היא מדגישה, "להגיע לישראל. אני שומעת יותר ויותר על מעצבים ישראלים שהעיצובים שלהם צגיעים לארה"ב ומסקרן אותי לשאוב השראה מהעבודה שלהם. בשבילי לראות את ישראל פתאום מזווית חדשה של אופנה, להיות מוקפת בנשות אופנה שמבינות שזה לא רק טעם ואסתטיקה אלא יודעות כמה זה מורכב, יהיה חשוב לא פחות".

 

רייצ'ל ידגר. "מתרגשת". ()
רייצ'ל ידגר. "מתרגשת".

 

אדריאן גולד מספרת שרשימת הנשים שביקשו להצטרף למסע הייתה ארוכה. "היו לנו הרבה מאוד נשים שביקשו להתקבל אבל היינו חייבים לצמצם את הרשימה. כחלק מתנאי הארגון זו חייבת להיות אישה שקשורה לתחום, חיבת להיות יהודיה, אם כי לא בהכרח פעילה ביהדות שלה וחייבת להיות אם עם ילדים מתחת לגיל 18 בבית".

 

מי שכנראה השתחלה די בקלות לרשימה היא מינדי שאייר, מעצבת אופנה מניו ג'רזי אשר עבדה לאורך השנים בין היתר בסאקס פיפט אבניו ובבלומינגדיילס. כשבנה אוליבר, שנולד עם סוג נדיר של ניוון שרירים, לא היה מסוגל ללבוש את אותם בגדי המותגים כמו חבריו, החליטה לעשות משהו מעשה וניתבה את כשרונה וזמנה כדי למצוא פתרון. היא הקימה ארגון ללא מטרות רווח במטרה לשכנע את תעשיית האופנה האמריקאית לייצר פס הלבשה מקביל לילדים עם מוגבלויות או נכות.

היא חברה למעצב טומי הילפיגר וביחד הוציאו קו מיוחד ומוערך. במסע הק

רוב, תגיע לבית איזי שפירא ברעננה ובארגון מקווים שגם המפגש הזה יוביל ליצירה חדשה לבעלי נכויות.

במסגרת הטיול יעברו הנשים בכל המקומות המוכרים, היסטוריים או קדושים רק שכל אלו, ילוו במעטפת אפנתית. "בתל אביב נעבור לקראת שבוע האופנה מסטודיו לסטודיו של כל המעצבים המציגים ונראה פרזנטציות של הקולקציות. במצדה וים המלח נראה את המוצרים וטיפולי הספא האסתטיים. בצפת ניפגש עם מעתבי התכשיטים וכמובן שעוד ועוד תכניות שמתוכנות, אפילו ביקורים בבסיסי צה"ל שגם צפוים לעורר השראה בקרב נשות האופנה".

 

בארגון רואים בטיול האופנתי כיריית הפתיחה לטיולי נושא המתוכננים בזמן הקרוב. "אנחנו רוצים לערוך טיולים שידברו בשפה של כל אחד. אם אתה מדבר רפואה יהיו טיולים סביב התחום הזה ואם משפטים גם סביב תחום המשפט. כאלו עוד רבים9 כדי להדגיש ולהוכיח שכל אחד יכול להרוויח ממה שקורה בישראל בכל תחום".

 

רפואה או משפטים, היסטוריה או מקומות קדושים, "בסוף", מסכמת גולד, "מה שהכי מעסיק אותי לפני הנסיעהזה כמה בגדים אני יכולה לארוז".

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסע אופנתי לישראל. רייצ'ל ידגר
מומלצים