שתף קטע נבחר

"עובדי איציק אברהם בוזזים כסף וציוד"

עובדי ביה"ס לנהיגה "איציק אברהם" שקרס, והותיר תלמידי נהיגה רבים ששילמו מראש ללא מענה, מבקשים למנות מפרק זמני לחברה, כך לפי הבקשה שהגיעה לידי ynet. עובדי החברה, שלא קיבלו שכר מאפריל, חוששים מביזת ציוד בידי עובדים אחרים שאינם חלק מבקשת הפירוק, ושהחליטו לעשות דין לעצמם

עובדי בית הספר לנהיגה איציק אברהם שקרס לא קיבלו את משכורותיהם מאז חודש אפריל וחוששים מביזת ציוד החברה על ידי הנושים, כך הם טוענים בבקשה דחופה למינוי מפרק זמני לבית הספר, שהם הגישו לבית המשפט המחוזי בנצרת ושהגיעה לידי ynet.

 

בעקבות קריסתו של בית הספר לנהיגה איציק אברהם, עליה פורסם ב-ynet לפני כשלושה שבועות, אשר לטענת הבעלים נגרמה על רקע שביתת הבוחנים, החליטו 30 עובדים בבית הספר, שלו 16 הסניפים ברחבי הארץ, להתאגד ופנו לעו"ד נדב מאיוסט, המתמחה בייצוג עובדים בפירוקי חברות ומונה בתיקים שונים למפרק זמני.

 

קריסת "איציק אברהם": המדינה מנסה לבטל תשלומי התלמידים

 

 

כזכור, לקוחות החברה נתקלים זה כמה שבועות בהמתנה לשיעורי נהיגה, בחוסר מענה ובסניפים סגורים, וזאת לאחר שכבר שילמו מראש על חבילות שיעורי הנהיגה.

 

בבקשתם לבית המשפט טוענים המבקשים כי הם מהווים חלק ניכר מעובדי החברה ומציינים כי הבקשה מוגשת בדחיפות עליונה במטרה למנוע ביזה בציוד החברה וריקון נכסיה וכספה על ידי הנושים השונים, "זאת לאחר שנודע למבקשים על נושים זועמים, בראשם לקוחות החברה אשר איימו כי אם לא יקבלו את כספם לאלתר, ישקלו לעשות דין לעצמם ולהגיע לקחת ציוד או מלאי של החברה, ללא כל תיאום מראש ומבלי שניתן לדעת מה ייקחו".

 

עוד טוענים העובדים כי נודע להם שישנם עובדים, שאינם חלק מבקשת הפירוק, שהחליטו לעשות דין לעצמם, "לוקחים לכיסם קופות של כסף מזומן המיועד להפקדה לחשבון החברה ואף לוקחים לעצמם ציוד ממשרדי החברה כגון מחשבים ו/או מנסים למכור חלקים מרכבים שבבעלות החברה בכדי לכסות את חובות החברה כלפיהם".

 

קיים חשש שנכסי החברה ייתפסו על ידי הנושים השונים

העובדים מזהירים כי אם לא ימונה מפרק זמני לאלתר, קיים חשש שנכסי החברה ייתפסו על ידי הנושים השונים. "לחברה ציוד רב בסניפיה השונים", נכתב בבקשה, "ואף רכבים אשר נמצאים אצל עובדיה, אשר אף הם עלולים להיתפס על ידי מי מהנושים, לצד הכספים המגיעים לה בהיקף של מאות אלפי שקלים מחברות האשראי ומלקוחות שונים, ועל כן יש לפעול במהירות על מנת למנוע ביזה ולדאוג לפני הכל לנושים המובטחים של החברה, ביניהם בראש ובראשונה המבקשים, הם עובדיה של החברה".

 

בבקשה מתארים העובדים כיצד מאז חודש אפריל, "עת התרחשה שביתת טסטים בכל הארץ", הם לא קיבלו את משכורותיהם. "סניפי החברה עבדו לסירוגין ולקוחותיהם הזועמים לא קיבלו מענה ענייני ובוודאי שלא את כספם בחזרה. במקביל, נודע למבקשים באמצעות כלי התקשורת כי בעל המניות של החברה, מר איציק אברהם, נמצא תחת חקירה של מס הכנסה בשל חובות והעלמות בהיקף של מיליוני שקלים".

 

העובדים מתייחסים כאן למעצרו לפני כשנתיים של הבעלים, יצחק אברהם, שהוביל לבסוף להגשת כתב אישום נגדו במאי האחרון בגין העלמת הכנסות בסך 22 מיליון שקל. הדיון בהקראת כתב האישום יתקיים באוקטובר הקרוב.

 

"במצב זה, אין כל מחלוקת כי החברה חדלת פירעון"

עוד מתארים העובדים את המשך עבודתם למעלה משלושה חודשים בחוסר ודאות מוחלטת, תוך הסתמכות על הבטחות שונות של בעלי החברה, עד שבשבוע שעבר הודיע להם מפורשות כי אין הוא מצליח לגייס מימון ביניים, אין באפשרותו לשלם את משכורותיהם, ביקש מהם לסגור את הסניפים ואף המליץ להם לפנות להליך של פירוק החברה כדי לממש את זכויותיהם במסגרת ביטוח לאומי. כן הם מתארים שיחות עם הבעלים, בהן הבהיר כי לא יקבלו את שכרם או זכויותיהם.

 

"במצב זה, אין כל מחלוקת כי החברה חדלת פירעון", נכתב, והודגש כי המשכורות החסרות נפרשות על פני החודשים אפריל, מאי ויוני. "למעט מקדמות זעירות, לא בוצעו עבורם הפרשות לקופות הפנסיה מזה קרוב לשנה ואין כל צפי שיקבלו את הכספים הללו שכן למיטב ידיעת המבקשים, לחברה חובות רבים לנושים שונים, ביניהם בנקים ולקוחות זועמים בהיקף של מיליוני שקלים, וקיים חשש שהכספים המגיעים לחברה או אלה שיתקבלו בגין הציוד שבבעלותה, לכשזה יימכר, יעוקלו לטובת חובות אלו".

 

העובדים מעלים שוב את עניין העלמת הציוד לכאורה ממשרדי החברה מצד נושי החברה ואיומים לכאורה מצד אלה שיפגעו בעובדי החברה. הם מביעים חשש מבזיזת רכוש וכספי החברה מהמשרדים הנטושים. מתברר כי בדיקה מעלה שניסיונותיו של הבעלים לגייס כספים לצורך תשלום משכורות עלו בתוהו, וכי למעלה מחצי שנה לא בוצעו ההפרשות הסוציאליות הקבועות בחוק.

 

העובדים טענים כי בדרך של פירוק זמני, אם יימכר ציוד החברה ותיערך גביית כספים בצורה מסודרת, ייכנסו לחברה סכומי כסף לא מבוטלים לקופת הפירוק ויתאפשר לחברה לחלק את הכספים בהתאם להוראות החוק.

 

חלק ניכר מעובדי החברה עבדו בה שנים רבות, חלק קרוב לעשור. "מכיוון שרק במרכיב ההודעה המוקדמת זכאי כל אחד מהם לתשלום בגובה 4.5 משכורות", נכתב, "נראה שביטוח זכויות עובדים בפירוק של הביטוח הלאומי לא יכסה את חובה של החברה לעובדים".

 

העובדים חוששים שאם יינקטו הליכי הוצאה לפועל כנגד ציוד החברה, יש חשש ממשי לאן יועברו הכספים שיתקבלו במסגרת העיקולים. העובדים העבירו התראה לחברה באמצעות בעליה, ולטענתם הבעלים אישרו כי אין להם התנגדות להליך הפירוק ואף למינוי של מפרק זמני. העובדים מבקשים שעורך דינם, נדב מאיוסט, ימונה למפרק הזמני, ומצרפים תצהיר של מנהלת משאבי האנוש בבית הספר לנהיגה, התומך בעובדות שהם העלו.

 

עו"ד נדב מאיוסט (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
עו"ד נדב מאיוסט(צילום: גיל נחושתן)

 

"לעצור במהירות את בזיזת הציוד של החברה"

בא כוח העובדים, עו"ד נדב מאיוסט: "מדובר בקרוב ל-100 עובדים, מזכירות, מנהלי סניפים ומורים, שמפרנסים משפחות עם ילדים קטנים שלא קיבלו שכר בצורה מסודרת מאז חודש מארס. לאחר שהבינו באופן סופי שלחברה אין יכולת לשלם את משכורותיהם החליטו לפנות להליך פירוק, מתוך תקווה לעצור במהירות את בזיזת הציוד של החברה".

 

עו"ד מאיוסט מוסיף: "מדי יום פונים אליי בעלי נכסים שהשכירו משרדים לחברה, אנו מדווחים על עוד ועוד סניפים שנגנב מהם ציוד, עם מפתחות לסניף ולא בדרך של פריצה, עוד אופנועים שנעלמו ונזקים רבים שיפגעו בסופו של תהליך בנושי החברה, דברים שייעצרו רק לאחר איסוף הנכסים על ידי מפרק זמני".

 

"על אף שניזוקו בעצמם בסכומים אדירים, מזכירות הסניפים והמורים כאחד חשים אחריות כלפי התלמידים ומוכנים לסייע ככל שניתן הן לקבלת טפסים ירוקים שיאפשרו המשך לימודים במקום אחר מהמקום בו הפסיקו והן להמשך לימודם ככל שיימצא רוכש לבית הספר אשר ימשיך להפעיל אותו. זה המעט שיוכלו לעשות מיד לאחר מינוי מפרק זמני כדי לסייע לתלמידים לצאת מהמצב אליו נקלעו, במקביל לזה שיחכו לקבל את מלוא זכויותיהם כולל שכר של שלושה וחצי חודשים מהמוסד לביטוח לאומי בסיום תהליך הפירוק של החברה".

 

על פי המידע שבידי העובדים, בעלי החברה אינו מתנגד לפירוק על מנת לאפשר לעובדים לממש את זכויותיהם במסגרת ביטוח זכויות עובדים של המוסד לביטוח לאומי ולכן נראה שביום רביעי ימונה ב"כ העובדים עו"ד נדב מאיוסט כמפרק זמני לחברה. 

 

תגובת איציק אברהם

עו"ד פז גולדהורן, המייצג את הבעלים, יצחק אברהם, מסר בתגובה: "כחלק מהתרסקות רשת איציק אברהם וכתוצאה מהעובדה שהרשת נכנסה לתזרים מזומנים מאוד בעייתי, לצערו של איציק אברהם גם עובדי החברה נפגעו ומשכורות לא שולמו במועדן כפי שהיה צריך להיות. בנסיבות אלה עובדי החברה פנו לפירוק החברה על מנת שבציוד שנותר לחברה לא יעשו הנושים ככל העולה על רוחם, והכל מתוך שאיפה ותקווה כי הנכסים שנותרו בחברה יחולקו ביחס הראוי בין נושי החברה".

 

גולדהורן מוסיף: "מדובר בחברה שאיציק אברהם הוא בעליה וכמובן כדי לפעול לביצוע תשלומי המשכורות וכחלק מצמצום הנזקים ככל שניתן לא תהיה לאיציק אברהם כל התנגדות שהחברה תפורק ושנכסיה ימומשו ויחולקו בין אלה הדורשים כספים כדין".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: הרצל יוסף
צילום: הרצל יוסף
צילום: גיל נחושתן
נדב מאיוסט
צילום: גיל נחושתן
מומלצים